Bron :AD.nl

PEKING - Drie graatmagere meisjes hijsen zich in een oppompbaar corset. ,,Daar halen zij hun wespentaille vandaan! ’’

http://www.ad.nl/multimedia/archive/...bra_86488h.jpg

... liegt de reclamestem. Even insnoeren, pompen en je huppelt slanker dan ooit over straat. ,,Door de wrijving wordt het onderhuidse vet verbrand!’’

Zo biedt het tell-sell-blok, populair in de daluren van Chinese regionale televisiezenders, een snelle oplossing voor elk schoonheidsfoutje, van kleine borsten tot wallen onder de ogen.

Vanaf augustus zijn de advertenties op radio en tv voor schoonheidsmiddeltjes tijdelijk verboden tot er wetten zijn voor misleidende reclames. De maatregel komt na een groeiend aantal klachten over bedrog via reclame. Die namen toe van één klacht in 2004 naar ruim 450 vorig jaar.

Dagelijks wordt op 18 van de 53 tv-zenders urenlang tell-sell uitgezonden, waarin artsen en andere semi-wetenschappers de hoofdrol spelen. Zij beloven gegarandeerde resultaten. Van zulke leugenachtige advertenties worden steeds meer Chinese vrouwen het slachtoffer.

Zo is er het wondermiddel Bolibao, een drankje dat belooft vet van de heupen naar de borsten te transporteren. Althans, dat zegt de commercial. Soms zijn de producten ronduit gevaarlijk, zoals gebruiksters van het inmiddels verboden Ao Mei Ding merkten. Zeker 300.000 vrouwen lieten zich verleiden door de reclame voor een borstvergrotende vloeistof. Die veroorzaakte zoveel pijn dat veel vrouwen hun borsten moesten laten afzetten.