Bron : AD.nl / RTL.nl



Mannen en vrouwen, maar vooral mannen, met een zwakke maag opgelet: kijk donderdagavond onder geen beding naar Shock doc op RTL 5, waarin deze week de wondere wereld van de penisverlengingen wordt behandeld. Want het geslachtsdeel wordt op grove wijze mishandeld: dokters gaan piemels te lijf met spuiten, tangen en messen. En het bloed spuit alle kanten op.

Je kunt een hoop zeggen van de documentairemakers van Shock doc, maar niet dat ze hun onderwerp niet expliciet in beeld durven brengen. Vanaf het begin van de

uitzending regent het piemels in alle soorten en maten. Het programma volgt mannen die er alles voor over hebben ‘de perfecte penis’ te krijgen. Het ontaardt al snel snel in een freakshow met als hoogtepunt een homofiele man uit San Francisco die trots het resultaat van zes jaar lang dagelijks siliconen in zijn geslachtsdeel spuiten laat zien. Het ding heeft - inclusief zijn scrotum - de afmetingen van een basketbal.

Hoofdrolspeler in de documentaire is de 23-jarige Dean Friedman uit Miami die er 11.000 dollar voor over heeft om zijn geslacht van 14 centimeter te laten oprekken naar 21 centimeter. Nadat hij alle mogelijkheden grondig heeft onderzocht, komt hij tot de conclusie dat chirurgie dé oplossing is. Hij vertelt over zijn motieven. Zijn voornaamste: vrouwen sneller een orgasme bezorgen.

De programmamakers doen nog een laffe poging te verhullen dat het ze om louter effectbejag te doen is door een vage psycholoog op te voeren die de zaak mag duiden, maar niet verder komt dan: ,,Mannen die dit doen zijn in hun vroegste jeugd bijna altijd iets tekort gekomen.’’

Waarna het tijd is voor de volgende bloederige scène. Vervolgens komt ene Mike Baldwin, alias Double Long Daddy, nog aan het woord. Hij heeft op eigen wijze zijn penis groter gemaakt. Door vijf jaar lang elke dag met allerlei enge tangen zijn zakie op te rekken. Uiteraard krijgt de kijker ook nu weer al zijn bizarre technieken tot in detail te zien.



Shock doc, donderdag 22.30 uur, RTL5