Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  Geregistreerd
  9 november 2005
  Last Online
  18 februari 2022 @ 17:11
  Locatie
  SKW Antwerpen
  Berichten
  2.215
  Discussies
  169
  Thanks
  0
  Thanked
  11 in 8 posts

  Standaard 45 procent klachten seksueel misbruik geseponeerd.

  Justitie seponeert zo'n 45 procent van de klachten over seksueel misbruik. Angst voor seksuele agressie is bij vrouwen koploper in het onveiligheidsgevoel. De parketten krijgen dagelijks twintig klachten.

  De Koning Boudewijnstichting ging op een indrukwekkende manier op 34 plaatsen in België burgers ondervragen over hun onveiligheidsgevoelens. De onderzoekers stellen in hun eindverslag dat de grootste bron van onveiligheidsgevoelens zit in de angst om slachtoffer te worden van agressie.

  Volgens de voorzitter van de begeleidingscommissie, de gewezen ambassadeur Alex Reyn, bleek uit de bevraging dat vrouwen met een enorme angst zitten voor seksuele misdaden. Het is volgens de Koning Boudewijnstichting een thema dat vooral vrouwen aansnijden, voor zichzelf en voor hun kinderen. ,,Bijna tien jaar na de feiten is Marc Dutroux nog steeds niet vergeten.''

  Volgens de recentste cijfers liepen in de periode tussen 2000 en 2004 bij de politiediensten en parketten 35.443 klachten binnen over seksueel misbruik. Het aantal steeg met 15 procent van 6.642 in 2000 naar 7.667 in 2004. Koploper in de cijfers zijn 15.367 aangegeven verkrachtingen, gevolgd door 14.418 ,,aanrandingen van de eerbaarheid'', de juridische term voor verregaande handtastelijkheden. Brussel, Luik en Antwerpen zijn koplopers.

  De minister van Justitie, Laurette Onkelinx (PS), liet haar diensten op vraag van parlementslid Annelies Storms (Spirit) uitvlooien dat 45,9 procent van die klachten door het gerecht worden geseponeerd en dus zonder gevolg blijven. Onkelinx kon geen antwoord geven op de vraag van het parlementslid of de bewering klopt dat 90 procent van de klachten in verband met seksueel misbruik van minderjarigen wordt geseponeerd, omdat de computersystemen van de parketten minderjarige slachtoffers niet kunnen registreren.

  Pedofilie en incest komen, althans volgens de statistieken van Justitie, minder voor met slechts 5 en 1,39 procent van de dossiers, maar volgens de Vertrouwenscentra geeft dat officiële materiaal slechts het topje van de ijsberg weer. Uit de enquête blijkt dat vrouwen verkrachting als ,,een weerzinwekkende misdaad'' omschrijven, die niet streng genoeg wordt bestraft.

  Bron: De Standaard 10/3/2006.

  Anvers :wink:

 2. #2
  Geregistreerd
  21 oktober 2005
  Last Online
  11 september 2020 @ 14:44
  Berichten
  2.742
  Discussies
  234
  Thanks
  341
  Thanked
  496 in 134 posts

  Standaard Drie Duitse politie-agenten pedofiel ???

  Behalve in Frankrijk is ook in Duitsland de jacht op pedo’s geopend. Hierbij zijn onder andere drie politieagenten gearresteerd.

  Het zou je nog verbazen wie er allemaal pedofiel blijkt te zijn. Karl Noten de ex fitness guru van Nederland in beweging schokte heel Nederland toen hij werd gearresteerd. Ook nu er in Duitsland en Frankrijk een razzia word gehouden onder de pedo’s blijkt maar eens te meer dat pedofielen zich in alle lagen van de bevolking schuilhouden.
  Zo zijn er leraren, militairen, directeuren van grote bedrijven, IT’ers en dus ook politieagenten betrapt ophet bezit van, handelen in en produceren van pornografisch materiaal met kinderen.

  Het is niet overdreven om tegenwoordig je kinderen goed in de gaten te houden. Breng ze liever naar school dan dat je ze alleen laat gaan. Zit voor het raam als ze buiten spelen en als het donker word haal ze dan binnen. Het aloude idee van de kinderlokker is duidelijk geen fabeltje. In alle lagen van de bevolking lopen mensen rond met hele onfrisse ideeen over wat het is dat ze met jouw kind zouden doen als ze maar de kans kregen.

  Ik ben voor een verplichte registratie van pedofielen die toegankelijk is voor gewone burgers. Mensen die zich zo misgaan tegen kinderen moeten voortdurend ook na hun vrijlating in de gaten gehouden worden. Ik wil het weten als er een veroordeelde pedofiel in mijn buurt woont of komt wonen. Ik vind dat wanneer deze mensen zich zo misgaan hebben tegen kinderen dat ze het recht op privacy verspild hebben. Iemand met een pedofiele geaardheid die raakt die geaardheid net zo min kwijt als een hetero. Een pedofiel blijft dus op elk moment een gevaar.
  It is said some lives are linked across time, connected by an ancient calling that echoes through the ages.

 3. #3
  Geregistreerd
  30 mei 2006
  Last Online
  23 juli 2018 @ 12:39
  Locatie
  België
  Berichten
  2.314
  Discussies
  91
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Stiffmaster Bekijk bericht
  Het is niet overdreven om tegenwoordig je kinderen goed in de gaten te houden. Breng ze liever naar school dan dat je ze alleen laat gaan. Zit voor het raam als ze buiten spelen en als het donker word haal ze dan binnen. Het aloude idee van de kinderlokker is duidelijk geen fabeltje. In alle lagen van de bevolking lopen mensen rond met hele onfrisse ideeen over wat het is dat ze met jouw kind zouden doen als ze maar de kans kregen.
  Even een kleine reactie:
  First of all, to state the obvious: Elk weldenkend mens is het erover eens dat we pedo's beter kwijt zijn dan rijk.

  Als vader van kleine kinderen ligt dit thema mij uiteraard nauw aan het hart maar wil toch ook even nuanceren.

  Naar mijn mening is het heus niet zo dat achter elke boom in het park een kinderlokker staat te gluren. Je moet ook kinderen de ruimte geven om gewoon op te groeien; dus ook gewoon zelfstandig met de fiets naar school, ongestoord ravotten in het bos...
  Je mag natuurlijk ook niet blind zijn voor de risico's die er zijn. Het lijkt mij veel verstandiger om te investeren in de weerbaarheid van je kinderen; zorg dat ze assertief zijn en communicatief vaardig. Leer ze dat ze ook gerust neen kunnen zeggen tegen volwassenen. Uit onderzoek blijkt dat sociaal kwetbare kinderen vaak de gemakkelijkste slachtoffers zijn. Maak je kinderen weerbaar en op deze manier kan je als ouder een stuk geruster zijn (ook al heb je natuurlijk geen zekerheden in het leven) en kan je kind ook onbezorgd opgroeien...

  TSB,
  Die even een pedagogisch-filosofische bui heeft
  :wink:
  Cancel my subscription to the ressurection...

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:17.

Babylon 468*60   Freude 468*60