Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 14:41
  Berichten
  36.830
  Discussies
  4461
  Thanks
  46
  Thanked
  10.134 in 6.087 posts

  Standaard Loverboy ronselt in bus en winkel

  UTRECHT De zoektocht van loverboys naar potentiële slachtoffers blijft niet beperkt tot scholen en hangplekken.

  Ook in het openbaar vervoer, winkels, fast-foodrestaurants en via msn gaan de pooiers op de versiertoer om meisjes in te palmen. Een loverboy is een pooier die kwetsbare meisjes inpalmt en onderdrukt. Ongeveer vijftig studenten van de Universiteit Utrecht hebben onder supervisie van criminoloog Frank Bovenkerk deze souteneurspraktijken in 15 Nederlandse steden onderzocht. Loverboys zoeken hun slachtoffers ook via msn, in winkels, en in de bus.

  Hieruit wordt ook duidelijk dat ze soms deel uitmaken van een groter netwerk van pooiers. Ze helpen elkaar aan drugs, panden, geld om te imponeren. Ook ronselen ze onder mannen nieuwe loverboys. ’Grote jongens’ uit Amersterdam zouden een sturende rol hebben. De jonge pooiers schromen er niet voor reeds geronselde slachtoffers in te zetten om nieuwe meisjes te werven. Zo reppen de onderzoekers over een Amersfoortse middelbare school waar wervende flyers werden uitgedeeld door meisjes. Discotheken, jeugdinrichtingen (Almelo en Den Haag), woonhuizen, coffeeshops en poolcentra zijn ook plekken om in contact te komen met meisjes. In woonhuizen worden feestjes gegeven waar de eerste contacten met meisjes worden gelegd. Die signalen kwamen bijvoorbeeld binnen bij de politie in Culemborg, maar hard bewijs hebben agenten niet. In Vianen zou een meisje benaderd zijn in de bus.

  Pooiers lijken trucjes af te kijken van de televisiefilm Loverboy. In winkelcentrum Hoog Catharijne wachten jongens kwetsbare meisjes op, voor wie zij vervolgens de kleding betalen. Deze truc is verzonnen door de scenarist van de film.


  Let even op het bericht komt uit Utrecht , ik dacht dat je daar geen loverboys had
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  23 oktober 2005
  Last Online
  6 juni 2022 @ 20:14
  Berichten
  1.958
  Discussies
  127
  Thanks
  419
  Thanked
  967 in 302 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Willem2
  . ’Grote jongens’ uit Amsterdam zouden een sturende rol hebben.
  Heb ik altijd wel gedacht

  Knabbel

 3. #3
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 14:41
  Berichten
  36.830
  Discussies
  4461
  Thanks
  46
  Thanked
  10.134 in 6.087 posts

  Standaard Loverboy slaat toe bij scholen

  ROTTERDAM - Loverboys zoeken hun prooien in Rotterdam op het Centraal Station en bij middelbare scholen.

  Daarbij gaan ze professioneel te werk. En ze laten slachtoffers vaak pas vanaf hun achttiende ’echt’ werken, omdat dan de uitbuitingspraktijken minder strafbaar zijn. Ze verplaatsen meisjes voortdurend om de pakkans te verkleinen.

  Dit blijkt uit onderzoek van het Utrechtse Willem Pompe Instituut en het jaarverslag 2005 van Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW). Wethouder Marianne van den Anker noemt de loverboys 'morbide klootzakken'.

  In het offensief tegen hun praktijken is in Roterdam een preventieprogramma opgezet om te waarschuwen voor jonge mannen die met bijvoorbeeld mooie beloftes meisjes de prostitutie in lokken. Van den Anker: ,,Niet alleen op middelbare, maar zelfs op basisscholen wordt met loverboys gewerkt.''

  Rotterdam had vorig jaar vijftig aanmeldingen van loverboy-slachtoffers of meisjes die dreigden door misleiding de prostitutie in te gaan. In een landelijk onderzoek door het Willem Pompe Instituut blijken in Rotterdam de loverboys vooral actief op middelbare scholen en bij het CS. Steeds meer islamitische meisjes worden slachtoffer.

  Ook stellen de Utrechtse onderzoekers vast dat er in Rotterdam te weinig zaken over loverboys bij het Openbaar Ministerie worden aangeleverd. Ook al is de politie hier erg actief in de strijd tegen loverboys.

  Van den Anker in een reactie: ,,Die kritiek is achterhaald. Er zijn juist betere afspraken gemaakt tussen alle partijen. Wel blijven veel slachtoffers het moeilijk vinden om aangifte te doen. Maar in Rotterdam hoeft dit ook niet per se.''

  Ze noemt bij uitstek islamitische slachtoffers kwetsbaar. Ook het Utrechtse onderzoek wijst daarop. Uit schaamte en angst voor eerwraak durven moslima's vaak niet naar hun familie terug.

  PMW zegt dat veel loverboys al op jonge leeftijd (gemiddeld 15,5 jaar) worden geworven, maar pas op hun achttiende aan het werk worden gezet. Het is dan lastiger voor justitie om dwang aan te tonen.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:16.