Bron : sprout.nl


Goldmansex legt het af tegen het machtige GoldmanSachs. De website moet haar domeinnaam afstaan en gaat verder onder City Of Love. Paul AM Veen: "We waren ervan overtuigd dat de rechter geen spaan heel zou laten van de aanklacht."


Goldmansex - een databasesite van bordelen in de belangrijkste zakensteden van de wereld - kreeg de afgelopen maanden een stortvloed van media-aandacht te verduren. Dat deed de zaak goed, een bekende Amerikaanse internetadvocaat bood gratis zijn hulp aan in de strijd tegen het machtige GoldmanSachs.


Het mocht niet baten. Op 6 september besloot de rechter dat het gebruik van de domeinnaam onrechtmatig is. Oprichter Paul AM Veen: "We waren ervan overtuigd dat de rechter geen spaan heel zou laten van de aanklacht en de claim zou afwijzen." Vooral de scherpe richtlijnen van de arbitragecommissie sterkte Veen in zijn overtuiging.


Zo moet de domeinnaam:

Tot verwarring leiden bij internetgebruiker
Ter kwader trouw geregistreerd zijn
En mag de gedaagde partij geen rechten hebben in de domeinnaam

Veen: "De domeinnaam verschilt 4 letters van Goldman Sachs en bevat SEX. Kan mij niet voorstellen dat iemand per ongeluk Goldmansex intypt als hij opzoek is naar de site van Goldman Sachs. Tevens is Goldmansex een geregistreerd merkrecht. Vervolgens de regelgeving is hiermee ‘recht in de domeinnaam’ bewezen en zou de aanklacht afgewezen moeten worden. Elke grote onderneming kan nu elke domeinnaam claimen die op hun merknaam lijkt. Onafhankelijk van het type dienstverlening van de gedaagde partij. Het merkenrecht doet niet meer ter zake."

Veen schikt zich in het oordeel van de rechter en heeft het beheer van zijn bordeelsite overgedragen aan een externe partij. De website gaat verder onder de naam City of Love.
Dezelfde naam dus als het megabordeel langs de A4 of zou Parijs binnenkort aan de lijn hangen?