Bron : HetVolk.be

AMSTERDAM - De gamesproducent Take-Two hoeft geen boete te betalen voor verborgen seksscènes in zijn populaire computerspel Grand Theft Auto: San Andreas. Dat meldt de zakenkrant Financial Times.

Vorig jaar ontstond in de Verenigde Staten ophef over het spel, nadat een Nederlander de scènes had geopenbaard. Door een aanpassing in de software kan de gamer de hoofdpersoon de liefde laten bedrijven met een naakte vrouw.

Aanvankelijk ontkende Rockstar, een dochterbedrijf van Take-Two, de beelden in het spel te hebben gestopt, maar moest deze bewering later intrekken. De Amerikaanse autoriteiten begonnen op aandringen van critici een onderzoek. Take-Two heeft ten onrechte beweerd dat het spel geschikt is voor minderjarigen, luidde de conclusie. Inmiddels mag GTA: San Andreas alleen aan volwassen worden verkocht.

Take-Two is nu met de Amerikaanse autoriteiten overeengekomen alle nieuwe games te laten keuren en hoeft daarom geen boete te betalen. Dat komt de producent goed uit, want hij heeft over het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 50,4 miljoen dollar