18/11/05

Het openbaar ministerie heeft zes jaar cel gevorderd voor de 27-jarige Jurgen M. uit Antwerpen. Hij wordt vervolgd voor poging tot doodslag op twee prostituees in het Antwerpse Schipperskwartier. De zaak is vandaag behandeld voor de correctionele rechtbank, maar de beklaagde liet verstek gaan.

De stomdronken Jurgen M. had in de nacht van 15 op 16 april een rendez-vous met twee prostituees in een bordeel aan de Vingerlingstraat. Hij was achteraf ontevreden over de prestaties en haalde een mes tevoorschijn. Hij greep één van de meisjes vast en siste haar toe: "Dit is uw afscheid." Hij gaf haar enkele messteken en wilde zich vervolgens op het andere hoertje storten. Een collega van de meisjes had het tumult echter gehoord en kwam tussenbeide. Ook zij kreeg enkele steken.

Niet in levensgevaar
De beklaagde vluchtte vervolgens weg. De twee slachtoffers werden opgenomen in het ziekenhuis, maar verkeerden niet in levensgevaar. Eén van hen mocht diezelfde nacht alweer naar huis. De vrouwen en enkele getuigen konden de politie een goede beschrijving geven van de man. Vooral de grote tatoeage op zijn borst was een in het oog springend detail.

De politie kon Jurgen M. nog diezelfde nacht oppakken aan zijn woning. Het bebloede mes stak nog in zijn zak. Hij beweerde dat hij zich de feiten niet meer kon herinneren, omdat hij te veel gedronken had. De beklaagde zat een maand in voorarrest. Hij werd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich liet behandelen voor zijn drankprobleem. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds niet gebeurd. Vonnis op 16 december.

Bron:hln.be http://www.hln.be/hln/cch/det/art_142561.html