Bron : Het Volk.be


SP.A-senator en burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove heeft zijn proces wegens laster en eerroof verloren tegen columnist Koen Meulenaere. Die had hem in het weekblad Voetbalmagazine afgeschilderd als een bordeelschuimer, een verwijzing naar zijn pleidooi om de prostitutie te legaliseren.


De rechter wees de eis van Vandenhove en diens echtgenote af. Hij verwees daarbij naar de ,,satirische context''. Vandenhove en zijn vrouw vroegen samen 30.000 euro schadevergoeding. Vandenhove gaat in beroep. ,,De grens van het toelaatbare was duidelijk overschreden'', zegt hij.


Meulenaere zelf vindt dat, als Vandenhove ook in beroep ongelijk krijgt, de rechtbank de mogelijkheid zou moeten hebben om hemzelf 30.000 euro te doen betalen. ,,Ik zal dan op mijn beurt wel een goed doel aanwijzen. Mijnheer Vandenhove is wellicht ook zo iemand die de magistraten de schuld geeft voor de achterstand op Justitie, terwijl hij hen zelf blijkbaar wil blijven lastigvallen met dit soort onnozelheden.'' (bbr)