donderdag 10 november 2005 | Bron: belga

Noorse vrouw in cel na orale seks met slapende man

Een rechtbank in het Noorse Bergen heeft een 24-jarige vrouw ook in hoger beroep schuldig bevonden aan verkrachting van een man. Daarmee werd het vonnis van een lagere rechtbank bevestigd. De gevangenisstraf die de vrouw in eerste instantie kreeg, werd wel verminderd van negen tot acht maanden.

De vrouw had in januari 2004 orale seks met een man die in slaap was gevallen in het appartement dat ze deelde met haar vriend. De man getuigde dat haar activiteiten hem wakker maakten. In eerste instantie ontkende de vrouw het seksueel contact. Later gaf ze toe dat het had plaatsgevonden, maar beweerde ze dat de man ermee had ingestemd.

De rechtbank geloofde de man en oordeelde dat dergelijke ongewenste seks door de Noorse wet wordt beschouwd als verkrachting. De vrouw moet de man vijfduizend euro schadevergoeding betalen, waarvan 1.100 zijn bestemd om de rekeningen van de man bij zijn dokter en zijn psychiater te voldoen.

De man heeft naar eigen zeggen sinds het voorval nauwelijks zin in seks. Ook beschreef hij het voorval als een gebeurtenis die zijn vertrouwen in de medemens heeft geknakt.

Anvers