De panty is terug

Panty's gaan deze winter massaal over de toonbank. Het zijn niet langer lelijke, vleeskleurige ondingen die enkel dienen om je benen warm te houden. Sexy panty's bepalen volop het modebeeld. De verkoop van panty's met motiefjes steeg dit jaar met maar liefst 65 procent.

De mode schrijft vrouwen deze winter rokken en laarzen voor. En daar hoort uiteraard een panty bij. De verkoop van nylons is dit jaar dan ook met een derde gestegen. De kousengiganten zien hun omzet stijl omhoog gaan. ,,Vooral fantasiepanty's zijn heel populair'', zegt Muriel Van Belle, productmanager bij Veritas. ,,Bloemen, lijntjes, ruitjes, noem maar op. Het past allemaal bij de rokkenmode van dit moment.

Er worden dan ook maar liefst 65 procent meer fantasienylons verkocht dan vorig jaar.'' Maar ook de dikke nylons - de Opaque panty's - zijn gegeerd goed met een meerverkoop van twintig procent. ,,Die dikkere panty's deden het vorig jaar trouwens ook al goed'', aldus Van Belle. ,,Ze zijn lekker warm en er komen minder snel gaatjes of ladders in.''

Veritas was min of meer voorbereid op de pantygekte. ,,We hadden er op gehoopt, maar zo'n enorm succes hadden we nu ook weer niet verwacht. Veritas heeft een uitgebreide collectie in huis gehaald voor de winter. En sinds het terugkerende succes van de panty is onze omzet zelfs met acht procent gestegen.'' En dat terwijl de verkoop van nylons tussen 2000 en 2004 een duik nam en met tien procent daalde. De terugkeer van nylons is een feit.

Te koud voor blote benen

,,Als je met dit weer een rok wil dragen, moet je wel panty's aan'', zegt ook mode-adepte Joyce De Troch. ,,Deze zomer waren rokken heel erg in. Ook nu blijven rokken en shorts het modebeeld bepalen. De Grace Kelly-look is erg in trek nu. Sixties rokken, daar moet een panty onder. Ik draag ze normaal gezien nooit, maar sinds twee weken heb ik toch ook nylons aan. Het is veel te koud voor blote benen.''

Bron: Het Volk 30/11/2005.