Ophef over erotische Bijbelkalender

Uitgegeven: 5 december 2005 17:03
Laatst gewijzigd: 5 december 2005 17:10

http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,388130,00.html
http://www.bibelkalender.de/

NEURENBERG - De publicatie van een erotische Bijbelkalender heeft in Duitsland voor ophef gezorgd. Op de kalender voor 2006 beelden naakte modellen twaalf scènes uit de Bijbel uit. 'Eva', slechts bedekt met een vijgenblad, poseert zelfs in een kerk in Neurenberg.

De protestantse jeugd in het Neurenbergse stadsdeel Katzwang is zondag begonnen met de verkoop van de kalender à 12,50 euro om de eigen kas te spekken. Predikant Bernt Grasser staat achter het project, dat volgens de initiatiefnemers geïnspireerd is door schilderijen van oude meesters. "Het is toch geweldig dat jongeren zich met huid en haar voor de bijbel inzetten", aldus Grasser.


Het inmiddels gesloten gastenboek op de website www.bibelkalender.de bevat echter ook geschokte reacties. De modellen zijn volgens de initiatiefnemers niet jonger dan zestien en hebben toestemming van hun ouders als ze nog geen achttien zijn.

Ze beelden onder meer het offer van Izaak, Rachab de hoer, Simson en Delila, de badende Bathseba en de doop van Jezus uit.

bron: www.nu.nl