PDA

Volledige versie bekijken : Heb jij ook zo'n last van Arrabiata?



Willem2
6 december 2006, 03:11
Bron : NOS.nl

Uit een onderzoek in Groot-Brittannië naar seksualiteit en geslachtsziekten kwam naar voren dat ongeveer tweederde van de Britten denkt dat de pikante Italiaanse saus Arrabiata een seksueel overdraagbare aandoening is. Lekker, voor over de...pasta! :roll3:

Het Rode Mannetje
6 december 2006, 13:31
Ingrediënten:

6 eetlepels olijfolie. 1 pak penne rigate. 2 teentjes knoflook . 2 chilipepers. 3 blikken tomaat, of 800 gr verse tomaten. rode peper vlokken zout peper


Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een braadpan of lage sauspan. Voeg de super fijngehakte knoflookteentjes en de chilipepers toe aan de olie en laat gedurende enkele seconden bakken. Doe de gepureerde tomaten in blik erbij en de zout, peper en rode peper vlokken. Laat een goede 15 minuten pruttelen en kook de bij voorkeur “De Cecco” penne rigate gaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en doe de nodige porties over in een wokpan of dergelijks. Voeg voldoende van de penne all’ arribbiata saus bij de pasta en bak het geheel totdat het voldoende warmte heeft. Napeer eventueel de pastaschotel met de overgebleven saus en klaar is kees.

Het Rode Mannetje
6 december 2006, 13:33
Benodigdheden voor 4 personen:

2 eetlepels olijfolie
2 grote tenen knoflook
1 middelgrote Spaanse peper
1,5 kg tomaten
2 sjalotten
400gr penne
1 takje basilicum



Bereiding:

Kook water, dompel de tomaten erin onder.
Haal ze eruit en ontvel en ontpit ze.
Snij in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak de knoflook de sjalotten en Spaanse pepers op laag vuur tot de knoflook licht goudbruin is.
Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout, stoof gedurende 20 minuten.
Kook intussen de pasta ‘al dente’ in een grote pan met licht gezouten kokend water en laat hem uitlekken.
Doe het basilicum bij de saus en breng hem vlak voor het serveren op smaak.
Schep de pasta erdoor.