Bron : AD.nlROTTERDAM
Houders van een creditcard van Diners Club mogen deze kaart niet langer gebruiken voor erotisch vertier in een bordeel. Het bedrijf heeft deze stap genomen omdat de ‘seksbranche diensten en/of goederen aanbiedt die door de nieuwe interne politiek van Diners Club niet langer als aanvaardbare producten worden beschouwd’.

De overeenkomst voor acceptatie van het gebruik is recent opgezegd per brief aan ondernemers in de seksbranche. De Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER) vindt de houding getuigen van een ‘onvoorstelbare arrogantie’. ,,Het is werkelijk onvoorstelbaar, ook al is het voor ons zakelijk geen groot verlies. Maar dat de legalisatie ook op dit punt zo slecht uitpakt: zonder problemen werkte ik al dertig jaar met hen. Dus dat telt kennelijk niet meer,’’ schrijft een boos VER-lid in het verenigingsblad.

De seks- branche is vooral boos, omdat seksclubs en privéhuizen tegenwoordig legale bedrijven zijn.

Bij Diners Club is de reactie kort dat het om een maatregel van het Amerikaanse hoofdkantoor gaat die wordt uitgevoerd. ,,Gelukkig,’’ stelt VER-secretaris André van Dorst, zijn sommige financiële dienstverleners minder preuts. ,,Neem Eurocard en Visa. Die geven juist korting aan relaxbedrijven na toetsing.’’