Bron : Waterkant.net


PARAMARIBO, 6 okt – Mensenhandel en –smokkel zullen met alle mogelijke middelen worden beteugeld. Dit zegt officier van justitie Garcia Paragsingh. Het Openbaar Ministerie zal als speerpunt dienen bij de aanpak. Er worden zowel bewustwordingscampagnes gevoerd als strafmaatregelen getroffen.

Momenteel worden twee zaken onderzocht van Braziliaanse en Dominicaanse vrouwen die onder valse voorwendselen zijn binnengebracht. Er zijn reeds arrestaties gepleegd. De vrouwen werden gedwongen tot prostitutie, nadat hun paspoorten waren afgepakt. Met de Chinezen gaat het moeilijker, vanwege hun geslotenheid. “Als zij niet willen meewerken heb je in feite geen case”, zegt Paragsingh tegenover de Ware Tijd. Z

Weliswaar zijn er aanwijzingen dat ook onder deze groep sprake is van mensenhandel. Opsporing wordt ook nog bemoeilijkt, doordat de meeste immigranten legaal binnenkomen en legaal aan een verblijfsvergunning komen. De meeste steun komt van de Amerikaanse regering, die regionaal een punt maakt van anti-mensensmokkel. Er is reeds ruim honderdduizend dollar geschonken aan materiaal en materieel.