Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 22:33
  Berichten
  41.928
  Discussies
  4597
  Thanks
  46
  Thanked
  14.736 in 8.664 posts

  Standaard Creatievelingen hebben schizofrene trekjes, maar ook meer seks

  Uit De Gazet van Antwerpen

  Nu komt de aap uit de mouw

  01/12 Creatievelingen hebben schizofrene trekjes, maar ook meer seks

  Creatieve mensen als kunstenaars of dichters vertonen volgens een Brits onderzoeksteam persoonlijkheidskenmerken van schizofrene patiënten. Tegelijk delen creatievelingen ook het bed met bijna dubbel zoveel mensen als hun minder creatieve medemens.

  Onderzoekers van de universiteit van Newcastle en Milton Keynes onderzochten de geestelijke gezondheid en het aantal sekspartners bij 425 personen uit gemiddelde bevolking, bij kunstenaars en bij schizofrene patiënten. Op die manier hoopten ze erachter te komen hoe het komt dat het aantal gevallen van schizofrenie zo hoog blijft. Schizofrenen hebben er immers moeite mee om relaties aan te gaan, zijn vaak sociaal geïsoleerd en planten zich bijgevolg veel trager voort dan de doorsneebevolking. "Volgens de Darwinistische leer zouden de genen die schizofrenie doorgeven, uiteindelijk door evolutie verdwijnen", aldus de onderzoekers. Toch lijdt nog zowat 1 pct van de bevolking aan schizofrenie.

  De wetenschappers ontdekten echter dat bepaalde eigenschappen die gepaard gaan met schizofrenie de seksuele aantrekkingskracht verhogen en bijgevolg meer voortplanting met zich meegbrengen. Dat zou verklaren waarom een bepaalde neiging naar schizofrenie, niettegenstaande de nadelen die de ziekte met zich meebrengt, niet door evolutie verdween. Kunstenaars en schizofrenen delen vooral de eigenschap om zich in een droomwereld te begeven en zich te laten meeslepen door de eigen gedachten. "Er gaat een grote seksuele aantrekkingskracht uit van mensen die apart zijn, die een andere kijk hebben op dingen", aldus nog de onderzoekers.

  In tegenstelling tot schizofrene patiënten zijn kunstenaars echter ook sociaal erg vaardig en hebben ze een rijk emotioneel leven. Dat blijkt ook uit het tweede deel van het onderzoek. De kunstenaars beweerden immers dubbel zoveel sekspartners te hebben dan gemiddeld. Het aantal partners steeg bovendien naarmate ze meer met hun kunst bezig waren. Volgens de onderzoekers komen schizofrene trekjes kunstenaars ten goede in hun kunst, maar omdat ze niet het volledige ziektebeeld van schizofrenie ontwikkelen, slagen ze erin hun neiging naar de ziekte door te geven aan hun kinderen.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 november 2005
  Last Online
  18 februari 2022 @ 17:11
  Locatie
  SKW Antwerpen
  Berichten
  2.215
  Discussies
  169
  Thanks
  0
  Thanked
  11 in 8 posts

  Standaard creativiteit zorgt voor meer sexpartners

  Creativiteit zorgt voor meer sekspartners

  Mensen die artistiek creatief zijn en mensen die gewelddadig of impulsief van karakter zijn, hebben meer seksuele partners. Volgens een onderzoek van 425 volwassen Britten dragen kunstzinnigheid en roekeloos gedrag bij tot een gevulder geslachtsleven. De studie vond geen verband tussen de creativiteit en de behoefte van de betrokkene aan kinderen of een stabiele relatie. Mensen die een neiging tot impulsief en gewelddadig gedrag vertonen hebben meer seksuele partners, ongeacht de mate waarin ze creatief zijn.

  Bron: het Laatste Nieuws : 01/12/2005

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:21.

Diamond 468*60   FKK Artemis 468*60