Ellen Jens is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. De tv-maker was vooral bekend van haar werk voor de VPRO, waarvoor ze veel samenwerkte met haar man Wim T. Schippers. Jens produceerde onder meer Jiskefet en De Fred Haché Show.

Jens begon haar carrière bij de VPRO in 1964, aanvankelijk als regie- en productieassistent. In 1972 begon haar samenwerking met Schippers. Ze maakten met Gied Jaspars en Wim van der Linden spraakmakende tv-shows als De Fred Haché Show, Van Oekel's Discohoek, Het is weer zo laat! (over nachtclubeigenaar Waldo van Dungen), De lachende scheerkwast en Op zoek naar Yolanda.

Later regisseerde Jens Hier is... Adriaan van Dis. Met Van Dis had Jens jarenlang een relatie naast haar huwelijk met Schippers. Jens regisseerde ook VPRO Boeken en het kunstprogramma De Plantage, dat werd gepresenteerd door Hanneke Groenteman.

Ook deed ze jarenlang de regie en productie van het bekende satirische programma Jiskefet van Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch.

In een reactie laat haar voormalige werkgever VPRO weten dat de omroep met Jens "een unieke regisseur en een geliefde collega" verliest. De uitvaart van Jens vindt op vrijdag 24 november plaats in Amsterdam.

Bron: nu.nl

Rust zacht mevrouw Jens!