Durex bevestigt clichés over mediterrane seks

Uitgegeven: 8 november 2005 10:26

SINGAPORE - De inwoners van landen aan de Middellandse Zee bedrijven het vaakst de liefde, bleek dinsdag uit een internationaal onderzoek van condoomfabrikant Durex. De Grieken blijken het meest actief tussen de lakens, met een gemiddelde van 138 vrijpartijen per jaar. Kroatië en Servië en Montenegro volgen met respectievelijk gemiddeld 134 en 128 keer gemeenschap.

De Fransen mogen zichzelf dan de beste minnaars ter wereld vinden, maar ze blijken 'het' toch niet vaker dan 120 keer per jaar te doen. Dat is nog altijd meer dan de Nederlander, die net als de Pool 115 keer per jaar vrijt.


Onderaan de ranglijst van de condoomfabrikant bungelen de Aziatische landen, volgens Durex omdat intimiteiten er in het stressvolle bestaan daarbij inschieten. In Singapore is het wat dat betreft het slechtst gesteld met niet meer dan 73 keer seks per jaar. De Indiërs (75), Indonesiërs (77) en Hongkong-Chinezen (78) gaan evenmin vaak met elkaar naar bed.

Ondanks hun reputatie bevinden ook de Zweden zich bij de laatste tien op de ranglijst. Zij blijken 92 keer per jaar met elkaar het bed te delen.

Durex ondervroeg meer dan 317.000 mensen in 41 landen voor het jaarlijkse onderzoek.


Nou weet ik nog dat de Hongaren vorig jaar heel hoog scoorde. Kennelijk even geen zin meer. Of zal Ronald35 het gemiddelde weer gaan opkrikken , zowel in Nederland als Hongarije