Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:14
  Berichten
  42.440
  Discussies
  4652
  Thanks
  46
  Thanked
  15.289 in 8.955 posts

  Standaard Mannenovershot dreigt in Azië

  Bron : FOK.nl / NRC.nl  Door een traditionele voorkeur voor een zoon boven een dochter, is er een onvermijdelijk overschot aan mannen in enkele Aziatische samenlevingen ontstaan voor de komende decennia. Deze verstoorde balans van ongeveer vijftien procent stellen landen als China en India nu voor problemen. Laaggeschoolde jonge mannen van het platteland zijn de voornaamste risicogroep. Zij maken nagenoeg geen kans op de huwelijksmarkt en zullen in de rand van de samenleving eindigen.

  Dat concluderen een Britse (Therese Hesketh) en een Chinese (Zhu Wei Xing) onderzoeker, die een wankeling van het evenwicht in deze Aziatische landen vrezen. De auteurs van het vandaag verschenen boek Proceedings of the National Academy of Sciences, waarschuwen voor conflicten die kunnen optreden wanneer dit groeiende teveel aan jonge, laagopgeleide mannen escaleert tot gewelddadig en antisociaal gedrag.

  "Waar ongetrouwde jongemannen zonder maatschappelijke vooruitzichten elkaar opzoeken", aldus Hesketh en Zhu, "neemt de kans op georganiseerde misdaad en terreur toe." De voorkeur voor zonen bestaat al veel langer dan vandaag, maar pas sinds de jaren tachtig kon dit effectief in praktijk worden gebracht, door de uitvinding van de ethoscopie. Vooral in China, waar het sinds 1979 verboden is meer dan één kind te hebben, komt het overschot van jongens door middel van selectieve abortus veel voor.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:14
  Berichten
  42.440
  Discussies
  4652
  Thanks
  46
  Thanked
  15.289 in 8.955 posts

  Standaard Flinke mannenoverschot in Dubai

  Ander overschot van mannen wat anders probleem ......


  Bron : Geen Stijl.nl  In de Arabische metropool Dubai neemt het mannenoverschot dramatische vormen aan. De krant Gulf News meldde woensdag dat er volgens de laatste statistische gegevens nu driemaal zoveel mannen als vrouwen wonen. Van de 1,24 miljoen inwoners die in Dubai tussen de wolkenkrabbers en de kunstmatig beregende gazons wonen, is om precies te zijn 73 procent man en 27 procent vrouw.

  Die onbalans is ontstaan, doordat er veel buitenlandse werknemers wonen. Dat zijn meestal mannen uit Zuidoost-Azië die zonder gezin komen. Zij wonen soms jarenlang in barakken en sturen zo veel mogelijk geld naar hun familie. Van de inwoners van Dubai komt 80 procent uit het buitenland.

  Een van de negatieve effecten van de bijzondere bevolkingsopbouw is dat er veel vraag is naar diensten van sekswerkers, hoewel prostitutie in het islamitische land een taboe is.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:16.

  Babylon 468*60