Bron : AD.nl


PAPENDRECHT - R. de Groot uit Spijkenisse krijgt van de gemeente Papendrecht nog steeds geen gedoogvergunning voor het exploiteren van zijn sekscampers.


De ondernemer is het daar niet mee eens en vocht dit vrijdag aan bij de bestuursrechter in Dordrecht. De advocaat van De Groot, mr. I. Kamans vertelde dat haar cliënt niet snapt dat hij nog steeds niet in de gemeente mag werken: „De Groot staat al sinds 1994 met zijn caravans in Papendrecht, de gemeente is daarvan op de hoogte. Het is voor hem moeilijk te begrijpen dat hij niet in aanmerking komt voor één van de drie bordeelvergunningen die in 2000 werden afgegeven.’’


Mr. Kamans deed een beroep op het gelijkheidsbeginsel, omdat drie bordelen in de Sterflat wél een vergunning hebben gekregen. De vergunningen zijn nu op, want de gemeente heeft besloten in Papendrecht in totaal slechts drie bordelen toe te staan.


Bordelen die hygiënisch werken en over rustruimtes en douches beschikken, komen in aanmerking voor een vergunning. Volgens de woordvoerster van de gemeente kan dat onmogelijk het geval zijn in een caravan.


De GGD heeft vorig jaar een controle gehouden in een sekscaravan van De Groot en vond het er ronduit onhygiënisch. Volgens de woordvoerder van de GGD was het enige lichtpuntje dat er voldoende condooms aanwezig waren.


Mr. Kamans vond het vreemd dat de gemeenten Ridderkerk, Waddinxveen en Boskoop de caravans wel gedogen, terwijl die hetzelfde zijn als de caravans die tot maart dit jaar in Papendrecht stonden. De raadsvrouwe vroeg zich af of de GGD soms met twee maten meet. Uitspraak binnen zes weken.