Bron : AD.nl


Een superseksparadijs langs de snelweg bij Haarlemmermeer stuit op bezwaren bij de CDA-Kamerfractie, die bang is dat het criminaliteit aantrekt. CDA-minister Donner vindt dat onzin.

Minister Donner (Justitie) voelt er niks voor om de bouw van een megabordeel langs de A4 tegen te houden. Het CDA heeft vergeefs aan hem gevraagd om in te grijpen. Daardoor lijkt de weg vrij voor de komst van ‘City of Love’, pal naast het brugrestaurant over de snelweg bij Haarlemmermeer. Het gaat om een seksparadijs van 12.000 vierkante meter met onder meer veertig peeskamers, vier luxe suites, seksshops, een parenclub, een erotisch theater en een seksmuseum.

Afschuwelijk, vindt CDA- Kamerlid Van Haersma Buma. Hij voorspelt ‘onwenselijke situaties’ en is bang dat City of Love criminaliteit aantrekt. Donner vindt het onzin om ervan uit te gaan dat ‘erotiek en criminaliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn’. Bovendien stelt hij dat niet het rijk, maar de gemeente Haarlemmermeer de vergunningen verleent. En die is wel degelijk van plan om met de initiatiefnemer, ondernemer Rinus Beusenberg uit Cruquius, in zee te gaan. ,,De voorbereidingen zijn in volle gang,’’ aldus een woordvoerder van de gemeente. Zodra het bestemmings- en streekplan zijn gewijzigd wil Haarlemmermeer een bouwvergunning verlenen. Het megabordeel kan dan in 2008 open.

Beusenberg heeft jarenlang met de gemeente in de clinch gelegen over City of Love. De ondernemer heeft zijn bouwplannen diverse keren moeten aangepassen. Burgemeester Hertog zei kort na zijn aantreden nog dat hij bang was dat zijn gemeente het imago van ‘de seksgemeente van Nederland’ krijgt.

Overigens is de initiatiefnemer nog niet helemaal van het kabinet af. Minister Peijs van Verkeer ligt dwars over de aanleg een ontsluitingsweg naar City of Love. Zij vreest verkeersoverlast. De gemeente gaat ervan uit dat daar een oplossing voor gevonden wordt.