Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  8 februari 2021 @ 19:11
  Berichten
  2.893
  Discussies
  492
  Thanks
  531
  Thanked
  721 in 231 posts

  Standaard RoemeniŽ en Bulgarije mogen in 2007 bij EU

  bron: nu.nl

  Uitgegeven: 22 september 2006 21:25
  BRUSSEL - De Europese Commissie laat Bulgarije en RoemeniŽ volgende week dinsdag weten dat ze op 1 januari 2007 tot de Europese Unie (EU)mogen toetreden. Dat hebben diplomatieke bronnen in Brussel vrijdag laten weten.

  In een ontwerprapport van de Europese Commissie staat dat Bulgarije en RoemeniŽ bij het treffen van de voorbereidingen op het lidmaatschap van de EU vooruitgang hebben geboekt. Brussel wil de twee landen voor en na de toetreding tot de EU echter nauwlettend volgen.

  De Europese Commissie maakt zich onder meer zorgen over de wijze waarop de twee landen EU-fondsen gaangebruiken. Ook het juridische systeem in RoemeniŽ en Bulgarije moet nog worden verbeterd.
  Sex is not the answer, it's the question. "Yes" is the answer.

 2. #2
  Geregistreerd
  11 oktober 2005
  Last Online
  2 september 2019 @ 22:15
  Locatie
  Brabant
  Berichten
  2.295
  Discussies
  336
  Thanks
  67
  Thanked
  867 in 168 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tiga
  BRUSSEL - De Europese Commissie laat Bulgarije en RoemeniŽ volgende week dinsdag weten dat ze op 1 januari 2007 tot de Europese Unie (EU) mogen toetreden.
  Grote gevolgen voor clubs en huizen, o.a. YY, BB en Relax .
  Nu mogen Roemeense en Bulgaarse dames er niet werken .
  Over 3 maanden gaan we hen waarschijnlijk (terug)zien .
  Founding Member

 3. #3
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  8 februari 2021 @ 19:11
  Berichten
  2.893
  Discussies
  492
  Thanks
  531
  Thanked
  721 in 231 posts

  Standaard RoemeniŽ en Bulgarije op drempel van Europese Unie

  bron: nu.nl

  RoemeniŽ en Bulgarije op drempel van Europese Unie

  Uitgegeven: 25 september 2006 16:30
  Laatst gewijzigd: 25 september 2006 16:30

  STRAATSBURG/BRUSSEL - De Europese Commissie komt dinsdag met een voorstel over uitbreiding van de Europese Unie met RoemeniŽ en Bulgarije. Naar verwachting mogen de twee landen op 1 januari toetreden.

  Vraag is nog wel voor welke terreinen uitzonderingen worden gemaakt. Bijvoorbeeld over de controle op landbouwsubsidies is nog veel onzekerheid.


  Het voorstel komt in december op tafel bij de regeringsleiders van de huidige EU-landen. Bij goedkeuring worden RoemeniŽ en Bulgarije dan de 26e en 27e lidstaat van de Europese Unie. De EU groeit zo naar 490 miljoen inwoners.

  Besluiten over de euro of open grenzen met de twee landen volgen later, evenals over vrije toegang voor Bulgaarse en Roemeense werknemers.

  RoemeniŽ

  RoemeniŽ als Oost-Europese republiek zal een van de grotere landen in de Europese Unie worden. Het land telt 22,3 miljoen inwoners, dat is een derde meer dan Nederland. Het Oost-Europese land wordt tevens een van de armste landen van de EU, met een bruto nationaal product van circa 2000 euro per inwoner.

  Bulgarije

  Bulgarije grenst behalve aan RoemeniŽ ook aan Turkije, Griekenland, MacedoniŽ en ServiŽ. De republiek is ruim twee keer zo groot als Nederland, maar telt slechts half zoveel inwoners (7,5 miljoen).

  Corruptie

  De Europese Commissie constateerde vele tekortkomingen in de twee landen, die toetreding tot de EU zouden kunnen belemmeren. Verwijt was onder meer dat RoemeniŽ en Bulgarije amper optraden tegen de wijdverbreide corruptie.

  De EU besloot dat RoemeniŽ en Bulgarije mochten toetreden op 1 januari 2007. Als de landen echter niet tijdig klaar zouden zijn, zou een jaar uitstel volgen. In oktober 2005 zinspeelde Brussel op dat uitstel. Nog altijd was geen enkele hoge functionaris veroordeeld wegens corruptie. Bulgarije en RoemeniŽ beloofden haast te maken.

  Maar ook dit voorjaar gingen de duimen nog niet omhoog. De Europese Commissie moest haar voorstel over toetreding uitstellen tot 26 september. Bijvoorbeeld Bulgarije schrapte daarop alle zomervakanties van ambtenaren en het parlement. Met gezwinde spoed moesten ze ruim honderd wetswijzigingen doorvoeren, waar door Brussel om was gevraagd.
  Sex is not the answer, it's the question. "Yes" is the answer.

 4. #4
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 15:19
  Berichten
  38.053
  Discussies
  4495
  Thanks
  46
  Thanked
  11.167 in 6.652 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hollandmale
  Grote gevolgen voor clubs en huizen, o.a. YY, BB en Relax .
  Nu mogen Roemeense en Bulgaarse dames er niet werken .
  Over 3 maanden gaan we hen waarschijnlijk (terug)zien .

  Ik weet niet of dat echt zo eenvoudig is als dat jij denkt. Eens kijken of de netwerken alle aanvragen voor zelfstandig ondernemer rond kunnen krijgen



  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nrc.nl

  RoemeniŽ en Bulgarije met ťťn been in EU


  STRAATSBURG, 26 sept.

  RoemeniŽ en Bulgarije zullen vanaf januari volgend jaar kunnen toetreden tot de Europese Unie, zij het met de nodige uitzonderingen.bij dit artikelnieuws - Barroso sluit verdere uitbreiding EU voorlopig uit

  Als beide landen niet het nodige werk maken van de bestrijding van corruptie, bestrijding van de georganiseerde misdaad en hervorming van het justitieapparaat, blijven zij op justitieel terrein voorlopig buiten de Europese samenwerking. Daarover valt medio volgend jaar een besluit.

  Bulgarije moet verder de luchtvaartsector hervormen, anders mag Sofia op dit gebied ook niet samenwerken in EU-verband. Dat staat in een advies aan de EU-staats- en regeringsleiders dat de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van Europa, dinsdag presenteerde in het Europees Parlement in Straatsburg.

  Voor beide nieuwe lidstaten dienen volgens de commissie verder tal van beperkingen te gelden op landbouwgebied. Zo zouden sommige zuivelproducten voorlopig niet aangeboden mogen worden in andere lidstaten, omdat er problemen zijn met de hygiŽne en naleving van gezondheidsregels in diverse boerderijen. Lange tijd was het onduidelijk of de twee landen in 2007 of 2008 zouden kunnen toetreden. Vooral de wijd verspreide corruptie bij lokale overheden en partijdigheid van rechters waren hinderpalen voor een snelle toetreding. De afgelopen dagen werd echter al duidelijk dat de Europese Commissie onder strenge zou adviseren voor toetreding van de 26e en 27e lidstaat in 2007 voorwaarden.

  De Europese regeringsleiders moeten dit najaar nog met het voorstel instemmen. Ondanks de beperkingen zouden beide landen wel al kunnen profiteren van de vrijhandel met andere lidstaten en voordelen als Europese regionale steunfondsen, hoewel de bureaus die landbouwsteun moeten betalen in RoemeniŽ en Bulgarije nog niet helemaal op hun taak berekend zijn. Dit kan leiden tot uitstel of beperking van Europese landbouwsteun of hulp aan verarmde regio's.

  Beide landen krijgen vanaf januari volgend jaar ook een eigen Eurocommissaris. RoemeniŽ mag verder 35 EuroparlementariŽrs afvaardigen naar Straatstburg en Bulgarije achttien. Door de toetreding van beide landen moeten alle huidige lidstaten vanaf 2009 echter EP-zetels inleveren. Nederland gaat daardoor in 2009 terug van 27 naar 25 zetels.

  Volgens voorzitter Josť-Manuel Barroso van de Europese Commissie is het advies het resultaat van een Ąstricte, maar billijke beoordelingĒ. Hij stelde echter ook dat er sinds een laatste waarschuwing van de Commissie Ąaanzienlijke vooruitgangĒ is geboekt. Hij hoopt dat Ąbeide landen op energieke wijze een bijdrage aan de EU zullen gevenĒ.

  Volgens Barroso is de geplande uitbreiding een juist besluit voor RoemeniŽ, Bulgarije en de EU. ĄDit zal zorgen voor een beter en veiliger Europa.Ē Barroso riep Europese leiders ook op eerlijk te zijn over verdere uitbreiding van de EU, waar veel weerstand tegen bestaat. ĄWe moeten ook durven zeggen welke voordelen uitbreiding biedt, vooral door economische groei. De groei van de Europese economie nu is vooral het gevolg van de uitbreiding met tien nieuwe landen in 2004.Ē

  Europees Commissaris Olli Rehn (uitbreidingsbeleid) stelde dat in totaal drie zogeheten vrijwaringsclausules voor de twee landen zijn opgenomen in het advies. Dat zijn er meer dan bij andere landen die toetraden tot de EU. Om de twee jaar zullen Bulgarije en RoemeniŽ moeten rapporteren aan de Commissie over de vooruitgang op de terreinen waarvoor uitzonderingen gelden, zoals justitie en landbouw- en voedselexporten. Desondanks noemde Rehn de twee landen een verrijking voor de Europese Unie en zijn zij in zijn ogen klaar voor lidmaatschap.(ANP)

  Indien U het vet gedrukte leest dan weet U ook dat het erg lastig gaat worden. Al heel wat jaren proberen allerlei commissies al wat aan die corruptie te doen. Het resultaat is erg bedroevend.

  Willem2 :wink:
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 5. #5
  Geregistreerd
  9 juni 2006
  Last Online
  19 juni 2015 @ 10:00
  Berichten
  155
  Discussies
  14
  Thanks
  2
  Thanked
  7 in 6 posts

  Daumen hoch

  Goede zaak nog meer mooie vrouwen in de clubs uit deze landen komen
  echte beautys...LAAT MAARRRRRRRRRRR KOMEN:wink:

 6. #6
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 15:19
  Berichten
  38.053
  Discussies
  4495
  Thanks
  46
  Thanked
  11.167 in 6.652 posts

  Standaard

  Hier een bericht over Polen en dan begrijp je dat het werken voor roemenen en bulgaren misschien nog niet zo eenvoudig is en dat er nog een lange weg te gaan is .................


  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ANP
  Vrij toegang van Polen per 1 januari onzeker

  Dinsdag 10 Oktober 2006

  DEN HAAG (ANP) - De streefdatum van 1 januari 2007 om de grenzen volledig te openen voor werknemers uit Oost-Europese EU-landen heeft staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) moeten loslaten. Hij noemt een vrij verkeer op korte termijn wenselijk, maar kan niet garanderen dat alles op tijd is afgerond.

  Dat blijkt uit een brief van die Van Hoof dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit vrees voor verdringing op onze arbeidsmarkt had een Kamermeerderheid eerder dit jaar maatregelen geŽist tegen onder meer ontduiking van minimumloon en arbeidsvoorwaarden.

  Volgens de staatssecretaris zijn al veel maatregelen genomen, maar is de precieze invulling nog niet afgerond. Zo moeten volgens hem nog ,,steviger afspraken'' gemaakt worden tussen werkgevers, vakbeweging en de overheid om te voorkomen dat cao-afspraken worden ontdoken met werknemers uit landen die sinds 2004 lid zijn van de Europese Unie.

  Stapsgewijs

  Van Hoof vreest dat de groei van de economie wordt afgeremd als er niet snel vrij verkeer van werknemers komt. ,,Het aantal vacatures neemt snel toe. Het blijkt echter dat een deel van de vacatures niet vervuld kan worden met Nederlands arbeidsaanbod. De arbeidsmigratie uit de nieuwe EU-lidstaten biedt werkgevers de kans om deze vacatures sneller op te vullen'', aldus de bewindsman.

  De staatsecretaris wil daarom doorgaan met het stapsgewijs steeds makkelijker afgeven van werkvergunningen voor Polen. Dat heeft hij de afgelopen maanden al gedaan voor 23 sectoren en dat heeft volgens hem niet geleid tot verdringing.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 7. #7
  Geregistreerd
  15 november 2005
  Last Online
  6 november 2022 @ 21:44
  Locatie
  Antwerpen
  Berichten
  728
  Discussies
  79
  Thanks
  665
  Thanked
  585 in 259 posts

  Standaard

  Of Roemeense of Bulgaarse meisjes binnen drie maanden zomaar in Nederland of BelgiŽ kunne werken, is uiterst twijfelachtig. Minstens BelgiŽ zal voor werknemers (en dienstverleners) een overgangsperiode invoeren, waarbij het vrije verkeer beperkt wordt. Meisjes van plezier vallen helaas niet in de categorie knelpuntberoep. Het wordt nog een 5-tal jaartjes wachten denk ik. Hopelijk moeten wij niet zolang wachten vooraleer in BelgiŽ een FKK-club ongestoord kan worden uitgebouwd. Maar na Relax vrees ik het ergste.

 8. #8
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 15:19
  Berichten
  38.053
  Discussies
  4495
  Thanks
  46
  Thanked
  11.167 in 6.652 posts

  Standaard Roemenen factor in Spaanse politiek

  Bron : Volkskrant.nl


  AMSTERDAM - De Spaanse politieke partijen zijn verontrust. Misschien wel licht in paniek. En dat heeft Augusto Constantin op zijn geweten. De Roemeense bouwondernemer uit het stadje Burriana heeft de Onafhankelijke Roemeense Partij (PIR) opgericht. En al telt de politieke formatie nog maar honderd leden, de PIR lijkt een cruciale rol te gaan spelen bij de Spaanse verkiezingen voor gemeenteraden en regiobesturen van komend voorjaar.


  Dat komt door de toetreding van RoemeniŽ tot de Europese Unie per 1 januari 2007. Hierdoor worden de rechten en plichten van de 381.955 Roemenen in Spanje aanzienlijk uitgebreid. En hoewel ze niet altijd een baan zullen mogen hebben, Ė de Spaanse regering maakte deze week bekend twee jaar lang restricties op de Roemeense instroom en arbeidsparticipatie toe te passen Ė hun stem uitbrengen mogen ze bij de elecciones wel degelijk.


  Natuurlijk hadden de belangrijkste Spaanse politieke partijen, de socialistische PSOE en de conservatieve Partido Popular, al langer in de gaten dat de Roemenen wel eens belangrijk konden worden. Na de Marokkanen en Ecuadoranen zijn de Roemenen qua aantal ten slotte de grootste groep migranten. En dan zijn de tienduizenden illegale Roemenen in Spanje niet eens meegeteld.


  Diverse Spaanse burgemeesters en deelstaatbestuurders reisden de voorbije maanden naar RoemeniŽ om stedenbanden aan te gaan of vriendschapsverklaringen af te sluiten. Ook deden de politici opzichtig hun best de Roemenen vooral niet te noemen in hun tirades tegen de toenemende misdaadgolf door Oost-Europese criminelenbendes.


  Wie de uitslagen van de stembusgang van 2003 analyseert, ziet dat de Roemenen in vierhonderd dorpen en steden de doorslag kunnen gaan geven. Dus zit de 38-jarige Constantin niet stil en opent binnenkort PIR-kantoren in Villarreal, Madrid, Zaragoza, Teruel, Gerona en Alicante. En werkt hij aan een partijprogramma waarin vooral de integratie van zijn landgenoten centraal staat.


  De presentatie van de Roemeense formatie was sober. Misschien omdat de Partido Independiente Rumano onlangs al zijn moment van glorie beleefde op de Roemeense televisie. Daar strooide Gigi Becali, de omstreden eigenaar van voetbalclub Steaua Boekarest en leider van de Nieuwe Generatiepartij, opzichtig met complimenten. Becali wordt niet voor niets als belangrijkste geldschieter van Constantins PIR genoemd.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 9. #9
  Geregistreerd
  12 februari 2006
  Last Online
  Vandaag @ 12:25
  Locatie
  NRW und Hessen
  Berichten
  24.113
  Discussies
  866
  Thanks
  4.648
  Thanked
  8.726 in 4.890 posts

  Idee Toestroom Roemenen en Bulgaren

  "EINDHOVEN - Eindhoven wordt geconfronteerd met een toestroom van Roemenen en Bulgaren. Deze Oost-Europeanen komen vaak met vrouw en kinderen op de bonnefooi naar Eindhoven, in de hoop werk en onderdak te vinden.

  http://www.eindhovensdagblad.nl/eind...cle1542304.ece"

  Tsja de een komt met vrouw en kind naar ons land om werk te vinden, de ander ... .

  Het blijft een in en diep treurig gezicht als je 's avonds laat bij een tankstation langs de A67 een Roemeens of Bulgaars gezin in een aftandse auto uit ziet stappen of een jaren 60 bus langs de kant ziet staan met een kokende motor.

  Tsja ....
  1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'Ítre intelligent que d'Ítre bÍte. "! Paul Lťautaud
  2. "Ich lehre euch den ‹bermenschen. Der Mensch ist Etwas das Łberwunden werden soll." Friedrich Nietzsche

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:39.

Mabuhay 468*60   Babylon 468*60