Bron : AD.nl

DEN HAAG - De Geleenstraat wordt in de toekomst afgesloten van de buurt. De bezoekers aan de beroemdste hoerenstraat van Den Haag kunnen hun auto dan kwijt in een parkeergarage.

Die garage bevindt zich al op de hoek van de Geleenstraat en de Scheldestraat. Hij dient nu nog als opslag, maar wordt gereed gemaakt als parkeervoorziening. Met deze maatregelen wil het stadsbestuur van Den Haag de overlast indammen van de raamprostitutie op de Rivierenbuurt.

Dat antwoordt het Haagse college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van het PvdA-raadslid Marieke Bolle. Bolle maakt zich zorgen over de leefbaarheid van die buurt. Met name de Vechtstraat - die in het verlengde van de Geleenstraat ligt - heeft te lijden.

De Vechtstraat zou dienen als afhaal- en afzetplek van prostituees. Zorgpunt is ook de taxistandplaats aan de Scheldestraat. Die zou gebruikt worden door pooiers om hun dames aan de man te brengen. Het oneigenlijke gebruik van de taxistandplaats is het college niet bekend. De zedenpolitie houdt iedere dag toezicht in de buurt. Veel huizen zijn gescreend op illegale bewoning. Ook is er betere verlichting opgehangen en zijn er urinoirs. Het plan om de Geleenstraat versneld met een hek of een poller af te sluiten, is niet haalbaar, omdat politie en ambulance dan niet goed ter plekke kunnen komen