Dubieus record voor Paris Hilton

16 augustus 2006

(Novum/AP) - Paris Hilton heeft een nieuw record gevestigd. De hotelerfgename is de meest overgewaardeerde persoon ter wereld. Het Guinness Book of Records zette het dubieuze record op naam van de 25-jarige Paris.

Het Guinness Book of Records kwam ter ore dat Paris door een Amerikaans tijdschrift was benoemd tot de meest overgewaardeerde persoon. De organisatie ontdekte dat soortgelijke stemmingen in tijdschriften over de hele wereld zijn gehouden. Paris Hilton kwam daarbij het vaakst als winnaar uit de bus, meldt het Guinness Book of Records.

Paris werd bekend als erfgename van de hotelmagnaat Conrad Hilton. Ze vergaarde verdere bekendheid toen in 2003 een seksfilm van haar en haar toenmalige vriend Rick Salomon uitlekte op het internet. Later zijn de opnamen op band gezet voor de verkoop. Eind 2003 werd haar eigen realityserie 'The simple life' uitgezonden.

Het record van Paris is in principe niet het soort record dat de organisatie aanmoedigt, zegt een woordvoerder van het Guinness Book of Records. Mensen die denken een nieuw record te kunnen vestigen kunnen contact opnemen. Elke week zijn er zo'n duizend aanmeldingen. Hoe indrukwekkender het verhaal, hoe groter de kans dat de organisatie iets doet met het record. Het Guinness Book of Records heeft experts in dienst voor verschillende soorten records.