Vrouwennieuws


Bron : GeenStijl.nlDe Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat kijken of farmaceuten Schering en Wyeth zich aan de reclameregels houden. De aanleiding is een klacht van apothekersorganisatie KNMP over onrust die is ontstaan over de nieuwe pil Rigevidon op internetsite www.anticonceptiepil.nl , zei een woordvoerder van de inspectie woensdag.

Op die site staan tientallen klachten van vrouwen die stellen fout door hun apotheker te zijn ingelicht over de nieuwe pil. Zij betichten hun apothekers er onder meer van dat die hen onder valse voorwendselen aan de nieuwe, merkloze pil proberen te krijgen, omdat de apothekers daar meer aan verdienen. Bovendien staat de site vol klachten over bijwerkingen. De KNMP vermoedt dat de concurrenten van de nieuwe pil erachter zitten en dat dit onderdeel is van een marketingstrategie, schrijft zij in een brief aan minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid.

Rigevidon kwam dit jaar op de markt. Dat alternatief voor het veel goedkopere Stediril 30 van Wyeth en de in kostprijs 2 cent duurdere Microgynon 30 wist in een half jaar tijd bijna 30 procent van de markt te veroveren.