Sekshuwelijken goed voor toerisme

29 juni 2006

(Novum/AP) - De Indonesische vice-president Jusuf Kalla ziet geen kwaad in het gebruik dat Arabische mannen tegen betaling trouwen met Indonesische vrouwen, om enkele uren of dagen later van hen te scheiden. Volgens hem zijn de bliksemhuwelijken een manier om het toerisme te bevorderen. Kalla deed de uitspraken tussen neus en lippen door op een bijeenkomst over het trekken van Arabische toeristen naar Indonesië.

Veel Arabische toeristen komen naar de stad Puncak bij Jakarta om een kortstondig huwelijk aan te gaan met Indonesische vrouwen. Kalla: "En wat dan nog als dan de man naar huis gaat en de dame krijgt een klein huis, dat is goed, toch?"

Volgens vrouwenorganisaties zijn de huwelijken, die niet door de staat worden erkend maar tegen betaling door islamitische geestelijken worden voltrokken, een vorm van gelegaliseerde prostitutie en worden arme gezinnen erdoor aangemoedigd hun dochters te verkopen in ruil voor seks. De praktijk komt volgens de pers in heel Indonesië voor en de meeste 'bruidegoms' zijn Indonesiërs. Puncak staat bekend om de prostitutie.

http://www.nieuws.nl/248656/Sekshuwe..._voor_toerisme