Bron : Fok.nl / Het laatste Nieuws.be


Volgens onderzoekers van de Duitse Hamburg-Eppendorf-universiteit neemt de zin in seks van een vrouw af zodra ze ''haar man te pakken heeft''. Bij jonge vrouwen die een vaste relatie hebben daalt de behoefte aan regelmatige seks al snel met zo'n 50%. Bij mannen ligt dat anders: bij hen neemt de zin zelfs na 40 jaar huwelijk niet of nauwelijks af.

Psycholoog Dietrich Klusmann die het onderzoek leidde, zegt: ''Seksuele motivatie bij vrouwen staat gedurende de eerste maanden van een relatie op gelijke hoogte met die van de partner, maar neemt vervolgens gestaag af. Bij mannen blijft de motivatie op peil gedurende de volledige duur van de relatie.'' Van vrouwen in de dertig die aan een relatie zijn begonnen, wil 60% in de eerste fase vaak seks. Dat percentage daalt na vier jaar tot de helft en na 20 jaar tot nauwelijks 20%.

Volgens Klusmann tempert een vrouw haar seksuele activiteiten om haar partner geïnteresseerd te houden. Mannen daarentegen blijven seksueel actief om zo hun partner tevreden en rivalen op afstand te houden.

Vrouwen die een man hebben met een hoger opleidingsniveau, blijven echter vaak wel werk maken van de seksuele kant van de relatie. Klusmann schrijft dit toe aan het besef bij die vrouwen dat hun man ook een ''waardevolle partij'' is voor rivales.

Een tip voor mannen met een vrouw die 'te weinig zin' heeft, is: houd afstand. Want vrouwen met een vaste partner die gedurende een bepaalde periode apart gaan leven, ontwikkelen weer meer seksuele belangstelling.