Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2

Discussie: Rijk door sex ?

 1. #1
  Geregistreerd
  21 oktober 2005
  Last Online
  11 september 2020 @ 14:44
  Berichten
  2.742
  Discussies
  234
  Thanks
  342
  Thanked
  496 in 134 posts

  Idee Rijk door sex ?

  Griekenland dankzij prostitutie veel rijker

  Uitgegeven: 29 september 2006 14:16

  LONDEN - Het Griekse nationaal inkomen is door een bijzondere boekhoudkundige ingreep met een kwart gestegen. Door de bijdrage van de dienstensector hoger in te schalen blijkt de omvang van de economie een stuk groter te zijn. Pikant detail: ook het zwarte circuit zoals de prostitutie en witwasserij zijn in de berekeningen meegenomen.

  Het Griekse bureau voor de statistiek is verantwoordelijk voor de nieuwe berekeningen, die de goedkeuring kunnen wegdragen van minister van Financiën George Alogoskoufis. Hij spreekt van "verbeteringen" in de manier waarop de snel groeiende dienstensector in kaart is gebracht. Statistici bij de Europese Unie gaan zich nu over de cijfers buige

  In Brussel heeft de Griekse inventiviteit al tot gefronste wenkbrauwen geleid, zo meldde de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag. Door de nieuwe berekening is de omvang van het Griekse begrotingstekort namelijk relatief kleiner geworden. De landen die de euro als betaalmiddel hebben, mogen het tekort niet laten uitstijgen tot boven de 3 procent van het bruto binnenlands product.

  Griekenland komt op grond van de nieuwe berekeningen volgend jaar uit op 1,9procent. Dat zou anders 2,4 procent zijn geweest.

  Truc

  Het opwaarderen van de omvang van de economie komt wel vaker voor, maar meestal gaat het om 1 of 2 procent. Een woordvoerster van de Europese Commissie zei vrijdag dat deze aanpassing zeer zorgvuldig zal worden bekeken omdat het verschil wel erg groot is. Ze wilde niet ingaan op de vraag of prostitutie en witwasserij in de berekening mogen worden meegenomen.

  Volgens de Financial Times heeft de 'truc' wellicht ook een minpuntje. Mogelijk zal de afdracht van Griekenland aan de Europese Unie worden verhoogd.

  De reputatie van Griekenland op het gebied van statistieken is niet best. Het land heeft ooit de euro mogen invoeren op basis van cijfers die, zo bleek later, volledig verkeerd waren.
  It is said some lives are linked across time, connected by an ancient calling that echoes through the ages.

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 19:30
  Berichten
  39.535
  Discussies
  4537
  Thanks
  46
  Thanked
  12.478 in 7.433 posts

  Standaard

  Bron : SP.nl

  Irrgang: Smokkel- en tippelgeld in begrotingscijfers onacceptabel

  03-10-2006 • EU-landen zouden de opbrengst van zaken als smokkel en illegale prostitutie niet mogen meetellen bij de vaststelling van hun Bruto Nationaal Product (BNP).
  SP-Kamerlid Ewout Irrgang pleit voor strengere Europese normen om het BNP vast te stellen. Afgelopen week werd bekend dat Griekenland het nationaal inkomen door een boekhoudkundige ingreep met een kwart liet stijgen door de opbrengst uit illegale praktijken mee te tellen.

  De zwarte economie van Griekenland is goed voor een bedrag tussen de 40 en 60 miljard. Door het met crimineel geld opgepompte nieuwe nationale inkomen gaat het Griekse begrotingstekort omlaag van 2,6 naar 1,9 procent. Om onder het maximale begrotingssaldo van 3 procent te komen had Griekenland al eerder de cijfers verfraaid om toegelaten te worden tot de eurozone.

  Irrgang: “Als Griekenland nog meer van dergelijke rekentrucs mag toepassen is het hek van de dam. Ik wil dat minister Zalm zich duidelijk verzet tegen dit soort vervuiling van de gegevens. Anders wordt het straks van nationaal belang om de criminele omzetten juist te vergroten, in plaats van de misdaad te bestrijden.”
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:13.