Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 14:25
  Berichten
  37.623
  Discussies
  4488
  Thanks
  46
  Thanked
  10.752 in 6.438 posts

  Standaard IJsbeerwelpjes sterven door opwarming van het klimaat

  Bron : Het Laatste Nieuws.be


  IJsbeerwelpen op Alaska hebben tegenwoordig nog maar een kleine kans om te overleven. Uit een studie van het U.S. Geological Survey blijkt dat ze massaal uitsterven door het wegsmelten van het poolijs.

  Slechts 43 procent van de welpen in de Beaufortzee in Alaska overleven hun eerste jaar. Eind jaren tachtig - begin jaren negentig lag was het nog 65 procent. De mannelijke welpen die na 1990 gevangen werden, zijn ook opvallend kleiner.

  ,,De veranderingen in het klimaat zijn dramatisch. De overlevingskansen van de welpen zijn enorm gedaald'', aldus Steven Amstrup, die de studie schreef. ,,Het ijs van de noordkust van Alaska smelt weg, waardoor de ijsberen beperkter worden in de jacht.''

  ,,De hele populatie gaat gebukt onder enorme voedselstress. We kunnen niet met 100 procent zekerheid beweren dat daarin de verklaring ligt voor de stijgende sterfte van de welpen, maar we zouden niet weten wat het anders kan zijn'', vertelt Armstrup.

  De wetenschappers hopen dat de studie voldoende bewijsmateriaal bevat om de ijsbeer te beschermen en hem op te nemen in het lijstje van bedreigde diersoorten. Of de ijsbeer beschermd zal worden, wordt beslist op 27 december.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 14:25
  Berichten
  37.623
  Discussies
  4488
  Thanks
  46
  Thanked
  10.752 in 6.438 posts

  Standaard

  Partij van de Dieren wordt het dus niet bij de IJsberen gezien het aantal ijsberen die deze topic gelezen hebben :D
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  24 november 2006
  Last Online
  19 maart 2019 @ 21:11
  Berichten
  6.038
  Discussies
  328
  Thanks
  2.249
  Thanked
  5.215 in 1.433 posts

  Standaard Aarde warmt niet meer op

  AMSTERDAM - De aarde blijkt sinds begin 1997 niet meer warmer te zijn geworden. Daarmee is de periode van opwarming van de aarde net zolang als de periode dat de aarde wel opwarmde: zestien jaar. Van 1980 tot 1996 werd de aarde warmer, daarna niet meer. Dat meldt de Daly Mail.

  Zeg maar dag tegen de ijsberg

  Dat blijkt uit gegevens die onlangs op internet zijn gezet, maar waar niet al te veel ruchtbaarheid aan gegeven is. Geleerden zijn het er niet over eens of er nu een definitief einde is gekomen aan de opwarming van de aarde. Overigens is in de periode voor 1980 de aarde gedurende veertig niet warmer geworden.

  Prof. Phil Jones van de Climatic Research Unit in East Anglila (GB) vindt dat een periode van 15 of 16 jaar veel te kort is om conclusies te trekken. Prof. Judith Curry, hoofd van de wetenschappelijke afdeling van de prestigieuze Georgia Tech University, zegt daarentegen dat de computermodellen die gebruikt zijn om de opwarming van de aarde te voorspellen overduidelijk 'zeer gebrekkig' waren. De discussie zal waarschijnlijk nog tot in lengte van jaren voortduren.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/1...meer_op__.html

 4. #4
  Geregistreerd
  12 februari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 17:15
  Locatie
  NRW und Hessen
  Berichten
  24.065
  Discussies
  866
  Thanks
  4.637
  Thanked
  8.651 in 4.858 posts

  Standaard

  De hele klimaat/global warming discussie heeft meer weg van een politieke discussie dan een wetenschappelijke. Veel gegoogel misschien soms wel manipulatie met cijfers vaak om een politiek en/of financieel doel te bereiken.

  Dat er sprake is van opwarming van de aarde lijkt me wel redelijk bewezen maar dat hangt weer er van af hoe je dat wilt bewijzen. Of dat komt door menselijk ingrijpen dus het broeikas effect is nog maar de vraag hoewel dat effect er wel is.

  Een betrouwbaar model om zaken als opwarming en mogelijke stijging van de zeespiegel te verklaren hebben we nog niet. Wat wel klopt is dat in ieder geval lokaal sprake is van afname van de gletsjers en ook smelten van de poolkappen. Maar dan kan weer gesteld worden dat dit alleen een effect heeft voor landijs. Kortom er is meer onduidelijk dan er duidelijk is en tegelijk maken we ons hier druk om zaken als een CO2 footprint en bepalen daar zelfs beleid op ... .

  Ik denk zelf dat het onderzoek dat aantoont dat de aarde niet opwarmt is gesponsord door de Winterbanden Maffia die hun verkopen in gevaar zien komen !
  1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
  2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:35.

  Babylon 468*60