Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 12:57
  Berichten
  42.513
  Discussies
  4651
  Thanks
  46
  Thanked
  15.374 in 9.005 posts

  Standaard Toch vrouwen op onderzeeër

  Soms moet je geen kat (mannen) op het spek binden .................  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door AD

  DEN HAAG - Ondanks twee onderzoeken die op het tegendeel wijzen, blijft staatssecretaris Van der Knaap (Defensie) zoeken...  naar mogelijkheden om vrouwen op onderzeeboten te laten dienen.

  Zowel een interne commissie van Defensie als de Rotterdamse Erasmusuniversiteit zocht de afgelopen maanden uit of vrouwen kunnen functioneren op de onderzeeboten van de Walrusklasse. Beide concluderen dat dit niet het geval is. Dit komt vooral doordat de schepen te klein zijn om aparte slaapverblijven en sanitaire voorzieningen te realiseren. Daarnaast merken ze op dat het onderzeebootpersoneel te negatief staat ten opzichte van vrouwen om hun komst sociaal mogelijk te maken.

  De staatssecretaris vindt het onterecht dat de onderzoekers deze houding als vaststaand feit beschouwen. Hij oordeelt ook dat ze te weinig hebben gekeken naar de succesvolle inzet van vrouwen op buitenlandse onderzeeboten. Volgens de wetenschappers vallen onderzeeërs van andere marinekorpsen niet met de Nederlandse te vergelijken, omdat de boten groter zijn dan wel

  kortere missies uitvoeren.

  Desondanks vraagt Van der Knaap om vervolgonderzoek, waarin naar het buitenland wordt gekeken en wil hij voorlopig niet afwijken van zijn wens dat er vrouwen op onderzeeboten komen. ,,Dat is absolute onzin,’’ reageert PvdA-Tweede- Kamerlid Angelien Eijsink. Als enige vrouw voer zij vorig jaar meerdere dagen mee op een Nederlandse onderzeeër.

  ,,Wanneer je je gezonde verstand gebruikt, weet je dat vrouwen op een onderzeeboot geen goed idee is. Dat blijkt nu ook uit twee onderzoeken en toch blijft de staatssecretaris hiermee doorgaan. Ik vind het zonde van de tijd en het geld die hij er aan besteedt. Als het gaat om de rol van vrouwen in de krijgsmacht zijn er onderwerpen die een veel hogere prioriteit verdienen.’’
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  6 juni 2006
  Last Online
  5 juni 2008 @ 11:00
  Locatie
  over het water
  Berichten
  31
  Discussies
  3
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Op de US-submarines is dit al zeer lang mogelijk.Als iemand exacte data wil zal ik wel eens horen op een US forum over die dingen.
  Op de US - boten is alleen koffie toegelaten,niet zoals bij de Engelsen.

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:58.

Babylon 468*60