Meisjes gedwongen tot seks via webcam

Uitgegeven: 19 oktober 2005 18:29
Laatst gewijzigd: 19 oktober 2005 18:55

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft dinsdag een 19-jarige inwoner van Beverwijk aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij 25 meisjes in de leeftijdsgroep 13 tot 19 jaar heeft verleid tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf. Met foto's en video-opnamen die hij daarvan maakte, chanteerde hij de meisjes om voor de webcam nog verder te gaan.

De man werd aangehouden op verzoek van de politie in het Noord-Brabantse Oosterhout, nadat een 16-jarig meisje uit Raamsdonksveer enkele maanden geleden aangifte had gedaan. Woensdag maakte de politie de aanhouding bekend.


Het meisje verklaarde dat zij via MSN met de man in contact was gekomen. Op zijn aandringen ontkleedde ze zich voor de webcam. Zonder dat zij dit wist, sloeg hij de beelden in zijn computer op en dreigde later die op internet te plaatsen. Het meisje kon dat voorkomen als zij seksuele handelingen verrichtte. Ook die nam hij op, waarmee hij het meisje nog vaster in zijn greep kreeg.

Filmpjes

In de computer van de Beverwijker vond de politie pornografische foto's en filmpjes van nog 24 jonge meisjes en vrouwen. Uit onderzoek bleek verder dat de man met al die slachtoffers via MSN contact had gelegd. De politie heeft het overgrote deel van hen en hun ouders kunnen bereiken en informeren. Volgens een woordvoerder heeft de man een bekentenis afgelegd. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie in Breda.