Bron : FOK.nl ; AD.nl


Een 22-jarige jongen uit het Vlaamse dorpje Stekene heeft vermoedelijk zo'n 150 meisjes tussen de 10 en de 14 jaar ertoe aangezet zich voor de webcam uit te kleden. Hij deed dit door op internet via chatprogramma's slim tegen ze aan te praten. Hij deed zich ook veel jonger voor dan hij in werkelijkheid was. Van de striptease-acts maakte hij opnames.

Dominique Defrence, de advocaat van de jongen, vindt het gedrag van de jongen niet zo erg. "Dit zijn gewoon wat uit de hand gelopen chatsessies," zegt hij. Volgens hem loopt de jongen mentaal wat achter en is hij pas net uit de puberteit. De Belgische justitie denkt heel anders over de zaak. Justitie noemde het al "de grootste zedenzaak tot nu toe in zijn soort." In België worden zedenmisdrijven de laatste jaren zeer serieus genomen.

De jongen liep tegen de lamp toen de ouders van een van de meisjes hun dochter naakt achter de computer aantroffen. Deze ouders zijn voorlopig ook de enige civiele partij in het proces. Van de 150 contactpersonen die de jongen had, heeft de politie tot nu toe 39 kunnen traceren. De dader kan rekenen op een flinke celstraf, aangezien de aanklacht 'aanranding van de eerbaarheid met geweld' is. Dat hem geweld ten laste gelegd wordt, komt doordat hij zijn slachtoffers psychisch onder druk gezet zou hebben.