bron: www.nu.nl
Uitgegeven: 30 juni 2006 12:10

GRONINGEN - De GGD Groningen heeft bezoekers en potentiële bezoekers van seksfeesten in de stad Groningen ernstig gewaarschuwd. Bij de GGD is de laatste weken een aantal nieuwe besmettingen met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken, geconstateerd. Dat heeft te maken met seksfeesten, liet een woordvoerder vrijdag weten.

Het gaat om feesten voor homoseksuele mannen op privé-adressen in Groningen. De GGD constateerde de laatste weken een aantal nieuwe hiv-besmettingen. Uit informatie blijkt dat deze besmettingen te relateren zijn aan seksfeesten waarbij seksueel contact zonder condoom plaatsvindt. Op deze feesten worden ook middelen gebruikt die natuurlijke remmingen wegnemen. Seksueel contact zonder het gebruik van condooms vergroot besmetting met soa of hiv.


Gezien het risico op hiv- en/of soa besmettingen raadt de GGD iedereen met klem aan dit soort bijeenkomsten niet te bezoeken. Verder vraagt de GGD mensen die een dergelijk feest wel hebben bezocht, zich te laten testen op soa en hiv.