Bron : AD.nl

AMSTERDAM - Het bedrijf Viacom weigert een poster van Kate Moss op de cover van het blad La Vie en Rose in zijn abri's te hangen. Op de cover is het model slechts gekleed in kousen.
Weliswaar heeft ze haar benen over elkaar en een arm voor haar bovenlijf, maar één tepel is duidelijk zichtbaar. Viacom liet het blad weten dat aanstootgevend te vinden voor buitenreclame.

Om de gedrukte posters toch te kunnen gebruiken hebben medewerkers van de La Vie en Rose donderdag alle tepels afgeplakt. Jammer, meent hoofdredacteur Jildou van der Bijl. ,,Het is een heel mooie esthetische foto.'' Het is voor het eerst dat het Britse model naakt op de cover van een Nederlands blad staat.

Discussie

Viacom laat weten dat bedrijven zelf hun campagnes maken. Het bedrijf wil de uiting vooraf zien, omdat het gehouden is aan afspraken met de eigenaren van de abri's. Dit zijn bijvoorbeeld gemeenten en de Nederlandse Spoorwegen. ,,Onze inschatting was dat deze campagne tot discussie zou leiden'', aldus een zegsman van Viacom.

De ongecensureerde covers hangen al wel op enkele NS-stations. Viacom had de reclame-uiting voor het ophangen daarvan nog niet gezien. De covers met afgeplakte tepel worden begin volgende week door het bedrijf in de abri's gehangen. La Vie en Rose met Kate Moss ligt al in de winkels.

(ANP)