Het ziet ernaar uit dat de meisjes op het legendarische strand van het Braziliaanse Ipanema straks niet langer zonder bikinitop mogen zonnekloppen. In Rio de Janeiro heeft het parlement een wet goedgekeurd die postkaarten met topless meisjes verbiedt.

Volgens parlementslid Alice Tamborindegui is dat de eerste stap in de oorlog tegen het groeiende sekstoerisme in Brazilië. Sommigen gaan nog verder en zeggen dat de nieuwe wet een sleutelrol speelt in een gevecht tegen drie P's : pedofilie, pornografie en prostitutie.

Eén kamerlid, evangelisch pastoor Edino Fonseca, vindt zelfs dat homoseksuelen moeten worden bekeerd en dat transseksuele operaties moeten worden verboden. Hij krijgt daarvoor steun van verschillende politici die de reputatie van de stad willen oppoetsen om de Pan-American Games in 2007 naar Rio de Janeiro te halen.

De homo- en lesbogemeenschap is in Brazilië echter bijzonder groot. Vorig jaar nog demonstreerden ze met een half miljoen mensen in de straten van Rio tegen het bewind van gouverneur Rosinha Matheus, ook al een homotegenstander.


14/11/2005


Is DeuxDeux mooi op tijd naar Brazilië geweest