Bron : De telegraaf.nl


AMSTERDAM - Het aantal erotische feesten in discotheken is de afgelopen vijf jaar explosief gestegen. Ook de extremere seksparty's waarbij geslachtsgemeenschap plaatsvindt, nemen hand over hand toe.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse bureau Club Judge, een onafhankelijk keurmerk voor discotheken in Nederland en het buitenland. De erotische feesten vinden overal in het land onder prikkelende namen zoals Ex Pornstar, Little Sins en Wasteland plaats.

In sommige discotheken wordt speciaal voor dit soort party's zelfs een darkroom ingericht, waar stappers met elkaar kunnen vrijen. Er zijn ook discoavonden waar alleen mag worden gekeken.

Het totale aantal erotische feesten is volgens het onderzoek van Club Judge sinds 2000 enorm gestegen. Werden zes jaar geleden nog negentien 'erosparty's' geteld, vorig jaar waren dat er al negentig. En ook dit jaar neemt het aantal feesten weer toe. Ruim dertig procent van de stappers wil graag eens zo'n erotische avond bezoeken, zo blijkt uit cijfers van Club Judge.

Expertisecentrum Soa Aids Nederland heeft de erotische feesten hoog op zijn agenda staan. "Wij, maar ook GGD's, zijn graag in discotheken aanwezig om voorlichting te geven. We weten dat dit soort feesten populairder worden" , zegt woordvoerster Margot Mulder. Het is volgens de experts nog niet bekend of de feesten ook tot extra besmettingen leiden. ,,Dat wordt meestal pas later duidelijk."

Oogje in het zeil

Niet iedereen is blij met de feesten die soms al door de jongste volwassenen worden bezocht. Zo verbood de gemeente Nijmegen dit jaar allerlei seksuele handelingen die plaats zouden vinden tijdens erotische feesten in een disco. De politie hield zelfs meerdere avonden een extra oogje in het zeil.

Eén van de fetisjfeesten in discotheken is Wasteland in Amsterdam. Het Amerikaanse mannenblad Penthouse beschreef Wasteland als 'het wildste feest ter wereld'. Volgens de organisator lopen de feesten uitstekend. "Bezoekers kunnen hun fetisj uitleven, daar draait het allemaal om." Vrees voor massale besmettingen heeft hij niet. "We geven gratis condooms weg en hebben nauwe contacten met de GGD."