Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3

Discussie: Sudan

 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 10:49
  Berichten
  41.714
  Discussies
  4592
  Thanks
  46
  Thanked
  14.435 in 8.515 posts

  Standaard Sudan

  Vele tienduizenden inwoners Sudan op de vlucht, waar gaan ze naartoe?

  VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR treft voorbereidingen om meer mensen in de regio op te vangen die voor het geweld in Sudan op de vlucht zijn geslagen. Uit de buurlanden komen berichten van vele duizenden vluchtelingen die daar een veilig onderkomen proberen te vinden.

  Tsjaad vangt vooralsnog de meeste mensen op. Het land grenst aan Darfur, de Sudanese regio die al jaren door geweld wordt geteisterd. Tsjaad herbergt dan ook al ruim 400.000 vluchtelingen uit Sudan, die in dertien kampen worden opgevangen.

  Daar zijn de afgelopen dagen nog eens zeker 20.000 mensen bij gekomen, zei de UNHCR-afgevaardigde voor Tsjaad vanochtend. Omdat er in Darfur zelf volgens de VN ook al zeker 75.000 mensen op de vlucht zijn geslagen, is de verwachting dat een deel van hen ook naar Tsjaad zal komen. Terwijl het in delen van Tsjaad zelf ook onrustig is.

  De hulporganisatie heeft extra teams en hulpmiddelen naar de grens gestuurd om de Sudanezen op te vangen. Bovendien zijn er plannen voor een veertiende vluchtelingenkamp.
  .... https://nos.nl/artikel/2472825-vele-...aan-ze-naartoe


  https://nos.nl/collectie/13927/video...s-komen-nu-pas

  In totaal zo'n 100 Nederlanders uit Sudan geëvacueerd

  De afgelopen dagen zijn zo'n honderd Nederlanders uit Sudan geëvacueerd, schrijft minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken. De helft zat op Nederlandse vluchten en de rest maakte gebruik van vliegtuigen van andere Europese landen. Gisteravond en vannacht kwamen een derde en vierde Nederlands vliegtuig met evacués uit Sudan aan in Jordanië.

  De Nederlandse vliegtuigen hebben volgens Hoekstra ook ruim 70 mensen met een andere nationaliteit meegenomen. Eerder werden al enkele tientallen Nederlanders met Duitse evacuatievluchten naar Jordanië gebracht. In Berlijn zijn vannacht 43 Nederlanders aangekomen. Vanavond komen mensen van die groep aan in Eindhoven.
  .... https://nos.nl/artikel/2472771-in-to...an-geevacueerd

  zelfs ten tijde van het suikerfeest werd er gevochten.

  Het geweld in Zuid-Soedan komt van verschillende kanten. Zo zijn er al jarenlang spanningen tussen de islamitische regering in Khartoum en de zuidelijke staten, vertegenwoordigd door de Government of Southern Sudan (GoSS), die voornamelijk christelijk en animistisch zijn. De aanwezigheid van olierijke gebieden in Zuid-Soedan vergroot de inzet van de conflicten.

  Ook zijn er onrusten tussen de vele verschillende stammen die in Zuid-Soedan leven. De conflicten tussen hen gaan voornamelijk over hulpbronnen – bijvoorbeeld land, vee en toegang tot voorzieningen. De ruime aanwezigheid van wapens en de afwezigheid van overheid of andere rechterlijke machten, zorgt ervoor dat conflicten snel escaleren.

  Verder wordt de regio nog steeds sterk bedreigd door de Noord-Oegandese rebellenbeweging het Verzetsleger van de Heer (LRA). Sinds eind 2008 zijn er door toedoen van de LRA bijna 70.000 Zuid-Soedanezen op de vlucht, zo stelt het rapport ‘Rescuing the Peace in Southern Sudan’. Om zich te beschermen tegen het geweld van de LRA, vormen lokale gemeenschappen zogenaamde vrijwillige jongerenmilities. Naar eigen zeggen verbetert dit de veiligheidssituatie in de dorpen, maar het is zorgwekkend dat dit soort milities, waarbij ook veel kinderen zitten, deze veiligheid moeten verschaffen.
  https://www.oneworld.nl/lezen/achter...e%20conflicten.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 10:49
  Berichten
  41.714
  Discussies
  4592
  Thanks
  46
  Thanked
  14.435 in 8.515 posts

  Standaard

  Strijdende partijen Sudan sturen afvaardiging naar overleg in Jeddah

  In de Saudische stad Jeddah zijn afgevaardigden van de strijdende partijen in Sudan samengekomen voor verkennende gesprekken. Het is voor zover bekend de eerste serieuze poging tot onderhandelen sinds de strijd in Sudan drie weken geleden losbarstte.

  De Saudische minister voor Buitenlandse Zaken bevestigde eerder vandaag dat het regeringsleger en de paramilitaire RSF-militie een afvaardiging naar havenstad Jeddah hebben gestuurd. De besprekingen zijn een gezamenlijk initiatief van Saudi-Arabië en de Verenigde Staten.

  Die twee landen riepen de strijdende partijen op een dialoog aan te gaan die "hopelijk leidt tot het einde van het conflict". De Saudische minister van Buitenlandse Zaken zei op Twitter dat hij hoopt dat de gesprekken tot "veiligheid en stabiliteit" zullen leiden.
  .... https://nos.nl/artikel/2474125-strij...rleg-in-jeddah
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  15 april 2018
  Last Online
  30 juni 2023 @ 09:10
  Berichten
  203
  Discussies
  14
  Thanks
  34
  Thanked
  109 in 66 posts

  Standaard

  Het land telt meer dan 40 miljoen inwoners. Dus we kunnen ons alvast voorbereiden op een volgende toevloed van asielzoekers.

 

 

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:46.