Pagina 155 van 166 EersteEerste ... 55105145151152153154155156157158159165 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 3.851 t/m 3.875 van 4133
 1. #3851
  Geregistreerd
  29 december 2006
  Last Online
  Vandaag @ 12:05
  Locatie
  Antwerpen en Oostende
  Berichten
  6.677
  Discussies
  142
  Thanks
  3.635
  Thanked
  4.351 in 2.044 posts

  Standaard

  voor alle duidelijkheid,de ex parlementsvoorzitter wist niet van het fraudieuze faillissement af waar de bekende escort fictief voor werkte en dus ingeschreven stond
  de politieker kwam alleen tussen om haar vlugger aan geld te doen geraken
  de fraude was door iemand anders georganiseerd
  dat men toch gaat ophouden om politici of wie dan ook gaat achtervolgen betreffende hoerenbezoek
  dat is van alle tijden en bij alle klassen en standen zal je hoerenlopers,ijsberen vinden
  de uitgever van Pmagazine,het vroegere Panaroma is btw van Rechtse signatuur
  waar de politieker wel fout aan deed was dronken achter het stuur kruipen met zijn wedde kan hij gemakkelijk een taxi bestellen

 2. #3852
  Geregistreerd
  12 februari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 22:16
  Locatie
  NRW und Hessen
  Berichten
  22.263
  Discussies
  835
  Thanks
  4.556
  Thanked
  7.638 in 4.479 posts

  Standaard

  Even wat googlen en je weet, maar dat had jezelf ook al gevonden dat in NL het wel cool is te zeggen dat je depressieve klachten hebt, ff naar de arts, pilletje hup, de statistieken anders hanteren dan in andere landen en we kunnen weer een fabel de wereld in helpen.
  Als je tegenwoordig voor je dertigste geen burn-out hebt gehad tel je sowieso niet meer mee .

  Oja, voedselbanken moet zeker ook vermeld worden .
  1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
  2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche

 3. #3853
  Geregistreerd
  24 februari 2009
  Last Online
  Vandaag @ 03:40
  Locatie
  Silicon valley
  Berichten
  5.786
  Discussies
  204
  Thanks
  9.144
  Thanked
  6.181 in 2.185 posts

  Standaard

  Treffend artikel weer in de telegraaf, wat in principe duidelijk aangeeft wat er mis is in nederland. Nederlanders word het moeilijk gemaakt en gelukszoekers makkelijk. Dat komt door het decenia lange "pappen en nathouden"
  beleid met "bed bad en broodë n dergelijke totale onzin wat links Nederland ons door de strot duwt.

  In Nederland

  ’Je kunt beter asielzoeker zijn dan een terugkeerder’
  author avatar
  Door WIERD DUK

  Updated Gisteren, 20:21
  Gisteren, 18:37 in BINNENLAND  Bijna veertig procent van alle Nederlanders in het buitenland keert op zeker moment terug. Remigratie heeft veel voeten in de aarde, helemaal als een buitenlandse partner meekomt. „Verbazend hoe ingewikkeld dit is.”

  Herman Bennink met zijn vader in hun achtertuin in de Achterhoek: „Indonesië is voor niet-moslims gevaarlijk geworden.”
  Herman Bennink met zijn vader in hun achtertuin in de Achterhoek: „Indonesië is voor niet-moslims gevaarlijk geworden.”Ⓒ RIAS IMMINK
  Herman Bennink (47) pakt z’n telefoon en opent de fotocatalogus. We zien Bennink, in exotische filmdecors, als acteur in Indonesië. „Ik heb in zo’n twintig speelfilms en series gespeeld”, vertelt hij, aan tafel bij zijn ouders in een Gelders dorp.

  Het is een onwaarschijnlijk avontuur dat de Nederlander in Indonesië beleefde. Bennink groeide er uit van een immigrant op zoek naar een baan tot een vloeiend Bahasa Indonesia sprekende expat-acteur.

  Hij vertrok acht jaar geleden toen zijn werk als landgoedbeheerder in de Achterhoek stopte. Bennink voegde zich bij zijn tweelingbroer, die in Indonesië een meubelfabriek heeft. „Hij zei: joh, het is leuk hier, kom ook. Ik begon met een investeringsmaatschappijtje en heb vervolgens schepijs gemaakt, vogels gefokt, boeken uitgegeven en veel geacteerd.”

  Herman Bennink (r.) als acteur in Indonesië op de set van een kostuumfilm: ,,Ik werd veel gevraagd als schurk of hufter.”
  Herman Bennink (r.) als acteur in Indonesië op de set van een kostuumfilm: ,,Ik werd veel gevraagd als schurk of hufter.”
  Bennink speelde rollen in films en series, waarin niet zelden ook het Nederlandse koloniale verleden wordt belicht. „Maar ook in een serie over de beroemde vrouwenrechtenactiviste Kartini. Een korte film waarin ik speel is in Cannes zelfs in de prijzen gevallen. Met mijn postuur en lengte werd ik veel gevraagd als schurk en hufter”, lacht hij.

  Islamitisch
  Bennink is niet voor niets deze zomer in de Achterhoek. Hij wil met zijn Indonesische echtgenote, een verpleegkundige met wie hij in Jogjakarta leefde, remigreren. De situatie in Indonesië is voor de Nederlander en diens 26-jarige, katholieke vrouw te gespannen geworden. Christenen – ongeveer tien procent van de bevolking – lopen in Indonesië, dat lang bekend stond als gematigd islamitisch, gevaar. Bennink: „De radicale islam rukt er snel op. Je ziet in Jogja zelfs de vlag van IS opduiken. Het land biedt geen toekomst meer aan mensen die andersgelovig zijn. Een vrouw zonder hoofddoek is er nu een rariteit. Mannen sissen mijn vrouw toe: ’Bedek je!’ en ze bespugen haar of schieten sigarettenpeuken op haar af.”

  In mei braken bovendien na presidentsverkiezingen ongeregeldheden uit, waarbij ook doden vielen. Bennink: „We hadden net Nederland bezocht en ik was hier gebleven om van alles te regelen. Mijn vrouw was daar alleen en kon dagenlang de straat niet op wegens al het geweld.”

  Voldoende redenen om terug te willen keren naar Nederland. Maar zonder vaste baan en met een niet-Nederlandse partner is dit allesbehalve vanzelfsprekend. „Je kunt beter een asielzoeker zijn dan een terugkeerder”, verzucht Bennink. „Ik moet een Nederlands arbeidscontract overleggen of drie jaarrekeningen als zelfstandig ondernemer, wat ik beide niet heb. Ik kan me nergens inschrijven en mijn vrouw moet in Indonesië eerst het basisexamen inburgering afleggen in Jakarta, zestien uur rijden van Jogjakarta.”

  Klacht
  Het is een veel gehoorde klacht onder Nederlandse terugkeerders: ’remigreren is lastiger dan emigreren’. Wie niet naar een ander land is uitgezonden door een bedrijf of de overheid, stuit bij terugkeer op een bureaucratische muur. Hier komt het op neer: je kunt je nergens inschrijven want je hebt geen woning, je kunt niet aan het werk want je staat niet ingeschreven en je kunt geen woning huren of kopen want je hebt geen werk.

  Edwin (45, wil niet onder z’n echte naam in de krant) werkte een aantal jaren in Ierland. „M’n vriendin kreeg heimwee en wilde terug”, vertelt hij. „We stonden ingeschreven bij enkele woningbouwverenigingen dus ik dacht: dat komt goed. Naïef, want je krijgt geen urgentie. Huren via een makelaar kon niet want we hadden geen baan. Inmiddels had ik de vliegtickets al gekocht, maar we hadden nog steeds geen onderdak. Via mijn moeder vonden we een piepkleine woning in illegale onderhuur. Bijstand kun je niet aanvragen omdat je daarvoor een vaste woon- en verblijfplaats moet hebben. Uiteindelijk vond ik een baan en heb ik een huis kunnen kopen in een volksbuurt. Maar ik heb me vaak geërgerd als ik weer eens las dat statushouders zomaar een woning met inboedel toegewezen krijgen. Wij konden immers de boom in.”

  Martin (’Liever geen achternaam gebruiken”) en diens vrouw Wilma waren 55 toen ze de kans kregen om in Thailand aan een tienjarenproject deel te nemen. „Het leek ons een mooi idee om zo naar ons pensioen toe te werken.” Dat pakte anders uit: na vier jaar stond het stel op straat.

  Hangende pootjes
  „We zijn met hangende pootjes teruggekeerd. We hadden geen cent meer en logeerden bij vrienden. Wij naar de sociale dienst. Dat bleek ingewikkelder dan gehoopt. Om in aanmerking te komen voor een uitkering heb je een vast adres nodig en om een vast adres te krijgen heb je een bron van inkomsten nodig. Wij moesten voor elke dag dat wij bij onze vrienden verbleven een door hen getekende verklaring overleggen.”

  Uiteindelijk kwam het goed met de uitkeringen. „Vervolgens ingeschreven bij het arbeidsbureau: moesten we een test doen om aan te tonen dat wij de Nederlandse taal machtig zijn.”

  Een woning bleek bijkans onmogelijk te vinden. Martin: „We zijn door het stof gegaan en hebben ons gemeld bij daklozenzorg in Rotterdam en de Stichting Ouderenzorg Rotterdam. De vriendelijke dames bij Ouderenzorg hadden net een woning vrij gekregen, daar konden we terecht. Inmiddels hebben we allebei ook werk. Begrijp me niet verkeerd, maar ik heb menigmaal gedacht om een opblaasboot mee te nemen, als ’vluchteling’. Misschien dat dat zou helpen.”

  Illegalen
  Ook Herman Bennink voelt zich van het kastje naar de muur gestuurd. „Ik ben bij vluchtelingenwerk geweest. Die advocaat zei: ik kan voor jullie niets betekenen.” Hij zoekt nu een baan en wacht tot z’n vrouw haar inburgeringsexamen heeft afgelegd. „Ik ben verbaasd hoe moeizaam dit allemaal gaat”, zegt Bennink. „Zelfs illegalen kunnen in Nederland een beroep doen op een scala aan hulpverlenende instanties. Maar voor mensen als wij is er niets geregeld”
  Bigger is better!
  Plastic is Fantastic!
  I prefer silicone boobs on slim and beautiful womans!
  Read my lips: no more taxes!
  Voor de Nederlandse staat: Ik had geen ernstig vermoeden dat de betreffende dame met wie ik betaalsex had word uitgebuit of op enige wijze word gedwongen.

 4. #3854
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 19:16
  Berichten
  28.403
  Discussies
  4268
  Thanks
  46
  Thanked
  5.208 in 3.314 posts

  Standaard

  Moddergooien bij Forum gaat door
  De twee oprichters van Forum voor Democratie blijven met modder naar elkaar gooien. Partijleider Thierry Baudet beschuldigt zijn voormalige medebestuurder Henk Otten er nu van dat hij in februari dit jaar opbrengsten van verkochte artikelen op een ledendag uit de kluis heeft gestolen. ..... https://www.ad.nl/binnenland/modderg...door~ab7c8e44/
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 5. #3855
  Geregistreerd
  24 februari 2009
  Last Online
  Vandaag @ 03:40
  Locatie
  Silicon valley
  Berichten
  5.786
  Discussies
  204
  Thanks
  9.144
  Thanked
  6.181 in 2.185 posts

  Standaard

  @willem2

  vergelijkbaar met het uitzetten uit groenlinks van een kamerlid onlangs door de grote roerganger de jessias himself.

  Er komt binnenkort vanzelf wel weer een groenlinkser de zichzelf belachelijk maakt en dan is dit hele akkefietje bij FVD weer van de radar,.
  Bigger is better!
  Plastic is Fantastic!
  I prefer silicone boobs on slim and beautiful womans!
  Read my lips: no more taxes!
  Voor de Nederlandse staat: Ik had geen ernstig vermoeden dat de betreffende dame met wie ik betaalsex had word uitgebuit of op enige wijze word gedwongen.

 6. #3856
  Geregistreerd
  6 maart 2009
  Last Online
  Vandaag @ 22:28
  Berichten
  8.438
  Discussies
  215
  Thanks
  9.957
  Thanked
  12.446 in 4.212 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Megaboob Bekijk bericht
  @willem2

  vergelijkbaar met het uitzetten uit groenlinks van een kamerlid onlangs door de grote roerganger de jessias himself.

  Er komt binnenkort vanzelf wel weer een groenlinkser de zichzelf belachelijk maakt en dan is dit hele akkefietje bij FVD weer van de radar,.
  Probeer het eens in een wat breder perspectief te plaatsen. Ik weet dat dit uiterst moeilijk is als je wereld uit slechts links en rechts bestaat. Politieke partijen die onderling ruziën zijn niet bezig met politiek maar met persoonlijke belangen; "Mijn pik is groter dan de jouwe." Degenen die uiteindelijke de dupe zijn, zijn de kiezers van die partijen want die staan in de kou omdat hun belangen niet behartigd worden.

  Zo laat Wilders zijn kiezers al 14 jaar in de kou staan. Groenlinks is geen haar beter en heeft in zijn huidige vorm nog nooit aan een regering deelgenomen. Klaver vindt zichzelf belangrijker dan het concreet uitvoeren van datgene waarvoor de kiezer op hem heeft gestemd. En nu hebben onze zelfgenoegzame boreale inboorling Baudet in de schijnwerpers. OK, slechts kort aan de macht maar nog niets gepresteerd. Deze lavendelsnuiver vindt het belangrijker om te ruziën met Otten en nietszeggende lezingen te houden. Kiezers moeten daar niks van hebben. Die willen dat alledaagse problemen worden aangepakt i.p.v. dat ze moeten luisteren naar dom geraaskal over een uil van Minerva. En wat kun je verwachten van mensen die niet in staat zijn om samen een probleem op te lossen? Niks.

 7. Onderstaande leden hebben Badslippers bedankt voor deze bijdrage:

  Nulnulzeseneenhalf (29 juli 2019)

 8. #3857
  Geregistreerd
  15 januari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 20:37
  Berichten
  11.323
  Discussies
  95
  Thanks
  3.949
  Thanked
  6.481 in 3.077 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Badslippers Bekijk bericht
  Kiezers moeten daar niks van hebben. Die willen dat alledaagse problemen worden aangepakt i.p.v. dat ze moeten luisteren naar dom geraaskal over een uil van Minerva.
  Volgens mij overschat je een beetje de 'kiezers'. Wanneer je met mensen praat over waarom ze op een specifieke partij stemmen dan blijkt vaak dat ze zich nauwelijks in hebben verdiept. Er wordt vaak bijna blind, enkel op gevoel gestemd alleen maar om 'gebruik te maken van hun stemrecht'. Onze gehaaide politici weten dit maar al te goed.

 9. #3858
  Geregistreerd
  9 september 2015
  Last Online
  Vandaag @ 17:35
  Berichten
  2.036
  Discussies
  23
  Thanks
  868
  Thanked
  2.450 in 931 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Badslippers Bekijk bericht
  Kiezers moeten daar niks van hebben. Die willen dat alledaagse problemen worden aangepakt i.p.v. dat ze moeten luisteren naar dom geraaskal over een uil van Minerva.
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Volgens mij overschat je een beetje de 'kiezers'. Wanneer je met mensen praat over waarom ze op een specifieke partij stemmen dan blijkt vaak dat ze zich nauwelijks in hebben verdiept. Er wordt vaak bijna blind, enkel op gevoel gestemd alleen maar om 'gebruik te maken van hun stemrecht'. Onze gehaaide politici weten dit maar al te goed.
  Maar vervolgens wil die kiezer wel dat die politicus, waar zij op gestemd hebben, die een forse winst heeft geboekt, die de oplossingen al klaar had liggen, zijn plannen ook gaat uitvoeren. En dat gebeurt niet, of nauwelijks. Sterker nog, soms bekruipt mij het gevoel dat juist door deze, ik zal ze even extreme politici noemen, er veel minder verandert. Juist door hun starre houding om niet te willen toe geven, bereiken ze niks waardoor het beleid af kalft. Het is geven en nee nin dit land, en als je dat niet wil, dan moet je in een dictatuur ga wonen. Daar wordt geen water bij de wijn gedaan.
  Oordeel niet over de uitvoering als je de reis er naar toe niet kent.

 10. #3859
  Geregistreerd
  12 februari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 22:16
  Locatie
  NRW und Hessen
  Berichten
  22.263
  Discussies
  835
  Thanks
  4.556
  Thanked
  7.638 in 4.479 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Volgens mij overschat je een beetje de 'kiezers'. Wanneer je met mensen praat over waarom ze op een specifieke partij stemmen dan blijkt vaak dat ze zich nauwelijks in hebben verdiept. Er wordt vaak bijna blind, enkel op gevoel gestemd alleen maar om 'gebruik te maken van hun stemrecht'. Onze gehaaide politici weten dit maar al te goed.
  Tot op zekere hoogte klopt dat wel en dat is altijd al zo geweest. De uitstraling van een politicus, hoe komt hij over, hoe vertelt ie zijn verhaal, vertrouw je hem telt allemaal mee. Maar bottom-line zal iemand die zich zorgen maakt om ons milieu en voor elektrisch rijden niet zo snel op Baudet kiezen die zal voor Klaver gaan.

  Er uiteraard ook genoeg kiezers die honkvast zijn en gewoon voor de SGP, GL of SP kiezen omdat dat nu eenmaal hun partij is, de politieke voorman doet er dan eigenlijk niet zo veel toe. Wilders maakt het wat dat betreft wel gemakkelijk, zijn programma beslaat nog geen 1 A4tje en hij maakt zijn beloften toch nooit waar.
  Kortom je hebt zwevende kiezers, keizers die zeer honkvast zijn maar ook protest stemmers, de boze blanke man vaak van middelbare leeftijd, die kijkt inderdaad niet in detail naar een programma en zal doorgaan op Wilders of Baudet stemmen.
  1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
  2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche

 11. #3860
  Geregistreerd
  18 september 2014
  Last Online
  Vandaag @ 15:29
  Berichten
  517
  Discussies
  8
  Thanks
  294
  Thanked
  361 in 173 posts

  Standaard

  Daarom wordt er voor elektrisch rijden diverse "klaver"bladen aangelegd.

 12. #3861
  Geregistreerd
  6 maart 2009
  Last Online
  Vandaag @ 22:28
  Berichten
  8.438
  Discussies
  215
  Thanks
  9.957
  Thanked
  12.446 in 4.212 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Volgens mij overschat je een beetje de 'kiezers'. Wanneer je met mensen praat over waarom ze op een specifieke partij stemmen dan blijkt vaak dat ze zich nauwelijks in hebben verdiept. Er wordt vaak bijna blind, enkel op gevoel gestemd alleen maar om 'gebruik te maken van hun stemrecht'. Onze gehaaide politici weten dit maar al te goed.
  Ook dit klopt weer en toch zal een politieke partij haar kiezers serieus moeten nemen. In Amerika beging Hillary Clinton een grote blunder door de kiezers van Trump te diskwalificeren door ze te betitelen als een "Basket of deplorables". Daar zullen inderdaad domme kansloze sukkels tussen gezeten hebben maar tegelijkertijd ook miljoenen kiezers die verandering wilden en in een Trump een mogelijkheid zagen. Nou zit het systeem in de USA iets anders in elkaar als in Nederland maar het zou toch heel vreemd zijn geweest als Trump uiteindelijk had gezegd toch maar geen president te willen worden.

  Nou is Wilders niet te vergelijken met Trump maar in feite laat Wilders zijn kiezers verrekken. Al 14 jaar. En eigenlijk doet elke andere partij dat ook die geen verantwoordelijkheid wil nemen en slechts in de coulissen wil opereren. Christen Unie gaat wel in de regering zitten. Dus die kunnen in ieder geval enkele van hun beleidspunten concretiseren. Dat is toch wat de kiezer wil. Zoals eerder gezegd stem ik al zo'n beetje m'n hele leven PvdA. Dan wil ik ook dat ze uiteindelijk in een regering zitten en iets van hun standpunten kunnen verwezenlijken. Ooit schreef je dat je wellicht op FvD zou stemmen. Dan wil je toch ook dat er geen miljarden naar het klimaat gaan. Dan koop je niks voor zweverig geleuter over piano concerten van Schubert, de Beatles als fastfood muziek, of dat Baudet wereldkundig maakt dat hij "diep gekant is tegen de fundamentele filosofische principes van moderne architectuur." Man, man wat een pretentieus gezwets.

  Als ik een FvD stemmer zou zijn wil ik dat ze in de regering komen en concreet aan de slag gaan. Als ik dan weer een interview met Baudet in Die Weltwoche lees zakt mijn broek af. Louter filosofisch geleuter. Hij zegt dat ook zelf: "Wij vertegenwoordigen een politieke filosofie". Nou, daar krijg je echt niet meer politieagenten op straat, verplegers aan het bed of leraren voor de klassen. Als je op Baudet stemt wil je dat de grenzen dicht gaan, hek om Nederland, uit de EU, geen immigranten over de vloer en geen geld naar klimaatgedoe. Althans een paar punten wil je gerealiseerd zien.

 13. Onderstaande leden hebben Badslippers bedankt voor deze bijdrage:

  Nulnulzeseneenhalf (30 juli 2019)

 14. #3862
  Geregistreerd
  24 februari 2009
  Last Online
  Vandaag @ 03:40
  Locatie
  Silicon valley
  Berichten
  5.786
  Discussies
  204
  Thanks
  9.144
  Thanked
  6.181 in 2.185 posts

  Standaard

  Totale groenlinks wethouder-dwaas is een nog ergere debiel want hij misdroeg zich klaarblijkelijk zo erg zelfs zonder drugs te gebruiken.... Wat een gek zeg!

  Geenstijl:

  Bloedonderzoek: wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) was nuchter tijdens doordraaien
  Nou dit weer


  Opvallende ontwikkeling in de zaak van de afgetreden Diemense GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens. Die twittert vandaag het resultaat van zijn bloedonderzoek van de dag dat hij een glas stukgooide in een café, volledig uit zijn plaat ging voor de Stopera, een agent bespuugde en werd opgepakt met wiet en 'vermoedelijk GHB' in zijn tas. Dat deed Jorrit volgens het bloedonderzoek namelijk broodje nuchter. Wij geloven het ook niet (kijk die video terug dan) maar het briefje van de politie ziet er behoorlijk echt uit. Nou is GHB niet makkelijk in het bloed aan te tonen en kunnen wij ook nog wel wat decorumbeïnvloedende middeltjes verzinnen die niet op de lijst Wet Middelenonderzoek bij Geweldplegers staan, maar toch. Als dit de nuchtere Jorrit is, hoe gedraagt die gast zich dan in vredesnaam met een nakkie in zijn mik?
  Bigger is better!
  Plastic is Fantastic!
  I prefer silicone boobs on slim and beautiful womans!
  Read my lips: no more taxes!
  Voor de Nederlandse staat: Ik had geen ernstig vermoeden dat de betreffende dame met wie ik betaalsex had word uitgebuit of op enige wijze word gedwongen.

 15. #3863
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 19:16
  Berichten
  28.403
  Discussies
  4268
  Thanks
  46
  Thanked
  5.208 in 3.314 posts

  Standaard

  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 16. #3864
  Geregistreerd
  24 februari 2009
  Last Online
  Vandaag @ 03:40
  Locatie
  Silicon valley
  Berichten
  5.786
  Discussies
  204
  Thanks
  9.144
  Thanked
  6.181 in 2.185 posts

  Standaard

  De dwazen van Treurnis 1 (lees: Rutte 3) gaan nu geld lenen om een extra investeringen te kunnen dien. Dus eerst 10 jaar lang keihard bezuinigen en elke nederlander zijn pensioen afstelen, idiote vermogensbelastingen heffen, de ene na de andere belasting verhogen etc. etc . en nu er een overscht is op de begroting en we eindelijk eens iets kunnen doen aan de staatsschuld, gaan die dwazen lenen. en het volk opzadelen met nog hogere lasten ongetwijfeld. Waarom lenen? er is een overschot op de begroting. Ga eerts maar eens de mest belachelijke belastingen velagen, de BTW verhogingen terugdraaien etc. etc. Daarna geld vrijmaken door alle "we are here" clubjes en aanverwante gelukszoekers u eindelijk eens het land uit te zetten. Dan blijven er bergen geld over om te investeren. Een schiphol op zee bijvoorbeeld. Een verdubbeling van het antal wegen zodat de idiote rekeningrijden belasting niet hoeft te komen. En dat soort zaken.

  Rutte 3 is het slechtse kabinet ooit voor Nederland en zadelt u en uw kinderen nog decennia op met lasten die nergens voor nodig zijn.

  Megaboob
  Bigger is better!
  Plastic is Fantastic!
  I prefer silicone boobs on slim and beautiful womans!
  Read my lips: no more taxes!
  Voor de Nederlandse staat: Ik had geen ernstig vermoeden dat de betreffende dame met wie ik betaalsex had word uitgebuit of op enige wijze word gedwongen.

 17. #3865
  Geregistreerd
  12 februari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 22:16
  Locatie
  NRW und Hessen
  Berichten
  22.263
  Discussies
  835
  Thanks
  4.556
  Thanked
  7.638 in 4.479 posts

  Standaard

  Kabinet kan geld niet kwijt

  Overschot Het Nederlandse begrotingsoverschot in 2018 was goed voor een absoluut record, bleek dinsdag. Ook de komende jaren rekent het Centraal Planbureau op overschotten en een afnemende staatsschuld. Wat betekent dit?

  De zuinigheid heeft gevolgen: Nederland heeft van alle eurolanden bijna de laagste staatsschuldquote. Alleen in de drie Baltische staten, Luxemburg en Slowakije is hij lager. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voorziet voor 2019 in het hele eurogebied een gemiddelde staatsschuld van 85,6 procent. Hetzelfde geldt voor het Nederlandse begrotingsoverschot, dat een van de grootste is van alle eurolanden. Duitsland boekte over 2018 een overschot van maar liefst 58 miljard euro, zo 1,6 procent van het bbp, en is daarmee Nederland iets voor. De Duitse staatsschuld is, met 58 procent van het bbp in 2019, nog wel relatief groter dan de Nederlandse.

  De combinatie van een dalende staatsschuld én dalende rentes heeft ervoor gezorgd dat de staat steeds minder geld kwijt is aan rentebetalingen. Begin deze eeuw ging er nog 2 procent van het bbp op aan rentebetalingen. Dat halveerde tot 1 procent in 2015 en halveert dit jaar nog eens, tot 0,5 procent. Italië, met zijn torenhoge staatsschuld, is voor dat er een cent overheidsgeld is uitgegeven, al 3,6 procent van het bbp kwijt aan rente. Dat percentage geldt overigens ook voor de Verenigde Staten.

  Politiek debat

  Het geld klotst in elk geval weer tegen de plinten met een enthousiasme dat aan de hoogtijdagen van het tweede kabinet-Kok (1998-2002) doet denken. De druk op de regering om iets met die enorme stroom meevallers te doen klinkt dan ook steeds harder, net als destijds. Steek het in de energietransitie, geef het aan de armen, subsidieer de kunsten!

  Zolang de begrotingsregels zijn wat ze zijn, is dat echter niet mogelijk. Meevallers aan de uitgavenkant mogen alleen gebruikt worden voor tegenvallende uitgaven elders, meevallers aan de inkomstenkant mogen sowieso niet gebruikt worden. Die lopen, net als nu, rustig in het verder verlagen van de staatsschuld. Vooralsnog zonder enige vorm van politiek debat
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/26...kwijt-a3954633

  Is de staatsschuld te klein aan het worden?

  Wat betekent het voor Nederland? Misschien is onze staatsschuld (49,1 procent in 2019) nu wel voldoende afgebouwd en is verdere verlaging juist contraproductief. Het land dat alle zeilen moet bijzetten om de klimaatdoelen te halen, heeft tegelijkertijd meer dan voldoende ruimte om juist daarin te investeren. We zijn Zwitserland met een zwakke munt: het is bijna te mooi om waar te zijn. Dat betekent niet dat alle remmen los kunnen. Maar het is vreemd dat deze relatief pijnloze mogelijkheid nauwelijks is verkend. Beleggers in onze staatsschuld betalen mee. Is er een betere bestemming denkbaar?
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/20...orden-a3953981

  Zelden zoveel eenvoudig weerlegbare onzin en onwaarheden gelezen als in wat MB hierboven beschrijft. Ik doe er ook geen poging meer toe want zo leert de eravring dat is hopeloos, hij blijft het zelfde riedeltje onderbuik gevoelens stelselmatig afdraaien , geeft niets, als dat oplucht vooral blijven doen!

  1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
  2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche

 18. #3866
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 19:16
  Berichten
  28.403
  Discussies
  4268
  Thanks
  46
  Thanked
  5.208 in 3.314 posts

  Standaard

  Huizen te duur voor starters: ‘Minister, kom met stevige maatregelen’
  Als je als alleenstaande een modaal inkomen hebt, is het op veel plekken in Nederland haast onmogelijk om een huis te kopen. Vaak zijn dat starters en die maken nóg minder kans vanwege de strengere hypotheekregels. ,,De minister moet steviger ingrijpen”, vindt directeur Hans van der Ploeg van makelaarsvereniging VBO. ... https://www.ad.nl/wonen/huizen-te-du...elen~aed80168/


  Aantal daklozen verdubbeld: ‘Iedereen kan het worden’
  Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld: van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen. Opvanginstanties slaan alarm: ‘Steeds meer mensen lopen risico’s: iedereen kan dakloos worden.’ .... https://www.ad.nl/amsterdam/aantal-d...rden~a58f02d8/
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 19. #3867
  Geregistreerd
  29 december 2006
  Last Online
  Vandaag @ 12:05
  Locatie
  Antwerpen en Oostende
  Berichten
  6.677
  Discussies
  142
  Thanks
  3.635
  Thanked
  4.351 in 2.044 posts

  Standaard

  alle logica lijkt me al flink doorelkaar geschud te zijn
  wanneer je als Belg door hard te werken meer dan 1 bescheiden eigendom kan kopen betaal je er zoveel belastingen op dat het een wonder is dat ook deze nog niet dakloos zijn
  in Denemarken hebben ze het begrepen,daar krijgen burgers die lenen voor de aankoop van een huis er gratis geld bovenop

 20. #3868
  Geregistreerd
  24 februari 2009
  Last Online
  Vandaag @ 03:40
  Locatie
  Silicon valley
  Berichten
  5.786
  Discussies
  204
  Thanks
  9.144
  Thanked
  6.181 in 2.185 posts

  Standaard

  Weerleg mijn betoog dan eens big30? want dat doe je uiteraard niet in onderstaande post.

  Het hebben van een staatsschuld is belachelijk in Nederland.

  we hadden ent als Noorween al lang een enorm overschot moeten hebben en een staatsfonds van alle aardagbasten van de afgelopen decennia. Maar nee, Nederland moest het geld met allerlei linkse hobbies verkwanselen helaas. te triest voor woorden. In de afgelopen 60 jaar had Nederland de basis kunnen leggen het rijkste en meest welvarende land op aarde te worden, als we zuinig waren geweest met de aardgasbaten. Joop den Uijl en zijn PVDA kamaraden verkwanselden echter liever. Internationaal word dat "the Dutch disease" genoemd. Zoek dat maar eens op!

  De staatsschuld is nog steeds enorm hoog en toekomstige generaties worden onnodig opgezadeld met enorme schulden. het is tijd dat de babyboomers eens beseffen dat ze genoeg potverteerder zijn geweest. Ze hebben ook jarenlang weinig tot geen pensioenpremie betaald, en protesteerden niet toen Kok een enorme greep deed in de pensieonpot in de jaren 9. En nu jammeren en huilen ze, en willen ze de rekening weer bij de jongeren neerleggen. Dit is te triest voor woorden helaas.

  Oplossingen:

  Nederland moet de tering naar de nering zetten. Dus inspelen op een toekomst zonder gasbaten helaas.
  Het kabinet dient het gestolen pensoenbedrag uit de jaren 90 volledig met rekenrente te compenseren want diefstal is verboden.
  Belastingen in Nederland moeten drastisch omlaag zodat nomale bugers weer gewoon rond kunnen komen.
  Onzinnige linkse hobbies zoals bed bad en brood en pamperen van gelukszoekers moet onmidelijk stoppen.
  Werklozen en arbeidsongeschikten dienen veel actiever te worden gemonitord om ze weer zo snel mogelijk aan de slag te krijgen.
  Stop met onzinnige kunstsubsidies. Als je als kunstenaar niet rond kunt komen ligt het aan je kunst, en dien je geen subsidie te krijgen.
  Stop met subsidies voor "Volkert van der G broedplaatsen" zoals milieu defensie. laat die extreem linkse gasten maar eens lekker gaan werken.
  Minder minder minder overheid, ambtenarij en overhead. Dat is de echte boosdoener van de extreme belastingdruk in Nederland. Natuurlijk ben ik voor een oede en uitgebreide gezondheidszorg, werkende politie etc. maar allerlei politici die snoereisjes naar de antillen maken e.d. mogen eruit vliegen. ok de vele management lagen.
  Stop met ontwikkelingsamenwerkingshulp. het werk namelijk echt gewoon niet.

  En dan nu de argumenten van big 30.....

  ;-)


  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Big30 Bekijk bericht
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/26...kwijt-a3954633


  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/20...orden-a3953981

  Zelden zoveel eenvoudig weerlegbare onzin en onwaarheden gelezen als in wat MB hierboven beschrijft. Ik doe er ook geen poging meer toe want zo leert de eravring dat is hopeloos, hij blijft het zelfde riedeltje onderbuik gevoelens stelselmatig afdraaien , geeft niets, als dat oplucht vooral blijven doen!

  Bigger is better!
  Plastic is Fantastic!
  I prefer silicone boobs on slim and beautiful womans!
  Read my lips: no more taxes!
  Voor de Nederlandse staat: Ik had geen ernstig vermoeden dat de betreffende dame met wie ik betaalsex had word uitgebuit of op enige wijze word gedwongen.

 21. #3869
  Geregistreerd
  15 januari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 20:37
  Berichten
  11.323
  Discussies
  95
  Thanks
  3.949
  Thanked
  6.481 in 3.077 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Big30 Bekijk bericht
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/26...kwijt-a3954633


  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/20...orden-a3953981

  Zelden zoveel eenvoudig weerlegbare onzin en onwaarheden gelezen als in wat MB hierboven beschrijft. Ik doe er ook geen poging meer toe want zo leert de eravring dat is hopeloos, hij blijft het zelfde riedeltje onderbuik gevoelens stelselmatig afdraaien , geeft niets, als dat oplucht vooral blijven doen!

  Gooi er als regering nog eens 100% inflatie in (veel geld drukken en de rente van de ECB op bijna 0 zetten) gedurende een periode van 12 jaar en over 12 jaar is de staatsschuld gehalveerd ten opzichte van het BNP van dan zonder dat je ook maar 1 euro hebt afgelost.
  Bottom line, de statistiek die je laat zien vergelijkt eigenlijk appels met peren (een 'oude' schuld die niet met inflatie gecorrigeerd wordt met een nieuw BNP waar wel marktcorrecties op plaats gevonden hebben).
  Laatst gewijzigd door Picasso 1; 24 augustus 2019 om 16:05

 22. #3870
  Geregistreerd
  12 februari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 22:16
  Locatie
  NRW und Hessen
  Berichten
  22.263
  Discussies
  835
  Thanks
  4.556
  Thanked
  7.638 in 4.479 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Gooi er als regering nog eens 100% inflatie in (veel geld drukken en de rente van de ECB op bijna 0 zetten) gedurende een periode van 12 jaar en over 12 jaar is de staatsschuld gehalveerd ten opzichte van het BNP van dan zonder dat je ook maar 1 euro hebt afgelost.
  Bottom line, de statistiek die je laat zien vergelijkt eigenlijk appels met peren (een 'oude' schuld die niet met inflatie gecorrigeerd wordt met een nieuw BNP waar wel marktcorrecties op plaats gevonden hebben).
  Zelden zo veel onzin in een paar zinnen gelezen als de wartaal van P1. Is Real trouwens al schuldenvrij? Of maakt dat niets uit omdat ze het makkelijk kunnen aflossen ?
  1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
  2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche

 23. #3871
  Geregistreerd
  15 januari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 20:37
  Berichten
  11.323
  Discussies
  95
  Thanks
  3.949
  Thanked
  6.481 in 3.077 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Big30 Bekijk bericht
  Zelden zo veel onzin in een paar zinnen gelezen als de wartaal van P1.
  Je vergeet het allerbelangrijkste wanneer je reageert in een discussie ----> je onderbouwing.
  Het woord 'onzin' neerpennen en het daarbij laten kan ieder kind.

 24. #3872
  Geregistreerd
  9 september 2015
  Last Online
  Vandaag @ 17:35
  Berichten
  2.036
  Discussies
  23
  Thanks
  868
  Thanked
  2.450 in 931 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Gooi er als regering nog eens 100% inflatie in (veel geld drukken en de rente van de ECB op bijna 0 zetten) gedurende een periode van 12 jaar en over 12 jaar is de staatsschuld gehalveerd ten opzichte van het BNP van dan zonder dat je ook maar 1 euro hebt afgelost.
  Bottom line, de statistiek die je laat zien vergelijkt eigenlijk appels met peren (een 'oude' schuld die niet met inflatie gecorrigeerd wordt met een nieuw BNP waar wel marktcorrecties op plaats gevonden hebben).
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Big30 Bekijk bericht
  Zelden zo veel onzin in een paar zinnen gelezen als de wartaal van P1. Is Real trouwens al schuldenvrij? Of maakt dat niets uit omdat ze het makkelijk kunnen aflossen ?
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Je vergeet het allerbelangrijkste wanneer je reageert in een discussie ----> je onderbouwing.
  Het woord 'onzin' neerpennen en het daarbij laten kan ieder kind.
  Onderbouwing.
  Bij 100% inflatie is je schuld na 1 jaar al gehalveerd. Daar hoef je geen 12 jaar over te doen.

  De staatsschuld weergeven als een percentage van het BNP is misschien niet helemaal correct, maar het geeft wel aan dat de regering de laatste 5 jaar relatief weinig heeft moeten doen om de economie op gang te houden.

  PS bij 100% inflatie zul ie geen rente hebben van bijna 0%. Niemand zal je dam wat willen lenen. Rente op een lening is altijd hoger dan de inflatie. Anders ziet de kredietverstrekker zijn vermogen slinken. Die wil juist zijn vermogen zien groeien als hij een lening verstrekt.
  Oordeel niet over de uitvoering als je de reis er naar toe niet kent.

 25. #3873
  Geregistreerd
  15 januari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 20:37
  Berichten
  11.323
  Discussies
  95
  Thanks
  3.949
  Thanked
  6.481 in 3.077 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nulnulzeseneenhalf Bekijk bericht
  Onderbouwing.
  Bij 100% inflatie is je schuld na 1 jaar al gehalveerd. Daar hoef je geen 12 jaar over te doen.

  De staatsschuld weergeven als een percentage van het BNP is misschien niet helemaal correct, maar het geeft wel aan dat de regering de laatste 5 jaar relatief weinig heeft moeten doen om de economie op gang te houden.

  PS bij 100% inflatie zul ie geen rente hebben van bijna 0%. Niemand zal je dam wat willen lenen. Rente op een lening is altijd hoger dan de inflatie. Anders ziet de kredietverstrekker zijn vermogen slinken. Die wil juist zijn vermogen zien groeien als hij een lening verstrekt.
  Een hele zwakke onderbouwing die U geeft.

  1. 100% inflatie in een periode van 12 jaar is iets meer dan 8% inflatie per jaar. Lijkt me geen hoge wiskunde om het uit mijn tekst boven zo te begrijpen.
  2. Het ging om lenen en de impact op de staatsschuld. Het grafiekje van Big30 insinueert afname van de staatsschuld wat dus niet waar is. Jij haalr er nu compleet wat anders bij zoals 'de inspanning van de regering om de economie op gang te houden' en daar ging de discussie niet over
  3. De ECB heeft de rente verlaagd tot 0%, oftewel banken kunnen gratis geld lenen bij de ECB. Ons spaargeld hebben ze niet nodig, het kost de banken geld en daarom zijn de spaarrentes zo laag (er was zelfs discussie over negatieve spaarrente maar dat zou maatschappelijke onrust hebben gegeven). De makkelijke beschikbaarheid van banken over gratis geld geeft nog meer inflatie bovenop al dat geld drukken.

  Mocht er hierna een minder slappe onderbouwing gegeven worden dan hierboven dan zal ik misschien nog reageren en anders laat ik het bij lezen en verder interessantere dingen gaan doen.

 26. #3874
  Geregistreerd
  9 september 2015
  Last Online
  Vandaag @ 17:35
  Berichten
  2.036
  Discussies
  23
  Thanks
  868
  Thanked
  2.450 in 931 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Gooi er als regering nog eens 100% inflatie in (veel geld drukken en de rente van de ECB op bijna 0 zetten) gedurende een periode van 12 jaar en over 12 jaar is de staatsschuld

  appels met peren
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Picasso 1 Bekijk bericht
  Een hele zwakke onderbouwing die U geeft.

  1. 100% inflatie in een periode van 12 jaar is iets meer dan 8% inflatie per jaar. Lijkt me geen hoge wiskunde om het uit mijn tekst boven zo te begrijpen.
  2. Het ging om lenen en de impact op de staatsschuld. Het grafiekje van Big30 insinueert afname van de staatsschuld wat dus niet waar is. Jij haalr er nu compleet wat anders bij zoals 'de inspanning van de regering om de economie op gang te houden' en daar ging de discussie niet over
  3. De ECB heeft de rente verlaagd tot 0%, oftewel banken kunnen gratis geld lenen bij de ECB. Ons spaargeld hebben ze niet nodig, het kost de banken geld en daarom zijn de spaarrentes zo laag (er was zelfs discussie over negatieve spaarrente maar dat zou maatschappelijke onrust hebben gegeven). De makkelijke beschikbaarheid van banken over gratis geld geeft nog meer inflatie bovenop al dat geld drukken.

  Mocht er hierna een minder slappe onderbouwing gegeven worden dan hierboven dan zal ik misschien nog reageren en anders laat ik het bij lezen en verder interessantere dingen gaan doen.
  Inflatie wordt berekend over een jaar, niet over een zelfgekozen periode van, zoals in dit voorbeeld, 12 jaar. Ik lees dus dat U 12 jaar 100% inflatie wilt. Iets met appels en peren.

  Om over een periode van 12 jaar 100% inflatie te krijgen heb je maar 6% per jaar nodig. Net als bij rente op rente krijg je dus ook inflatie op inflatie. (1.06*1.06 en zo 12 keer)

  De taak van de overheid is om de economie te stimuleren. Goede randvoorwaarden creëren zodat ondernemers aan de slag willen. En vervolgens consumenten die hun geld bij die ondernemers willen uitgeven.
  De ECB verlaagt de rente niet zodat banken ons geld niet meer nodig hebben. Banken hebben nog steeds ons geld nodig, want de ECB zelf heeft niet genoeg. Nee, de rente wordt verlaagd zodat ondernemers goedkoop kunnen lenen. Minder financieringskosten betekent dat er eerder winst wordt gedraaid, ervan uitgaande dat het bedrijf rendabel is. Die ondernemer mag lenen waar hij wil, ook bij U als consument. Iets wat je de laatste jaren steeds vaker ziet gebeuren via crowdfunding. En soms krijg je daar meer als bij een bank, al is de kans groter dat U niet alles terug krijgt.
  Daarnaast zorgt een lage spaarrente ervoor dat de consument eerder zijn geld uit geeft aan goederen en diensten.

  PS als ik interessantere dingen te doen heb, dan zit ik niet op dit forum.
  Oordeel niet over de uitvoering als je de reis er naar toe niet kent.

 27. Onderstaande 2 leden hebben Nulnulzeseneenhalf bedankt voor deze bijdrage:

  Eddy_V (25 augustus 2019),schoolmeester (25 augustus 2019)

 28. #3875
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 19:16
  Berichten
  28.403
  Discussies
  4268
  Thanks
  46
  Thanked
  5.208 in 3.314 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nulnulzeseneenhalf Bekijk bericht

  PS als ik interessantere dingen te doen heb, dan zit ik niet op dit forum.
  Al het andere heb ik niet gelezen maar dit springt er echt uit en daar geloof ik niks van
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 
Pagina 155 van 166 EersteEerste ... 55105145151152153154155156157158159165 ... LaatsteLaatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:39.

Finca Erotica 468*60   Heaven7 468*60 Big Pack