Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 11:04
  Berichten
  38.057
  Discussies
  4495
  Thanks
  46
  Thanked
  11.181 in 6.661 posts

  Standaard Kwart prostituees besmet met hiv-virus

  Bron : AD.nl

  DEN HAAG - Bijna een kwart van de aan drugs verslaafde prostituees in Den Haag is besmet met het hiv-virus. Daarnaast is één op de vijf transseksuele hoeren besmet met het virus. Hoewel van de prostituees 79 procent zegt altijd condooms te gebruiken, meldt ruim eenderde ook dat die regelmatig stuk gaan.

  Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar hiv in grote steden.

  De onderzoekers noemen het opvallend dat van de overige prostituees er niet een besmet is. Maar, waarschuwt het RIVM, vanwege het hoge percentage hiv-besmettingen bij verslaafde en transseksuele prostituees, is de kans aanwezig dat het virus zich verspreidt naar andere groepen.

  Van de totale Nederlandse bevolking is ongeveer 0,2 procent besmet met het hiv-virus. In Den Haag heeft 0,6 procent van de Antillianen, 0,7 procent van de Surinamers en 1,8 procent van de Ghanezen het virus onder de leden.

  De GGD in Den Haag ziet in het RIVM-onderzoek bevestiging voor de maatregelen die de afgelopen tijd al zijn genomen, zoals het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen bij mensen die een risico lopen en het stimuleren van testen. Daarnaast is er ook een nieuw SOA-centrum, dat dagelijks is geopend.

  Bron : RIVM.nl

  Rapport in het kort
  Verspreiding van HIV en SOA kan mogelijk optreden doordat hoog-risicogroepen een brug vormen naar de rest van de bevolking in Nederland. Dit blijkt uit de HIV-survey die is uitgevoerd in Den Haag onder prostituees werkzaam in de raamprostitutie, clubs en op de tippelzone en onder migranten afkomstig uit HIV-endemische gebieden. HIV komt voor bij 3,5% van de prostituees. De HIV-prevalentie is 0,6% onder Antillianen, 0,7% onder Surinamers en 1,8% onder Ghanezen.
  Het doel van de survey was inzicht te verkrijgen in het voorkomen van HIV, seksueel risicogedrag en de potentie tot verspreiding hiervan bij prostituees en bij migranten afkomstig uit gebieden waar de HIV-prevalentie onder de algemene bevolking hoger dan 1% wordt geschat. De surveys maken onderdeel uit van de HIV-surveillance in Nederland.

  Prostituees: Bij de prostituees zijn HIV-infecties gevonden bij verslaafde vrouwen (22,2%) en bij transgenders (20%); bij de niet-verslaafde vrouwelijke prostituees zijn geen HIV-infecties aangetoond. Prostituees gebruiken vaak condooms met klanten (79%), maar ruim een derde rapporteert dat condooms regelmatig stuk gaan. Seksueel risicogedrag is hoger bij verslaafde prostituees en transgenders dan bij niet-verslaafde vrouwen. Gezien de hoge HIV-prevalentie onder transgenders en verslaafde vrouwen en het risicogedrag is de kans aanwezig voor de verspreiding van HIV vanuit deze groepen naar de rest van de bevolking.

  Migranten afkomstig uit HIV-endemische gebieden: Seksueel risicogedrag wordt vaak gerapporteerd en is hoger bij mannen dan bij vrouwen; ze rapporteren ongeveer twee keer zoveel partners, vaak meerdere partners tegelijkertijd, vaker seksuele contacten met losse partners in het land van herkomst en ze mixen vaker met partners van een andere etniciteit. Vrouwen gebruiken daarentegen minder vaak condooms, zowel bij vaste als bij losse partners. Van de migranten heeft 4-20% onbeschermde sekscontacten gehad met tenminste twee partners in de voorgaande zes maanden. Het risico van verdere verspreiding van HIV naar de rest van de bevolking in Nederland lijkt gering, echter door vele seksuele contacten onderling en tussen de verschillende etnische groepen is er een potentieel risico op verdere verspreiding van HIV/SOA.  RIVM - Bilthoven - Nederland
  Laatst gewijzigd door Willem2; 25 oktober 2006 om 17:47
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  30 november 2005
  Last Online
  23 september 2015 @ 18:02
  Locatie
  denbosch
  Berichten
  274
  Discussies
  7
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Willem2

  De onderzoekers noemen het opvallend dat van de overige prostituees er niet een besmet is.
  .

  Als me nu nog iemand kan uitleggen hoe ik drugsverslaafde CDL's kan herkennen zit dat met HIV wel goed.:thefinger

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:27.

  Babylon 468*60