Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:20
  Berichten
  40.743
  Discussies
  4569
  Thanks
  46
  Thanked
  13.299 in 7.929 posts

  Standaard Koortslip: wéér van die lelijke blaasjes (Herpes)

  Bron : AD.nl / Diagnose


  Koortslip: wéér van die lelijke blaasjes

  Steken, branden, kriebel. Wie deze symptomen heeft, weet al precies wat er zal gebeuren: er komt weer een koortslip aan. ’Hotkiss’ heet een nieuw apparaatje tegen de koortslip te koop. Maar werkt het ook?

  ‘Ik wist zeker dat ik op mijn bruiloft een koortslip zou krijgen.’’ Isabelle Friso (41) uit Den Haag zegt het met een lach en een zucht. Ze kreeg gelijk: ze stond de bewuste dag op met een knoert van een koortslip.

  Isabelle heeft nog steeds vaak last van een koortslip. ,,Wel twintig keer per jaar. ’s Nachts begint het te tintelen, in de ochtend gaat het erg jeuken. Dan komt de explosie: er ontstaan blaasjes op en rondom mijn lip, die meestal een beetje pusserig zijn.’’ Na een week is ze er vanaf, maar soms duurt het wel drie weken. ,,Ik ga er al lang niet meer mee naar de huisarts.’’

  Isabelle heeft alle middeltjes gebruikt die in de handel zijn. ,,Vooral crèmes, maar niets helpt.’’ Toen kreeg ze een tip van een vriend: er is een nieuw apparaat in de handel, de Hotkiss. Het apparaat pakt op een nieuwe manier een koortslip aan, want in plaats van chemische stoffen maakt het gebruik van warmte: bij het inschakelen van het apparaatje wordt het contactvlak dat je tegen de lip moet houden warm (ongeveer 50 graden Celcius).

  In Duitsland zijn inmiddels al 45.000 stuks verkocht. Is de methode effectief of wordt er geld verdiend aan de hoop van ‘koortsliplijders’?

  Isabelle Friso is in ieder geval heel enthousiast. ,,Een paar weken geleden voelde ik een koortslip opkomen in de ochtend. Ik heb het apparaatje toen gebruikt en het tintelende gevoel verdween. De koortslip is niet doorgebroken. Dat is me met andere middeltjes nooit gelukt.’’

  Apotheker Jaap Dik, lid van het specialistenpanel van het AD, betwijfelt of Hotkiss in staat is een koortslip te bestrijden. ,,Ik ben heel sceptisch over dit middel. Wellicht is het mogelijk dat de Hotkiss tijdelijke verlichting brengt, omdat het apparaat een kortstondige versterkte doorbloeding veroorzaakt.’’

  Bij artsen begint het bestaan van de -vrij verkrijgbare- Hotkiss door te dringen. Rob van der Hulst, als KNO-arts verbonden aan het Amstelland Ziekenhuis ziet wel iets in de Hotkiss en raadt die inmiddels ook aan patiënten aan. ,,De theorie achter het apparaat is dat een virus, dat uit eiwitten bestaat, niet tegen warmte kan. Ze krijgen een opdonder en vallen uit elkaar, waardoor geen ‘uitbraak’ van een koortslip ontstaat.’’ Ook dermatoloog Wim van der Meijden, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum, heeft gehoord over Hotkiss. Hij kent nog niemand die het apparaat gebruikt, maar de dermatoloog heeft er wel over gelezen.

  ,,Tot er wetenschappelijke resultaten zijn, zal ik Hotkiss niet aanbevelen bij patiënten.’’ Maar uitproberen kan volgens de arts geen kwaad: ,,De gedachte achter het apparaat is steekhoudend. Met warmte kun je inderdaad een virus te lijf gaan. Het kan dus best de moeite van het proberen waard zijn, maar dan moet je er wel echt op tijd bij zijn.’’ Ook Van der Hulst hamert daarop: ,,Gebruik het apparaat bij de eerste tinteling.’’

  In Duitsland start een dermatologisch onderzoek naar het apparaat. Van Hulst: ,,Voorlopig houd ik zelf bij hoe patiënten reageren op de Hotkiss. Tot nu toe zijn de resultaten positief, mensen melden dat de ‘explosie’ uitblijft.’’
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:20
  Berichten
  40.743
  Discussies
  4569
  Thanks
  46
  Thanked
  13.299 in 7.929 posts

  Standaard

  Het herpes virus kent twee verschillende, maar verwante, vormen: type 1 en type 2.


  Type 1 veroorzaakt een zweertje op de mond en/of lippen, ook wel een koortslip genoemd.

  Type 2 is een geslachtsziekte die blaasjes en wondjes veroorzaakt op de genitaliën.

  Als je iemand zoent die een koortsblaar heeft kun je besmet raken met het type 1 virus. Je kunt dit al na een paar dagen merken, maar het kan ook drie weken duren.
  Het type 1 virus kan worden overgebracht op de genitalën. Als je geliefde een koortslip heeft en jouw penis of vulva met de mond stimuleert loop je het risico daar besmet te raken. Maar het werkt ook andersom. Als je partner genitale herpes heeft en jij geeft orale seks, dan kun je een koortslip krijgen.
  Genitale herpes wordt in 80-90% van de gevallen veroorzaakt door virus type 2 en in 10-20% door type 1.

  · Je kunt herpes krijgen via neuken en orale sex (beffen en pijpen) en mogelijk ook via handdoeken.

  · Het is erg besmettelijk. Als je één keer vrijt met iemand die blaasjes heeft heb je 75% kans dat je besmet raakt.

  · Vanaf het begin van de klachten totdat de symptomen verdwenen zijn, moet je sex vermijden. Ook orale sex bij een koortslip! Het vocht uit de blaasjes is uiterst besmettelijk.

  · Een condoom of beflapje bieden niet altijd voldoende bescherming tegen herpes. Vrij dus niet tot de symptomen verdwenen zijn.

  · Heb je het virus eenmaal opgelopen, dan blijft het voor altijd in je lichaam aanwezig. Bij lage weerstand kunnen de symptomen terug komen.

  · Er zijn wel middelen die verlichting geven (zoals Zovirax, waarmee zo snel mogelijk na de eerste klachten moet worden begonnen), maar er bestaan helaas nog geen medicijnen die het voorgoed genezen.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  6 juni 2006
  Last Online
  5 juni 2008 @ 12:00
  Locatie
  over het water
  Berichten
  31
  Discussies
  3
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard koortslip, herpes

  Ik heb tot nog toe het geluk dat ik er geen last van heb.
  Mevr. Bopper heeft daar regelmatig problemen mee (stress toestanden e.d.) maar ik, die normale echtelijke handelingen verricht, wordt niet aangetast.
  Idem, een dame die ik regelmatig bezocht , en waar ik tamelijk intiem mee was, had ook regelmatig last van koortsblaasjes, deze jongen heeft er weer geen last van.
  Wie weet heeft de ene het van de andere via deze "imune" drager? :teuflisch
  Al lag dit niet in mijn bedoeling, ik pleit dus onschuldig.
  Poleimos Pantoon Pater

 4. #4
  Geregistreerd
  20 november 2005
  Last Online
  13 mei 2010 @ 23:35
  Locatie
  Ja, wo wohne ich, ach Ja Schiefferhof 28
  Berichten
  497
  Discussies
  9
  Thanks
  0
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Standaard

  Wij (mijn vrouw en ik) hebben een HOT KISS gekocht en het werkt !

  Want ik had nog wel eens door wat voor reden dan ook een kortslip en nu bij het minste of geringste gevoel het ding erop dat wordt voor 4 sec. 51graden en klaar is kees!

  Voor mijn gevoel werkt het want normaliter had ik door mijn huidige omstandigheden allang een kortslip of tig gehad en elke avond kijk ik mijn lippen na zie ik iets dan even het ding erover en klaar.

  Het blijft een raar gevoel die hitte en je wilt het ding eraf halen want wordt erg 'heet' maar dan is het net over middels piepjes weet je wanneer hij begint en stopt.

  Wij zijn zeer tevreden en gaat overal mee naar toe als we weg zijn voor een paar dagen .

  Groeten,

  De Cock.

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:20.

  FKK Artemis 468*60