Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:31
  Berichten
  38.049
  Discussies
  4495
  Thanks
  46
  Thanked
  11.162 in 6.651 posts

  Standaard Evenveel jongens als meisjes gedwongen in prostitutie

  Bron : De Stentor.nl


  17 NOVEMBER 2006 - GOIRLE - Terwijl de aandacht uitgaat naar meisjes die worden uitgebuit door ‘loverboys’, is een even grote groep jongens actief in de prostitutie.
  Lou Repetur, kwartiermaker Informatiepunt Jeugdprostitutie, pleitte gisteren in Goirle voor aandacht voor deze groep. Geschat wordt dat er in Nederland 1500 minderjarige meisjes gedwongen worden tot prostitutie. Volgens Repeteur worden net zo veel minderjarige jongens geprostitueerd. ‘Vaak zijn het allochtone jongens. Sommige jongens zijn het slachtoffer van suikerooms, die de jongens inpalmen en vervolgens chanteren.’

  Hulpverleners

  In Goirle waren meer dan tweehonderd vertegenwoordigers van scholen, hulpverleners en politie afgekomen op het onderwerp ‘loverboys’.

  Onder zowel jongeren als hulpverleners blijkt een grote behoefte aan kennis over het onderwerp.

  ‘We hebben in het onderwijs behoefte aan een handvat’, zei Ine Dimmers van het ROC Educatie in Tilburg.

  ‘Er zijn bij ons ook meiden die helemaal aangekleed worden door een jongen. Daar heb je als leerkracht dan toch je vraagtekens bij.’


  Zelfde stuk maar dan in Het Brabants Dagblad :

  ’Jongens ook onder dwang in prostitutie’
  door Jessica Maas


  Vrijdag 17 november 2006 - Goirle - Terwijl de aandacht uitgaat naar meisjes die worden uitgebuit door ’loverboys’, is een even grote groep jongens actief in de prostitutie. Lou Repetur, kwartiermaker Informatiepunt Jeugdprostitutie, pleitte gisteren in Goirle voor aandacht voor deze groep.
  Loverboys krijgen op het moment enorm veel aandacht, maar over jongens die onder dwang zich prostitueren is nog maar weinig bekend.

  Suikerooms

  Geschat wordt dat er in Nederland 1500 minderjarige meisjes gedwongen worden tot prostitutie. Volgens Repetur worden net zoveel minderjarige jongens geprostitueerd. „Vaak zijn het allochtone jongens. Sommige jongens zijn het slachtoffer van suikerooms, die de jongens inpalmen en vervolgens chanteren.“ Judith Martens van opvangtehuis De Bocht in Goirle kent jongens die gedwongen worden tot prostitutie. „Een Marokkaanse jongen die bij een oudere man over de vloer komt en in bad gaat. En later gechanteerd wordt met foto’s daarvan.“
  In Goirle waren meer dan tweehonderd vertegenwoordigers van scholen, hulpverleners en politie afgekomen op het onderwerp ’loverboys’. Onder zowel jongeren als hulpverleners blijkt een grote behoefte aan kennis over het onderwerp.
  „We hebben in het onderwijs behoefte aan een handvat“ , zei Ine Dimmers van het ROC Educatie in Tilburg. „Er zijn bij ons ook meiden die helemaal aangekleed worden door jongens. Daar heb je dan toch je vraagtekens bij.“Dimmers vreest dat er ook jongens op school zitten, die zich mogelijk met loverboypraktijken bezig houden.“

  Ongerust

  Ook Jacqueline van de Ven van vmbo Rooi Pannen maakt zich ongerust over een aantal meiden op school. „Het zijn vaak meiden met problemen thuis, kwetsbaar en onzeker. De problematiek wordt echt niet overdreven. Meiden die cadeautjes in een kluisjes verstoppen zodat hun ouders het niet ontdekken. Cijfers die achteruit hollen, ongeruste ouders.“ Het nieuwe meldpunt gaat de meldingen ook registreren zodat er een beter beeld ontstaat over de omvang van het probleem.
  Meldpunt Loverboys Midden-Brabant:
  0900-3213210
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  2 september 2019 @ 22:15
  Locatie
  Brabant
  Berichten
  2.295
  Discussies
  336
  Thanks
  67
  Thanked
  867 in 168 posts

  Pfeil Meldpunt Loverboys

  Dat laatste maar 'ns uitvergroten, zodat niemand eroverheen leest:
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Willem2
  Meldpunt Loverboys Midden-Brabant:
  0900-3213210
  Founding Member

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:38.

Harem 468*60