Weergegeven resultaten: 1 t/m 22 van 22
 1. #1
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  2 september 2019 @ 22:15
  Locatie
  Brabant
  Berichten
  2.295
  Discussies
  336
  Thanks
  67
  Thanked
  867 in 168 posts

  Beitrag FAQ, FKK-Schieferhof (Bernds SaunaClub), Hennef-Lichtenberg

  FKK-Schieferhof (Bernds SaunaClub) in Hennef-Lichtenberg


  Deze FAQ is geschreven door Hollandmale oktober 2005, updated augustus 2017.


  _____________________________________________
  Inhoudsopgave

  1. Adres / Internet / Route / Geldzaken
  2. Parkeren / Ingang
  3. Openingstijden
  4. Entree / Dienstverlening
  5. Verblijfsruimtes
  6. Beschrijving
  7. Publiek
  8. Sfeer
  9. Kennismaking / Afloop
  10. Verzorging
  11. Hygiëne
  12. Barpersoneel
  13. Goede, slechte tijden
  14. Dames
  15. Extra's
  16. Overig
  _____________________________________________

  1. Adres / Internet / Route / Geldzaken

  Bernds SaunaClub
  Schieferhof 28
  53773 Hennef-Lichtenberg
  Tel. 0049-2248-1529

  Internet: http://www.bernds-saunaclub.de
  E-mail : info@bernds-sauna-club.de

  Schieferhof ligt zo'n 40 km zuidelijk van Keulen, in het oord Lichtenberg bij Hennef, in de bergen bij de rivier de Sieg.

  Vanuit Venlo:
  Grensovergang A67/A40 naar Duisburg, daarna op AK Kaiserberg de A3 naar Köln/Frankfurt. Op AK Bonn/Siegburg de A560 naar Hennef, die vanzelf overgaat in de B8 richting Altenkirchen. De B8 gaat bergop, waarna je aan je rechterhand 'n autohandel ziet. Na 200 mtr ga je rechtsaf 'n kleine straat omhoog, met 'n geel bord "Lichtenberg". In deze straat passeer je Hotel Reuter aan je rechterhand. Daarna 1e straat links: Schieferhof 28, aan je rechterhand, 'n vrijstaand woonhuis met verlicht huisnummer.

  Er zijn diverse andere aanvliegroutes, afhankelijk van je vertrekpunt in NL. In elk geval moet je onderweg uitkomen op de A3 naar Köln/Frankfurt.

  Geldautomaat:
  Vanuit Schieferhof terugrijden omlaag, op de B8 rechtsaf, daarna 3 km omhoog naar Uckerath. Daar zijn links en rechts van de weg 2 pinautomaten, Sparkasse en Volksbank. Beide zijn 's-avonds open en goed verlicht, beide accepteren NL/B-pinpassen met Maestro/Cirrus-logo.


  2. Parkeren / Ingang

  Vlak voor de club ligt rechts 'n boeren-erf op no. 24, de gasten-parkeerplaats. 100 mtr daarvoor ligt links 'n klein parkeerplaatsje van gravelsteentjes, die je ook mag gebruiken. Na aanbellen doet 'n (naakte) clubdame open en vraagt of je goed geparkeerd staat. Je mag nl. elders niet parkeren, vandaar.


  3. Openingstijden

  Maandag t/m donderdag van 13 tot 24 uur, op vrijdag tot 01 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten.


  4. Entree / Dienstverlening

  E 70,- entree. Op Rabatt-Tage E 50,- entree; de laatste vrijdag van de maand, ook andere dagen, zie club-website. Bij binnenkomst te voldoen aan de receptie, alleen cash. Inbegrepen is het maaltijdbuffet (doorlopend de hele dag) en dranken (koffie/thee, fris, sap, bier, wijn, sterk). Ook inbegrepen zijn handdoeken, kluis en slippers. Na betaling ontvang je je handdoek en kluissleutel. Een clubdame wijst je de kleedkamer en douches, je kluisje en je slippers. Douchegel, deodorant, borstel en föhn zijn beschikbaar. Eveneens inbegrepen is 'n onbeperkt gebruik van alle clubfaciliteiten.

  Je bewaart alle kleding, geld en waardezaken in de kluis. De kluissleutel heeft 'n bandje, dat je om je pols draagt. Schieferhof is 'n echte FKK-club; je draagt geen badjas maar 'n omgeknoopte handdoek. Ben je nieuw, dan geeft 'n clubdame je 'n rondleiding. Betaling van de dames gebeurt centraal, bij je vertrek aan de receptie, alleen cash.

  De club is rookvrij. Er wordt gerookt in het tuinhuisje en de tuin.


  5. Verblijfsruimtes

  Schieferhof is 'n kleine FKK. Het huis bestaat uit:

  - Kelderverdieping met bar en krukken, ruime zithoeken, 2 kamers, publieke Spielwiese, Finse sauna en 2 douches. TV-ruimte met Sport.

  - Begane grond met receptie, eetkamer/buffet, toilet, kleedkamer/kluisjes, douches, ontvangstkamer met ruime zithoeken en porno-DVD-scherm, staande bar en 3 kamers.

  - Bovenverdieping: niet publiek toegankelijk, met massagekamer en nog 1 kamer. Als alle kamers vol zijn, neemt je dame je mee naar boven, anders niet.

  - Tuinhuisje: hier mag je roken, want de club is rookvrij


  6. Beschrijving

  Schieferhof is 'n groot vrijstaand woonhuis. De inrichting ademt nog de sfeer van de FKK-begintijd uit de jaren '80. De club is schoon en netjes, zonder grote luxe. De sfeer is familiaal en intiem; hoe kan het anders in 'n club waar publieke seks evenveel voorkomt als seks op de kamers. De globale opzet van Schieferhof is beschreven onder punt 5. Er is slechts 1 toilet, bij de receptie. Achter het huis ligt 'n kleine tuin, in de zomer met tafels en ligstoelen, bereikbaar via de kleedkamer. In de tuin geen seks, vanwege de buren (!).


  7. Publiek

  Grotendeels Duitse bezoekers, veel stamgasten, dagelijks 'n paar NL-ers/Belgen. Soms 'n paar buitenlanders, bij 'n beurs in Keulen. Opvallend weinig allochtone bezoekers. Hoewel kwa seks 'n uitbundige FKK, gedragen bezoekers (en dames) zich rustig en gedisciplineerd. Schieferhof is niet geschikt om met 'n vriendenploeg 'n biertje te gaan drinken.


  8. Sfeer

  Moeilijk om objectief aan te geven: smaken verschillen nu eenmaal. Het overgrote deel van de gasten voelt zich snel thuis in Schieferhof, vanwege de huiselijke sfeer. Een klein deel voelt zich meer thuis in grotere clubs. Hoe dan ook, de atmosfeer is zeer informeel, waarbij men gemakkelijk in contact komt met de clubdames. Het management bekommert zich zeer om het welzijn van de gasten. Door de persoonlijke aandacht en topservice komen veel gasten graag terug in Schieferhof. De klant is in elk opzicht nog echt koning.


  9. Kennismaking / Afloop

  De kennismaking gebeurt in de ontvangstkamer op de begane grond of in de kelderbar beneden. Je spreekt 'n dame aan en vraagt of ze bij je komt zitten, of je gaat naast haar zitten op de bank. Een praatje maken is vrijblijvend; kort daarna besluit je of je van haar diensten gebruik maakt. Zo ja, dan start het Programm; tongzoenen en pijpen-MC op de bank, waarna 'n half uur op de kamer.

  Naar keuze kun je ook het hele Programm afwerken op de bank, inclusief neuken-MC, Totaal duurt 'n Programm dus zo'n 3 kwartier, inclusief FT op de kamer, totaal E 50,-. De dame geeft aan als de totaaltijd is verstreken, en vraagt of je nog 'n Programm wilt doen. Zo kom je bij de betaling niet voor verrassingen te staan.

  De betaling gebeurt zoals gezegd centraal, als je vertrekt. Dames met wie je die dag was, komen afscheid van je nemen en laten je uit. Zeer persoonlijke touch, kenmerkend voor de topservice van Schieferhof.  10. Verzorging

  Schieferhof verzorgt dagelijks 'n doorlopend maaltijdbuffet met warme en koude gerechten, voorgerechten, fruit en desserts.

  Alle dranken bestel je aan de bar, boven of beneden. Het barpersoneel zorgt voor de bestelling, er is geen zelfbediening, er zijn ook geen koelkasten met dranken elders in de club. Zonder compleet te zijn, de volgende opsomming van dranken: koffie, thee, diverse soorten frisdrank, appelsap, jus d'orange, wijn en Kölsch-bier per fles.


  11. Hygiëne

  Altijd 'n schoonmaakdame aan het werk, ook het barpersoneel houdt 'n oogje in het hygiënische zeil. Kamers, douches en toilet worden doorlopend schoongemaakt. Gebruikte handdoeken worden doorlopend vervangen, glazen vlot afgeruimd, asbakken vlot leeggemaakt. Het buffet staat in de eetkamer, waar je zelf je bord en bestek in plastic bakken doet.


  12. Barpersoneel

  De bardames doen de ontvangst, kasseren de entree, doen de barbediening en kasseren de betaling bij vertrek. De bardames zijn niet beschikbaar voor andere diensten. De clubdames mogen ook achter de bar komen, je kunt ook hen vragen om iets in te schenken. De gasten mogen niet achter de bar komen.


  13. Goede tijden, slechte tijden

  Bij opening om 13 uur zijn er 5 tot 7 dames, daarna 7 tot 11 dames. Op maandag zijn er minder dames. Tot 16 uur is het rustig met bezoekers, daarna wordt het drukker. Hoewel er maar 7 kamers zijn, is er zelden wachttijd. Vrijdag is de drukste dag met bezoekers, maar ook dan hoef je hooguit 'n kwartier te wachten op 'n kamer.


  14. Dames

  A) Herkomst
  Het merendeel is Duits, of in Duitsland wonende Oosteuropese, Turkse, Arabische en Zuideuropese dames.

  B) Verloop
  In tegenstelling tot veel andere clubs is het verloop in Schieferhof klein. Dat komt de sfeer en service in de club zeer ten goede. De meeste dames werken er al geruime tijd, toch heb ik tijdens mijn 7 bezoeken enkele nieuwe dames gezien. Er starten dus wel nieuwe dames, maar niet zoveel.

  C) Communicatie
  Duits is de voertaal; veel dames spreken daarnaast ook nog 'n mondje Engels. Voor NL-ers/Belgen geen probleem; die komen immers in een van beide talen wel uit de voeten.

  D) Service
  Zeer goed. De meeste dames bieden de volgende service: tongzoenen, borstjes likken, vingeren, beffen, neuken-MC, pijpen-MC.

  E) Prijzen
  Bovengenoemde service behoort tot de standaardprijs van E 50,-. Daarvoor krijg je 'n kwartier tongzoenen, vingeren en pijpen-MC op de bank, daarna 'n half uur op de kamer met de service onder punt D. Totaal dus 3 kwartier, maar als het wat langer duurt, doet daar niemand moeilijk over.

  Een half uur kamerverlenging kost E 50,-. Extra service, o.a. AV (anaal), kost E 50,-. Niet alle dames bieden extra service, dus van tevoren vragen.

  F) Animatie
  Dit betekent iemand bewegen om naar de kamer te gaan. Gebeurt niet in Schieferhof, omdat het de dames verboden is. Deze regel wordt streng gehandhaafd. De dames komen dus niet uit zichzelf naar je toe en komen ook niet ongevraagd aan je. Daarentegen gaan alle remmen los als je 'n dame daartoe uitnodigt.

  G) Dresscode
  Heren dragen meest 'n omgeknoopte handdoek, maar mogen zich ook naakt door de club bewegen. De dames zijn doorlopend naakt, overal in de club.

  H) Diversen
  De kamertarieven zijn volledig voor de dames zelf. De club neemt alleen de entree.

  15. Extra's
  Er is dagelijks 'n masseuse. Je kunt reserveren aan de bar in de ontvangstkamer; kosten E 25,- per half uur, eveneens centraal bij vertrek afgerekend. Masseuses Sandra en Julia geven je op verzoek ook 'n complete kamerbehandeling. Extra kosten E 50,- voor 'n extra half uur full-seks. Zeer opwindend !

  16. Overig
  Als je wilt/moet overnachten, kun je de receptie naar Hotel Reuter laten bellen. Dat is 300 mtr, het hotel brengt de kamersleutel dan naar Schieferhof. Kosten 35,-.

  Andere mogelijkheid: http://www.hennef-ferienwohnung.de (met dank aan Kretek :D)

  In de rubriek Meeting Point kun je je clubbezoek aankondigen, en afspreken of carpoolen met andere forumleden.

  Als je voordeel hebt van deze FAQ, plaats dan 'n bericht over je bezoek aan Schieferhof. Je doet er andere forumleden 'n groot plezier mee !
  Laatst gewijzigd door Willem2; 5 augustus 2017 om 13:04 Reden: "overig" uitgebreid / Aug 2017

 2. #2
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  2 september 2019 @ 22:15
  Locatie
  Brabant
  Berichten
  2.295
  Discussies
  336
  Thanks
  67
  Thanked
  867 in 168 posts

  Pfeil Schieferhof per OV

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Meindorfer op RF
  Von Köln nach Hennef fährt die Bahn im 1/2-Stundentakt. Von Hennef Bahnhof nach Hennef-Lichtenberg kannst du dann ein Taxi nehmen (ca. 10 Euro) oder den Bus (ca. 1 Euro).
  Schieferhof is goed bereikbaar per OV; ga eerst naar Keulen-Centraal (Koln-Hbf). Vervolgens elk half uur de trein naar Hennef, het laatste stukje per taxi of bus. Reistijd vanaf Venlo 2,5 uur, kosten 30,- enkele reis (incl. taxi Hennef-Schieferhof). Effectief kun je van 13.00 tot 20.00 in Schieferhof zijn, en op tijd aansluiting in Venlo hebben. Uitgebreid reisadvies op www.bahn.de.
  Founding Member

 3. #3
  Geregistreerd
  27 september 2006
  Last Online
  24 april 2010 @ 09:15
  Locatie
  Southern England
  Berichten
  14
  Discussies
  2
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard Directions to Bernd’s by car

  Drive south on the A3 from Cologne (Köln) towards Frankfurt. Turn east onto the A560 autobahn. This is just after the first service station you reach after leaving the Köln area. This autobahn quickly terminates and runs into the B8. Go up the B8 about 5km (most of this is uphill). Miss the first right hand signpost saying “Lichtenberg”, and take the second, which is a very sharp right, almost coming back on yourself. It’s easy to miss these turnings, so it may be easier if you just keep on driving until you find the local petrol station on the left hand side. Do a U-turn and go back about 300m and turn left, then bear to the right. This is the “very sharp right” that I just mentioned when coming the other way. Then go about 1km until you see the Hotel-Restaurant Reuter on the right. Almost immediately turn left into Schieferhof Street. Number 28 is down on the right. Park in number 24, where it says “Privat Parkplatz”.

  My report will follow. Kingwenslas

 4. #4
  Geregistreerd
  6 februari 2007
  Last Online
  16 februari 2024 @ 22:45
  Berichten
  133
  Discussies
  8
  Thanks
  0
  Thanked
  57 in 16 posts

  Standaard dicht op za zo en feestdagen

  Stond zondag voor niks voor de deur.
  Site vermeld niet dat de club op zaterdag, zondag en feestdagen is gesloten.
  Achteraf stond het hier wel bij de FAQ's, maar die lees ik niet allemaal door als ik voor het eerst bij een club op bezoek ga.

 5. #5
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:39
  Berichten
  41.206
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jan enschede Bekijk bericht
  Stond zondag voor niks voor de deur.
  Site vermeld niet dat de club op zaterdag, zondag en feestdagen is gesloten.
  Achteraf stond het hier wel bij de FAQ's, maar die lees ik niet allemaal door als ik voor het eerst bij een club op bezoek ga.
  Schieferhof is door de ligging, in een woonomgeving, niet geoorloofd om zijn deuren te openen in een weekeinde of op feestdagen.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 6. #6
  Geregistreerd
  12 februari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 19:37
  Locatie
  NRW und Hessen
  Berichten
  24.554
  Discussies
  870
  Thanks
  4.682
  Thanked
  9.157 in 5.126 posts

  Idee

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jan enschede Bekijk bericht
  Stond zondag voor niks voor de deur.
  Site vermeld niet dat de club op zaterdag, zondag en feestdagen is gesloten.
  Achteraf stond het hier wel bij de FAQ's, maar die lees ik niet allemaal door als ik voor het eerst bij een club op bezoek ga.
  Tsja daar is een FAQ zeker bij een Erst Besuch nu juist wel voor bedoeld !

  Big30
  1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
  2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche

 7. #7
  Geregistreerd
  19 oktober 2005
  Last Online
  16 februari 2024 @ 09:01
  Locatie
  Int noordn
  Berichten
  465
  Discussies
  25
  Thanks
  10
  Thanked
  17 in 8 posts

  Reden Op de website...

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jan enschede Bekijk bericht
  Stond zondag voor niks voor de deur.
  Site vermeld niet dat de club op zaterdag, zondag en feestdagen is gesloten.
  Achteraf stond het hier wel bij de FAQ's, maar die lees ik niet allemaal door als ik voor het eerst bij een club op bezoek ga.
  Onder het kopje informationen op hun website:
  Unsere Öffnungszeiten:

  Montag - Donnerstag
  von 13.00 Uhr bis 0.00 Uhr letzter Einlass 23.00 Uhr
  Freitags
  von 13.00 Uhr bis 1.00 Uhr letzter Einlass 23.00 Uhr
  of zoals de Duitsers zeggen: Wer lesen kann... ist im vorteil!
  Naja... dan weet je de weg voor de volgende keer...

  Have Fun be Good!
  To err is human...to really screw things up requires a computer!

  Do what makes you happy. Be with who makes you smile. Laugh as much as you breath. Love as long as you live.

  Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly And NEVER REGRET anything that made you smile!!

 8. #8
  Geregistreerd
  6 februari 2007
  Last Online
  16 februari 2024 @ 22:45
  Berichten
  133
  Discussies
  8
  Thanks
  0
  Thanked
  57 in 16 posts

  Standaard

  Klopt, maar dan moet je eerst een balkje naar beneden schuiven.
  zoals je zegt, ik heb in elk geval een keer bij daglicht de weg kunnen
  verkennen.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door liefhebber Bekijk bericht
  Onder het kopje informationen op hun website:


  of zoals de Duitsers zeggen: Wer lesen kann... ist im vorteil!
  Naja... dan weet je de weg voor de volgende keer...

  Have Fun be Good!

 9. #9
  Geregistreerd
  28 mei 2007
  Last Online
  14 februari 2024 @ 01:17
  Berichten
  9.249
  Discussies
  176
  Thanks
  2.907
  Thanked
  4.075 in 2.241 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jan enschede Bekijk bericht
  Klopt, maar dan moet je eerst een balkje naar beneden schuiven.
  zoals je zegt, ik heb in elk geval een keer bij daglicht de weg kunnen
  verkennen.
  Ik ken zoiets, ik was eens op een dag... was het de dag van de eenheid...
  Nooit van gehoord...
  Ik raak van alles kwijt....

  Behalve gewicht

 10. #10
  Geregistreerd
  19 oktober 2005
  Last Online
  16 februari 2024 @ 09:01
  Locatie
  Int noordn
  Berichten
  465
  Discussies
  25
  Thanks
  10
  Thanked
  17 in 8 posts

  Rotes Gesicht ZU?!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Goedemorgenallemaal Bekijk bericht
  Ik ken zoiets, ik was eens op een dag... was het de dag van de eenheid...
  Nooit van gehoord...
  Voor de zekerheid (zonder geweer - ohne gewähr!):
  - 24/5 Tweede Pinksterdag zijn ze gesloten...
  - 3/6 Donderdag - Sacramentsdag zijn ze gesloten..

  en dan pas weer een officiële feestdag op 1 november: Allerheiligen
  (er zijn andere feestdagen maar die vallen reeds op dagen dat ze dicht zijn: weekend)

  Deze dagen heb ik uit de kalender van officiële feestdagen in NRW... dus NIET van de club!

  (de 24ste staat op hun twitter-bladzijde die is zeker!)

  To err is human...to really screw things up requires a computer!

  Do what makes you happy. Be with who makes you smile. Laugh as much as you breath. Love as long as you live.

  Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly And NEVER REGRET anything that made you smile!!

 11. #11
  Geregistreerd
  16 april 2010
  Last Online
  18 februari 2024 @ 23:32
  Berichten
  6.937
  Discussies
  1880
  Thanks
  102
  Thanked
  3.551 in 1.966 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door liefhebber Bekijk bericht
  Voor de zekerheid (zonder geweer - ohne gewähr!):
  - 24/5 Tweede Pinksterdag zijn ze gesloten...
  - 3/6 Donderdag - Sacramentsdag zijn ze gesloten..

  en dan pas weer een officiële feestdag op 1 november: Allerheiligen
  (er zijn andere feestdagen maar die vallen reeds op dagen dat ze dicht zijn: weekend)

  Deze dagen heb ik uit de kalender van officiële feestdagen in NRW... dus NIET van de club!

  (de 24ste staat op hun twitter-bladzijde die is zeker!)

  Bedankt Liefhebber
  Hou de Kalender in de gaten....
  Bellen kan ook nog altijd

 12. #12
  Geregistreerd
  15 september 2006
  Last Online
  18 februari 2024 @ 09:50
  Berichten
  1.973
  Discussies
  52
  Thanks
  412
  Thanked
  861 in 323 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door beffer69 Bekijk bericht
  Vraagje daar de FAQ al van paar jaar terug is, zijn de prijzen nog steeds hetzelfde in deze club?
  Inkom is 70€ momenteel promo als de Duitsers sjotten gaat er 5€ af per goal dat ze maken

  50€ per sessie die zeer vaak meer dan 1/2 uur duurt. FT inbegrepen

  Geestelijke dranken zijn inbegrepen net zoals het eten bier frisdrank koffie sauna en een babbel met Conny

  Sommige meisjes zetten 2 streepjes voor een speciale service.
  Ze is knap dat is een feit, maar als je ze achterwaarts berijd, is dat geen prioriteit

 13. #13
  Geregistreerd
  19 oktober 2006
  Last Online
  10 maart 2015 @ 23:52
  Locatie
  bij de kut van Juno
  Berichten
  835
  Discussies
  20
  Thanks
  17
  Thanked
  59 in 19 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door zeppos58 Bekijk bericht
  Geestelijke dranken
  Patersbieren schenken ze er niet.
  Geestrijke dranken wel. Likeur, jenever, whisky, dacht Ballantine's, Jim Beam.
  #Ursi polari, aardig beest#

 14. #14
  Geregistreerd
  8 augustus 2006
  Last Online
  27 december 2023 @ 01:25
  Berichten
  55
  Discussies
  4
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard vraagje?

  Bestaat in't schieferhof ook de mogelijkheid om een badjas te dragen?(geleverd door het huis)

 15. #15
  Geregistreerd
  1 februari 2007
  Last Online
  16 december 2015 @ 08:16
  Berichten
  149
  Discussies
  10
  Thanks
  1
  Thanked
  12 in 7 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lucky luke 2 Bekijk bericht
  Bestaat in't schieferhof ook de mogelijkheid om een badjas te dragen?(geleverd door het huis)
  Neen je krijgt alleen een handdoek en als je van de kamer komt geeft het meisje je een nieuwe handdoek.

 16. #16
  Geregistreerd
  19 oktober 2005
  Last Online
  16 februari 2024 @ 09:01
  Locatie
  Int noordn
  Berichten
  465
  Discussies
  25
  Thanks
  10
  Thanked
  17 in 8 posts

  Daumen hoch Slapie slapie

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Goedemorgenallemaal Bekijk bericht
  Hou het rustig he, 'tis wel een takke eind met de auto terug dus wees voorzichtig met drank
  Overnachtingkje bij Ome Reuter inclusief MEGA-ontbijt.... 35 Euros!
  (thuis slapen is BIJNA duurder! )

  To err is human...to really screw things up requires a computer!

  Do what makes you happy. Be with who makes you smile. Laugh as much as you breath. Love as long as you live.

  Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly And NEVER REGRET anything that made you smile!!

 17. #17
  Geregistreerd
  5 maart 2010
  Last Online
  4 augustus 2020 @ 00:03
  Berichten
  51
  Discussies
  7
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Idee Rondgang!

  Hier een aantal fotos van hoe het er bij ons uit ziet:


  Waar onze naam vandaan komt..


  Nummer 28..


  De bel drukken en.. 'rein ins Vergnügen'


  Onze ontvangstbalie..


  Een van de twee omkleedruimtes..


  Douches..


  Gedeelte van onze salon..


  Salon..


  De bar in onze salon (op de achtergrond onze eetgelegenheid)..


  Een kamer op de begane grond..


  Nog een kamer op de begane grond..

  Laatst gewijzigd door Schieferhof; 16 september 2010 om 23:23

 18. #18
  Geregistreerd
  5 maart 2010
  Last Online
  4 augustus 2020 @ 00:03
  Berichten
  51
  Discussies
  7
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Idee Rondgang deel 2  Een blik in de tuin..


  De BBQ..


  De kelder..


  De kelder uit een andere hoek..


  De kelderbar..


  Een kamer in de kelder..


  De ingang van de sauna..

  Op de bovenverdieping is onze massagekamer en ook nog een relaxkamer.

  Voor meer fotos (ook van onze thema-parties) kijk op onze website onder [news] en dan [fotos]

  Kuss von euer Hof-team.... Hof-fentlich bis bald!

 19. #19
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  2 september 2019 @ 22:15
  Locatie
  Brabant
  Berichten
  2.295
  Discussies
  336
  Thanks
  67
  Thanked
  867 in 168 posts

  Ausrufezeichen Roken: in tuinhuisje of buiten

  Bernds is inmiddels rookvrij. Er mag alleen nog worden gerookt in het tuinhuisje, of buiten. In de kleedkamer hangen badjassen voor de kou, het tuinhuisje is verwarmd met een kacheltje. Voor de volledigheid deze post hier in de FAQ.
  Founding Member

 20. Onderstaande leden hebben Hollandmale bedankt voor deze bijdrage:

  Don Rudo ( 4 januari 2014)

 21. #20
  Geregistreerd
  11 maart 2008
  Last Online
  Vandaag @ 19:39
  Locatie
  Nomad
  Berichten
  1.883
  Discussies
  62
  Thanks
  7.827
  Thanked
  2.461 in 886 posts

  Standaard

  Jarigen die hun feestje willen vieren in Bernds opgelet. Je hebt voortaan geen gratis entree meer op je verjaardag. I.p.v. van gratis entree krijg je als je de club op je verjaardag of een week daarna bezoekt wel een vrijkaartje. Deze kun je pas de volgende keer gebruiken. http://schieferhof.istmein.de/#nletter
  The Gods pause for a moment to contemplate your fate.

 22. Onderstaande 5 leden hebben Ascari bedankt voor deze bijdrage:

  biged (13 januari 2015),Mr Pussy (12 januari 2015),Nedlovefkk ( 8 januari 2017),phoenix (12 januari 2015),pret (25 oktober 2016)

 23. #21
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  2 september 2019 @ 22:15
  Locatie
  Brabant
  Berichten
  2.295
  Discussies
  336
  Thanks
  67
  Thanked
  867 in 168 posts

  Ausrufezeichen Verandering per 1 juli 2017.....

  .....in alle Duitse clubs, ook het Hof :

  Per 1 juli moet pijpen (en alles) met condoom.

  Dit is alleen te controleren in de publieke ruimtes,
  dus geen anblasen in woonkamer, kelder en tuin.

  Dit na 1 juli inderdaad niet meer gezien in het Hof.
  Founding Member

 24. Onderstaande 3 leden hebben Hollandmale bedankt voor deze bijdrage:

  Ascari ( 4 augustus 2017),biged ( 5 augustus 2017),Superjohnny ( 7 augustus 2017)

 25. #22
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  2 september 2019 @ 22:15
  Locatie
  Brabant
  Berichten
  2.295
  Discussies
  336
  Thanks
  67
  Thanked
  867 in 168 posts

  Standaard Zeer waarschijnlijk.....

  ..... kan er in het Hof ook met credit card worden betaald.
  Leidt dat af, uit de vraag of HM er een bij zich had, toen de cash op was.
  Wellicht een optie, maar toch zeker niet, als je enige controle wilt houden.
  Founding Member

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:39.

  Babylon 468*60