Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 21:38
  Berichten
  42.245
  Discussies
  4602
  Thanks
  46
  Thanked
  15.092 in 8.853 posts

  Standaard Belastingdienst kost legale seksbranche de kop

  Bron : AD.nl


  DEN HAAG - De Belastingdienst gaat de zeshonderd legale seksclubs in Nederland naheffingen van loonbelasting en sociale premies sturen. ,,Op deze wijze kost dat ons de kop'', bevestigde zaterdag directeur André van Dorst van de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven een artikel in het AD.


  Volgens Van Dorst kan de actie van de fiscus vernietigend uitpakken voor de legaliteit van de seksbranche. ,,Het gros van de bedrijven heeft het moeilijk en wanneer de gelegaliseerde sector zo op de nek wordt gezeten, pakt dat negatief uit. Op die manier krijgt de illegaliteit met alle misstanden vandien weer de overhand.''

  De bedrijfstak is sinds 2000 officieel gelegaliseerd. Volgens Van Dorst wil de Belastingdienst nog miljoenen aan belastingachterstand bij seksexploitanten innnen. Dat zou komen door verkapte dienstverbanden van prostituees bij bordelen. ,,Dat is niet waar'', aldus Dorst. ,,De dames huren alleen de faciliteiten van de relaxhuizen, maar blijven vrije ondernemers en dragen zelf hun belastingen af. In deze branche zijn dienstverbanden sowieso moeilijk te regelen.''

  De Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven pleit ervoor de ,,goedwillenden'' niet te laten lijden onder de ,,slechtwillenden''. Dat kan alleen maar als de wet meer duidelijkheid verschaft tussen zelfstandige arbeid en arbeid in dienstverband, zegt Van Dorst.

  (ANP)
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 21:38
  Berichten
  42.245
  Discussies
  4602
  Thanks
  46
  Thanked
  15.092 in 8.853 posts

  Standaard

  Reaktie VER :

  Uiteraard vinden wij dat het 'de overheid' is die de legale bedrijven zo op de huid zit dat je van goede huize moet komen om te overleven; bedrijven zoeken inmiddels massaal naar andere oplossingen (erotische cafés, erotische uitgaanscentra, paren-en sauna-clubs en amateurprostitutie) en de vrouwen zoeken hun heil meer en meer in vormen buiten de vergunde bedrijven om, zoals in hotels en niet geregistreerde escort.

  Het artikel geeft de indruk dat het alleen de fiscus is (overigens samen met het Uwv!) dat is niet juist (en ook niet élke dienst!) maar b.v. ook het gemeentebeleid (en dus ook niet élke gemeente!) ; het controlebeleid; de vergunningverstrekking (nieuwe bedrijven hebben geen kans-de vergunningen zijn dan 'op'); de leges is kennelijk sturend bedoeld (bij een nieuwe aanvraag liep het op tot 14.000 euro! Er was een Rechter die het heel logisch vond dat een minder welgevallig bedrijf daardoor geen kans kreeg...!); de Bibob-controles (toegepast, meer dienstbaar aan het vestigingsbeleid dan aan de financiële controle - het doel van die Wet!); de hygiëne-controles (met onbedoelde eisen en dan dreigen met voordracht tot sluiting), een rigiede vreemdelingenbeleid (dat soms zo uitpakt dat wanneer een ondernemer een missstand meldt hij een schrijven krijgt dat de volgende keer de zaak gesloten wordt!) etc. Maar ook de mogelijkheden voor verbouwing, verbetering, uitbreiding, verhuizing zijn nihil...

  Ook het ontwikkelen van b.v. modellen om de arbeidsvoorwaarden vast te leggen komen niet van de grond (niet omdat de modellen niet deugen maar de overheid angst heeftvoor de correcte invoering...!); dienstverbanden (die de branche niet wil, zijn kennelijk bij de overheid de wens) maar wettelijk is een arbeidsovereenkomst nog steeds onmogelijk!

  Veel bedrijven zouden hun interne organisatie ook wel beter kunnen regelen maar de vraag is hoe. Er is geen duidelijkheid welke oplossing dan wél acceptabel is - waar de grenzen dan precies liggen en welke modellen bij de overheid wél door de beugel kunnen - de overheid geeft geen duidelijkheid (slechts het kweken van gewenste jurisprudentie en gestuurde onderzoeken...) en de bedrijven laten het dan bij het oude!

  Enfin... vrijwel alles lijkt zó te werken om het de bedrijven zo moeilijk mogelijk te maken om te overleven; je zou bijna denken: dat is ook de opzet! Zelfs een wedstrijdduif zal zelfs de finish niet halen als je 'm de vleugels op de rug bindt, dus als je de gelegaliseerde en vergunde bedrijven geen kansen biedt....!
  Maar vervolgens natuurlijk klagen dat het aan de bedrijven ligt als de legalisatie geen succes wordt!

  Voor de bedrijven die dit betreft een mooie gelegenheid om via internet ook gelijk de eigen reactie kwijt te kunnen! Als U daar behoorlijk (en snel!) op reageert is het niet onmogelijk dat het AD dan nog een vervolgartikel zal plaatsen.


  Vriendelijke Groeten,

  André van Dorst, dir VER

  Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven,
  Postbus 45
  9640AA Veendam
  tel.: 0598 634 797
  mobiel 06 45 32 83 82
  ver.secretariaat.@planet.nl
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:44.

Babylon 468*60   Amari 468*60