Bijzonder nieuws :D

Bron : http://www.ad.nl/amsterdam/stad/article489477.ece

AMSTERDAM - Twee nonnen van de aan de Mariaverschijning van Ida Peerdeman gewijde kapel aan de Diepenbrockstraat hebben zaterdag in habijt en op de fiets een dief achtervolgd. Een van de zusters had de man herkend van bewakingsbeelden van een diefstal uit de kapel twee weken eerder. De man had toen enkele honderden euro’s buitgemaakt.


De verdachte stond zaterdag voor de deur van de kapel en vroeg de zuster wanneer de dienst zou beginnen. De non herkende de man als de dief en vroeg hem binnen. ,,Ze zal wel gedacht hebben, als ik hem binnen heb kan ik de politie waarschuwen,’’ aldus een woordvoerder van de politie zaterdag. Zo handelde de zuster ook, want ze waarschuwde een andere non die op haar beurt de politie alarmeerde.

De man voelde echter nattigheid en koos het hazenpad. De twee nonnen sprongen op de fiets en achtervolgden de man dwars door Amsterdam. Omdat de gsm van een van de zusters uitstond, kon de gearriveerde politie niet achterhalen waar de vrouwen en de dief naar toe waren gereden. Inmiddels was het drietal in stadsdeel De Pijp geraakt, waar de man toch aan zijn achtervolgers wist te ontsnappen.

Aan de hand van foto’s en de bewakingsbeelden probeert de politie alsnog de dader te vinden.

(ANP)