Bron : AD.nl


AMSTERDAM - Lovers die zijn uitgekeken op de standaard hotelkamer, kunnen terecht in een gestripte auto op 4,5 meter hoge palen. Naast het Lloyd Hotel in Amsterdam komt een maand lang de ’Full Llove Inn’ te staan. Stelletjes kunnen maximaal één nacht - gratis - doorbrengen in de opgepimpte auto. Het bijzondere liefdesnest is een project van de Italiaanse kunstenaar Frederico d’Orazio in het kader van Liefde in de Stad. Op initiatief van cultuurpodium Paradiso gaan vier beeldend kunstenaars in september op zoek naar onorthodoxe manieren om de liefde in de hoofdstad te bevorderen.


Met de hotelauto wil d’Orazio inspelen op de drang naar de bevrediging van menselijke behoeftes. In de stad heeft deze behoefte volgens de kunstenaar betrekking op de hang naar intimiteit en menselijk contact. De Full Llove Inn is ,,een plek in de stadvoor liefde en intimiteit, een liefdesnest hoog boven het gekrioel van de meute,’’ aldus de kunstenaar.


Stelletjes, minnaars en gelegenheidsduo’s kunnen de ’hotelkamer’ vanaf de straat bereiken met een trapje. Om te douchen en voor het ontbijt moeten de hotelgasten de volgende ochtend weer afdalen en via de hoofdingang het Lloyd Hotel betreden. De auto is voor de gelegenheid voorzien van een tweepersoonsbed en beplakt met rode, paarse en roze hartjes.