Bron : AD.nlAMSTERDAM - Ons seksleven verliest niet aan kwaliteit naarmate we ouder worden. Mensen van 55 tot 65 jaar geven hun seksleven hetzelfde rapportcijfer als 18- tot 24-jarigen: een 7.

Dat blijkt uit het HP/De Tijd Seksonderzoek 2006, uitgevoerd onder ruim duizend mensen van 18 tot 65 jaar.

Omdat ouderen beter op elkaar zijn ingespeeld en minder last hebben van jaloezie, hebben ze het veelal zelfs beter voor elkaar dan jongeren, aldus de onderzoekers. Bij acht op de tien leidt seks vrijwel altijd tot een orgasme, en dat is meer dan onder jongeren.

Ouderen doen het ook minder vaak tegen hun zin. Driekwart van de 55-plussers vindt dat de partner hun wensen en verlangens goed aanvoelt.

Mensen op leeftijd doen niet zo moeilijk als hun partner om zich heen kijkt. Tweederde van de 55-plussers mag flirten, ook waar de partner bij is. Bij de jongere mensen is dat nog niet de helft.

Ruim 50 procent van de ouderen ziet in overspel niet automatisch een reden om uit elkaar te gaan. Bij de groep tussen 18 en 24 jaar is het dan in acht op de tien gevallen einde oefening.

Als mensen wordt gevraagd te moeten kiezen wat ze een half jaar zouden opgeven, dan zegt één op de drie 55-plussers seks het meest te zullen missen, meer nog dan contact met vrienden en familie. Bij de jongeren is dat net andersom.


(ANP)