Ik kwam deze titel tegen bij Planet Internet een welbekende internetprovider. De titel doet iets totaal anders vermoeden dan de feitelijke inhoud. Wij ijsberen denken bij zulk soort streken aan iets totaal anders. Kennelijk was de kop weer een marketingtruc om de onschuldige lezer te lokken.

Willem2
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Planet Internet

Hoerenstreken

Gepubliceerd op zondag 09 april 2006

Het is het oudste beroep ter wereld. Dagelijks komen tienduizenden Nederlanders aan hun trekken bij een prostituee. Niet altijd zonder problemen; hoerenlopen heeft al heel wat huwelijken ontwricht.
In Nederland werken naar schatting 30.000 prostituees. Vermenigvuldig dit met het aantal klanten dat een prostituee gemiddeld per dag bedient, achter het raam, in seksclubs of als escort girl, en je kunt concluderen dat het niet ondenkbaar is dat jouw partner statistisch gezien één van deze 50.000 tot 75.000 prostituanten is.


Symptomen

Een reden tot ongerustheid? Niet als je nooit het vage vermoeden hebt gehad dat je partner er een actief seksleven buitenshuis op nahield. Hoewel prostituanten – ‘hoerenlopers’ in de volksmond – uitblinken in ontkennen en hun prostitutiebezoek doorgaans goed geheim weten te houden, voel je als partner vaak best aan dat er iets aan de hand is. Zoals het ook voor veel vrouwen geen volslagen verrassing is als zij erachter komen dat hun partner vreemdgaat. Reageert hij schichtig als je plotseling voor zijn neus staat, alsof hij zich betrapt voelt? Is hij telefonisch vaak onbereikbaar en krijg je nooit een telefoonrekening of agenda te zien? Heeft hij steeds minder zin in seks met jou? Geen keiharde bewijzen, maar wel mogelijke symptomen.


Vrijblijvende seks

Hoerenlopers kom je tegen in alle lagen van de bevolking. Ze betalen voor seks, omdat ze geen vrouwen kennen die uit vrije wil met hen naar bed gaan of als aanvulling op de – meestal onbevredigende – seks die zij met hun vaste partner hebben. Incidenteel, ter vermaak, of uit gewoonte, al dan ontaard in een verslaving. Dat doen ze om uiteenlopende redenen. Ze willen vrijblijvende seks, dus zonder dat ze een vaste relatie met de vrouw in kwestie hoeven aan te gaan. Ze doen het voor de kick; vrijen met een onbekende vrouw is spannend. Of ze zoeken een uitlaatklep, omdat hun partner geen, minder of andere seksuele behoeften heeft dan zij.


Onthutsend en vernederend

Wat hun motief ook is, maar weinig prostituanten zullen begrip en onmiddellijke vergiffenis ten deel vallen als hun partner het geheim ontdekt. Erachter komen dat je man zich te buiten gaat aan commerciële seks is onthutsend en vernederend. Voor de meeste vrouwen een reden om hun partner voor de rest van zijn leven te wantrouwen of om direct een punt achter de relatie te zetten. Om haar dit leed te ‘besparen’ zal een prostituant in alle toonaarden blijven ontkennen dat hij betaalde seks heeft. Hij ziet niet dat het leed vaak al is geschied; van achterdocht is nog geen relatie beter geworden.


Een tweede kans

Als een prostituant dan toch eindelijk ‘schuld’ bekent – nadat zijn vrouw of vriendin hem het vuur na aan de schenen heeft gelegd of omdat zij hem op heterdaad heeft betrapt en ontkennen zinloos is – is de keuze aan haar of zij haar relatie een tweede kans geeft of direct haar koffers pakt. Vrouwen die besluiten om bij hun man te blijven, moeten dat doen om de juiste reden. Niet om hem het leven zuur te maken en hem zijn misstap tot in lengte van dagen na te dragen; alleen als ze zich erbij kan neerleggen dat het is gebeurd en dat het misschien nog wel eens zal gebeuren.

Opnieuw vertrouwen winnen

Stellen die deze relatiecrisis samen willen bezweren, staat een moeilijke taak te wachten. Het vertrouwen dat de ex-prostituant heeft geschonden, moet hij opnieuw zien te winnen. Alleen als hij keer op keer bewijst dat hij te vertrouwen is en dat hij niets te verbergen heeft, ontstaat voldoende basis voor vergiffenis. Daarnaast heeft hij uiteraard zijn handen vol aan het beteren van zijn leven: geen contact meer met meisjes van plezier.