Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:35
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard Beer nog niet geil genoeg

  Bron : GeenStijl.nl


  Beer nog niet geil genoeg

  De bruine beer Bruno die al weken het grensgebied tussen Duitsland en Oostenrijk onveilig maakt, is nog te jong om te vallen voor vrouwelijke charmes. Dat hebben Duitse experts woensdag gezegd als reactie op het aanbod van een berentemmer om zijn bronstige berin Nora in te zetten om Bruno te verleiden.


  Volgens de deskundigen is Bruno, die op zijn wekenlange strooptocht door de Beierse Alpen een spoor van dode schapen en opengereten bijenkorven heeft achtergelaten, hooguit 2 jaar oud.Beren zijn pas rond hun 4e of 5e geslachtsrijp.

  Volgens Roland Eichhorn van het Beierse ministerie van Natuur en Milieu hebben berenvangers al geprobeerd Bruno te lokken met de lucht van een wijfje. "We hebben er liters van in spuitbussen. Maar hij loopt alleen warm voor honing", aldus Eichhorn.

  Bruno is de afgelopen weken al zijn achtervolgers te slim afgeweest. Ook een troep Finse speurhonden die vorige week met veel bombarie werd ingevlogen, kon hem niet opsporen.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:35
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Bron : Volkskrant.nl

  "Uitdagend" gedrag in Beieren werd Bruno Flodder fataal

  BERLIJN - Was hij in de war? Was hij slecht opgevoed – net als zijn moeder en zijn in Italië verblijvende broertje? Of was hij alleen maar behept met een sterk jachtinstinct? Feit is dat Bruno gevaarlijk werd geacht voor mensen, en derhalve als ‘probleembeer’ te boek stond. En probleemberen mogen – anders dan soortgenoten die af en toe een schaap of een kippenfamilie opeten – van de Beierse autoriteiten worden afgeschoten.

  En zo geschiedde op de vroege maandagochtend. Na een achtervolging van vele weken, en een paar uur nadat Bruno werd ‘vrijgegeven voor afschot’, kreeg een overmacht van jagers hem eindelijk in het vizier.

  De tweejarige beer, telg van een familie Flodder-achtig geslacht dat in de Italiaanse Dolomieten werd uitgezet, is op 4 mei voor het eerst buiten zijn biotoop gesignaleerd. Hierop volgde een zwerftocht die dwars door Oostenrijk, naar Beieren, terug naar Oostenrijk en weer naar Beieren voerde.

  Onderweg vergreep Bruno zich aan schapen, duiven, diverse beienkorven, hazen en de inhoud van voedselcontainers en vuilnisbakken. Zijn schroom om mensen te benaderen, nam gaandeweg af. Bijna twee weken geleden, tijdens de WK-wedstrijd Mexico-Angola, wandelde hij – bijna uitdagend, aldus een ooggetuige – door het dorp Kochel am See, om uiteindelijk ter hoogte van het plaatselijke politiebureau plaats ter nemen aan de voet van een lantaarnpaal.

  Uit dit voor beren ongewone gedrag meenden deskundigen te kunnen opmaken dat Bruno niet bang is voor mensen, en mogelijk zelfs hun gezelschap zoekt. Daarbij komt het, aldus berenkenner Alfred Brehm in een uit 1927 daterend standaardwerk, in de regel tot schermutselingen. Want zijn goedmoedige voorkomen is bedrieglijk. ‘Tot werkelijke vriendschap met de mens is hij niet in staat’, schreef Brehhm. Daarvoor ontbreekt het hem aan gezeglijkheid en ‘geestelijke begaafdheid’.

  Vandaar dat de bewoners van Beieren zich 170 jaar geleden ingenomen toonden met het uitsterven van de bruine beer in hun leefomgeving. Maar voor hun nazaten is hij identiek geworden met de vriendelijke beer uit fabels en stripverhalen. Zij hebben zich dan ook krachtig verzet tegen de degradatie van Bruno tot risicobeer, en tegen de verstrekking van de afschotvergunning aan Finse jagers die werden overgevlogen om het dier te vangen dan wel te doden.

  Scholieren zijn vorige week met een handtekeningenactie voor Bruno op de bres gesprongen. Dierenactivisten hadden zich als beren willen verkleden om de jagers in verwarring te brengen. Dit actiemodel is echter onbeproefd gebleven: Bruno was al geveld voor zijn gekostumeerde medestanders zich over de Beierse Alpen hadden verspreid.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  23 oktober 2005
  Last Online
  9 december 2022 @ 19:11
  Berichten
  1.959
  Discussies
  127
  Thanks
  422
  Thanked
  969 in 303 posts

  Standaard

  Die Beer was misschien nog niet geil genoeg maar de eekhoorntjes waren dat zeker wel

  Knabbel :wink:

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:36.