Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:37
  Berichten
  42.441
  Discussies
  4652
  Thanks
  46
  Thanked
  15.289 in 8.955 posts

  Standaard Heerlenaar verdacht van 5 moorden

  Bron : NOS.nl


  Een 45-jarige man uit Heerlen wordt verdacht van zeker vijf moorden op heroineprostituees. De vrouwen werden tussen 1992 en 2003 vermoord en er is nooit een dader gevonden.

  De Heerlenaar zit momenteel vast voor een reeks overvallen. Met het dna dat hij afstond, werd een verband gelegd met de verkrachting en poging tot moord op een heroineprostituee.

  Justitie verdenkt de Heerlenaar omdat alle vermoorde vrouwen het inloophuis bezochten waar de man werkte. De man was op vrije voeten toen de moorden werden gepleegd. De Heerlenaar ontkent elke betrokkenheid.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:37
  Berichten
  42.441
  Discussies
  4652
  Thanks
  46
  Thanked
  15.289 in 8.955 posts

  Standaard Doorbraak in prostitutiemoorden

  Bron : Limburgs Dagblad .nl / ld.nl  Maastricht - De 45-jarige P. C. uit Heerlen wordt verdacht van zeker vijf onopgeloste moorden op heroïneprostituees in Limburg in de afgelopen twintig jaar.


  Onderzocht wordt of de serie moorden op de Duitse Marina Denzler (32), de Heerlense Nadia Mehalloui (21), de Duitse Simone Riedel (20), de Heerlense Ilona Quaedflieg (34) en de Brunssumse Samira van de Wal (20) aan hem kunnen worden toegeschreven. Dat heeft het openbaar ministerie in Maastricht bevestigd.

  C. zit vast wegens een reeks overvallen op winkels. Zijn in die zaak afgenomen DNA bleek overeen te komen met het DNA dat is veilig gesteld na de verkrachting van een prostituee in Valkenburg in 1992. De Heerlenaar zou ook gepoogd hebben deze vrouw te doden, zegt het OM. Voor deze verkrachting en moordpoging moet C. komende week verschijnen voor de Maastrichtse rechtbank.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:37
  Berichten
  42.441
  Discussies
  4652
  Thanks
  46
  Thanked
  15.289 in 8.955 posts

  Standaard Verdere vervolging verdachte prostitutiemoorden

  ANP


  MAASTRICHT - Justitie in Maastricht gaat verder met de vervolging van de 45-jarige P.C. uit Heerlen voor vijf moorden op heroïneprostituees in Zuid-Limburg tussen 1992 en 2003. Een woordvoerder heeft dit gezegd naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank in Maastricht maandag over de status van het gerechtelijk vooronderzoek in de zaak.

  Advocaat Arthur Vonken verklaarde twee weken geleden dat het Openbaar Ministerie (OM) het recht op vervolging van zijn cliënt voor de vijf moorden had verspeeld door hem niet te dagvaarden toen hij voor de rechter verscheen voor de gewelddadige verkrachting en een poging tot moord op een verslaafde prostituee in 1992 in Valkenburg. Het gerechtelijk vooronderzoek was daarmee naar zijn oordeel afgerond. Justitie meende dat de moorden onderdeel uitmaken van een apart deel van het gerechtelijk vooronderzoek.

  Op verzoek van justitie boog de rechter zich over de kwestie. De rechtbank verklaarde het OM maandag niet ontvankelijk omdat de wet zo'n vordering niet kent. Of het gerechtelijk vooronderzoek nu wel of niet is gesloten is daarom nog steeds niet duidelijk.

  Op de besloten zitting vorige week kreeg de verdachte een zogenoemde kennisgeving voor verdere vervolging uitgereikt. De rechtbank vond het daarom evenmin nodig zich uit te spreken over het verzoek van justitie om een termijn van twaalf maanden vast te stellen voor nader onderzoek en beoordeling.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 4. #4
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:37
  Berichten
  42.441
  Discussies
  4652
  Thanks
  46
  Thanked
  15.289 in 8.955 posts

  Standaard Jacht op de Wurger van Heerlen

  Bron : AD.nl

  HEERLEN - Hij is mogelijk de grootste seriemoordenaar uit de Nederlandse historie. De politie houdt er rekening mee dat de 45-jarige Peter C. zes prostituees uit de omgeving Heerlen heeft vermoord.

  En nu wordt hij ook nog verdacht van de 31 jaar oude moord op Monique Jacobs. De Limburgse politie zegt over ‘zeer sterke aanwijzingen’ te beschikken. C. wordt in de Heerlense drugsscene omschreven als een ‘moderne Frankenstein’.


  Een Limburgse reus van bijna twee meter met twee gezichten. Een langharige, beresterke patser met een voorliefde voor protserige juwelen. Een creep, een onberekenbare, verslaafde dealer, die tippelaarsters zijn huis inlokte met het vooruitzicht van een bolletje bruin of een snuifje wit. Een man die zichzelf op zijn borst sloeg, om zijn toehoorders met gezwollen stem mee te delen dat Jezus zélf voor hen stond. Een moderne Frankenstein. Zó kennen verslaafde prostituees in Zuid-Limburg Peter C.. Maar is hij de Wurger van Heerlen? Is hij de Limburgse Jack the Ripper? Of is de 45-jarige Peter C. slachtoffer van rechercheurs die na vijftien jaar speuren eindelijk de moorden op een reeks heroïnehoertjes willen oplossen? Met als toegift twee moorden uit een nóg verder verleden. Zijn strafblad pleit in ieder geval ernstig tegen de Heerlenaar, die volgens eigen schatting ruim de helft van zijn leven (‘een jaar of 23’) vastzat tussen vier muren. Zijn carrière in de criminaliteit begint vroeg. In 1975, op 15-jarige leeftijd, zit hij al in een internaat op de Utrechtse Heuvelrug. Mogelijk, vermoedt de Limburgse politie nu, pleegt hij dan al de moord op Monique Jacobs in Maarsbergen. Vier jaar later, net meerderjarig, slijt hij zijn dagen in de Zutphense gevangenis en heeft hij de Maastrichtse bajes ook al van binnen gezien. In die Limburgse gevangenis, nabij zijn geboortegrond, leert hij een meisje kennen. Hij zoekt haar op tijdens verlof uit Zutphen. Zij vindt het prima dat hij niet terugkeert als zijn verlof is afgelopen. Totdat hij haar bont en blauw slaat. Ze belt de politie. Peter C. wordt opgeborgen en de politie leert dat de combinatie van de Limburgse reus en vrouwen geen gelukkige is. Tweede les voor de politie: Peter C. zou zich wel eens kunnen ontwikkelen tot een hele grote in het milieu. Toch zijn de vergrijpen waarvoor hij in 2004 wordt opgepakt geen staaltjes van een topcrimineel. Peter C. loopt tegen de lamp bij een reeks overvallen op dameskappers. ,,Weinig weerstand, relatief veel cash geld,’’ zo verklaart hij tegen rechercheurs de keuze van zijn doelwitten. Op een onbewaakt ogenblik staat Peter C. vrijwillig DNA af. Het betekent voor de recherche een doorbraak in een heel andere zaak: C. wordt gelinkt aan een verkrachting en poging tot moord op een prostituee in Valkenburg in 1992. Hijzelf zegt te zijn ‘doorgedraaid’ nadat de verslaafde prostituee hem met een besmette injectienaald zou hebben bedreigd. De vrouw geeft een heel andere lezing. Terwijl hij haar verkrachtte, zou hij haar ijzingwekkend hebben toegesproken: ,,Veel meisjes sterven onschuldig. Ik heb deze dag uitgekozen dat met jou hetzelfde gaat gebeuren als met die meisjes. Ik moet jou ombrengen. Ik ga jou vermoorden.’’ De zaak komt waarschijnlijk eind dit jaar voor de rechter.

  Vanaf dat moment gaat de politie de Heerlenaar definitief beschouwen als verdachte in een geruchtmakende reeks moorden op verslaafde prostituees in zijn woonplaats. De politie is weinig spraakzaam over het bewijs dat ze in handen heeft. Tijdens huiszoekingen vinden agenten in de woning van Peter C. in ieder geval een bizarre homevideo. Als rechercheurs de band bekijken zien ze Peter C. een ‘presentatie’ aankondigen van ‘de grootste criminelen in de 23ste eeuw’. Zijn eigen gezicht is aanvankelijk prominent in beeld, voordat hij andere criminelen als Adolf Hitler presenteert.

  ,,Peter, jij wil beroemd worden,’’ houden rechercheurs hem in één van hun acht uur durende verhoren voor. Daarom, redeneren ze, spreekt hij over de 23ste eeuw: ook dan moet iedereen Peter C. nog kennen. C. zelf haalt er zijn schouders over op. Die hele video was gewoon ‘een geintje’. Even laconiek weerspreekt hij belastende verklaringen die hij over zichzelf in het drugsmilieu zou hebben afgelegd. Dat hij over een van de verdwenen prostituees zou hebben gezegd dat ‘die nooit wordt teruggevonden’? Onzin.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:21.

Babylon 468*60