Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:34
  Berichten
  37.525
  Discussies
  4489
  Thanks
  46
  Thanked
  10.671 in 6.392 posts

  Standaard Keurmerk voor Belgische prostituee

  Bron : Geen Stijl.nl

  De Koning Boudewijnstichting in België wil een kwaliteitslabel voor prostituees. Dat moet een onderscheid mogelijk maken tussen de niet-uitgebuite prostituee, die op vrijwillige basis werkt, en de vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting.

  Het rapport van de stichting is geschreven door de Gentse professor Gert Vermeulen. Idee achter het voorstel is dat de overheid met een iso-norm voor prostitutie het gevaar van uitbuiting kan verminderen en de mensenhandel in de seksuele sector beter in kaart kan brengen. Het voorstel heeft overeenkomsten met de opheffing van het bordeelverbod in Nederland.

  Vermeulen wil op termijn een arbeidscontract voor prostituees met duidelijke minimumlonen, het recht om klanten te weigeren, een regeling voor de huurprijzen van de ramen en vaste hygiënische regels, schreef dinsdag de Gazet van Antwerpen.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  20 maart 2006
  Last Online
  18 september 2014 @ 00:45
  Berichten
  28
  Discussies
  1
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

 3. #3
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  @
  Locatie
  België
  Berichten
  651
  Discussies
  112
  Thanks
  0
  Thanked
  4 in 4 posts

  Standaard Belgisch keurmerk ?

  De Koning Boudewijnstichting (KBS) wil een kwaliteitslabel voor prostituees om de niet-uitgebuite hoer die op vrijwillige basis werkt, te onderscheiden van een slachtoffer van mensenhandel en seksuele uitbuiting. De Gentse professor Gert Vermeulen schrijft dat voorstel neer in een rapport over de nieuwe wet op de mensenhandel in opdracht van de KBS.

  Door een kwaliteitslabel voor prostituees (een ISO-69-norm) kan de overheid haar positie verbeteren, het gevaar op uitbuiting verminderen en de mensenhandel in de seksuele sector beter in kaart brengen. Vermeulen wil op termijn een arbeidscontract wil op termijn een arbeidscontract voor prostituees met duidelijke minimumlonen, het recht om klanten te weigeren, een regeling voor de huurprijzen van de ramen en vaste hygiënische regels.

  Nederland heeft al iets soortgelijks gedaan en hief het bordeelverbod op. Met weinig succes. Waarom?

  Vermeulen ziet drie redenen: ”1. De wet geldt alleen voor prostituees van de Europese Unie, niet voor die uit derde landen. En dat is natuurlijk een heel grote groep. 2. Bovendien legaliseerde Nederland de bordelen wel, maar wie buiten de lijntjes kleurde, werd niet aangepakt, zij werd nog altijd gedoogd. Als je de markt van de prostitutie wil scheiden in een legale en een illegale, moet je die laatste wel aanpakken, anders loopt het mis. 3. Ten slotte wilde een aantal gemeenten om morele redenen geen vergunningen voor bordelen afleveren, terwijl dat nochtans hun taak was. Ze wijzigden bijvoorbeeld het bestemmingsplan zodat bepaalde huizen niet voor legale prostitutie konden worden benut. Zo werd de wet ontweken. Als we in België een kwaliteitslabel willen, dan moeten we die valkuilen vermijden.”

  Bron: www.gva.be
  Crazy world, Crazy life

 4. #4
  Geregistreerd
  9 november 2005
  Last Online
  18 februari 2022 @ 17:11
  Locatie
  SKW Antwerpen
  Berichten
  2.215
  Discussies
  169
  Thanks
  0
  Thanked
  11 in 8 posts

  Standaard

  Zero, Zero, Zero toch! :teuflisch

  Er bestaat toch al een topic hierover onder Algemeen Ge-ijsbeer dat Willem geopend heeft op 19/12 ll met als thread https://www.ijsberenforum.com/forum/showthread.php?t=4203

  Dat kan dan toch beter samengevoegd worden.

  Anvers :wink:

 5. #5
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  @
  Locatie
  België
  Berichten
  651
  Discussies
  112
  Thanks
  0
  Thanked
  4 in 4 posts

  Standaard vatbaar voor discussie of niet?

  Nederland heeft al iets soortgelijks gedaan en hief het bordeelverbod op. Met weinig succes. Waarom?

  Vermeulen ziet drie redenen:
  1. De wet geldt alleen voor prostituees van de Europese Unie, niet voor die uit derde landen. En dat is natuurlijk een heel grote groep.

  2. Bovendien legaliseerde Nederland de bordelen wel, maar wie buiten de lijntjes kleurde, werd niet aangepakt, zij werd nog altijd gedoogd. Als je de markt van de prostitutie wil scheiden in een legale en een illegale, moet je die laatste wel aanpakken, anders loopt het mis.

  3. Ten slotte wilde een aantal gemeenten om morele redenen geen vergunningen voor bordelen afleveren, terwijl dat nochtans hun taak was. Ze wijzigden bijvoorbeeld het bestemmingsplan zodat bepaalde huizen niet voor legale prostitutie konden worden benut. Zo werd de wet ontweken. Als we in België een kwaliteitslabel willen, dan moeten we die valkuilen vermijden.
  PS:Goed dat je oplet Anvers.
  Crazy world, Crazy life

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:35.