Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 07:18
  Berichten
  41.309
  Discussies
  4581
  Thanks
  46
  Thanked
  13.904 in 8.253 posts

  Standaard Kwart jongeren heeft seks via computer

  Bron : AD.nl  ROTTERDAM - Jongeren ontketenen via internet een nieuwe seksuele revolutie. Een kwart van de 12- tot 18-jarige jongens en meisjes heeft naar eigen zeggen het afgelopen half jaar cyberseks bedreven: seksuele spelletjes via internet.

  Over het algemeen vinden ze dat leuk en spannend. Dat blijkt uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep onder 10.000 jongeren.

  De resultaten worden vandaag gepresenteerd.

  Ongeveer de helft van de jongeren heeft wel eens het verzoek gekregen iets uit te trekken voor de webcam of iets seksueels te doen. Eenderde van de jongens en een op de tien meisjes laten iets zien. ,,Veruit de meeste jongeren doen het in overleg en hebben er plezier in. We moeten erkennen dat er een nieuwe seksuele realiteit is,’’ zegt projectleider Justine Pardoen van de door KPN gesponsorde Stichting Mijn Kind Online.

  De meeste jongeren die zijn geconfronteerd met seksueel getinte vragen en beelden vinden niet dat ze ‘iets vervelends’ hebben meegemaakt. De politie is net begonnen met het project Jeugd als Digikid, waarbij de 25 regiokorpsen zich verdiepen in het gedrag van jongeren op internet. ,,We moeten het niet te snel criminaliseren,’’ zegt de plaatsvervangend korpschef van Friesland Martin Sitalsing, landelijk verantwoordelijke bij de politie voor jeugdzaken.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  23 oktober 2005
  Last Online
  22 juli 2023 @ 00:38
  Berichten
  1.959
  Discussies
  127
  Thanks
  422
  Thanked
  969 in 303 posts

  Standaard

  Ik kleed me ook dagelijks uit voor mijn computertje..........speel strippoker :D

  Knabbel :wink:

 3. #3
  Geregistreerd
  26 maart 2006
  Last Online
  14 januari 2024 @ 00:42
  Berichten
  909
  Discussies
  11
  Thanks
  712
  Thanked
  79 in 55 posts

  Standaard

  Ik ook, en ik heb op die manier al hééél veel geld niet hoeven uit te geven...

 4. #4
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 07:18
  Berichten
  41.309
  Discussies
  4581
  Thanks
  46
  Thanked
  13.904 in 8.253 posts

  Standaard

  En toch is het een nieuw verschijnsel :

  Heb het persbericht van de RutgersNisso groep erbij gepakt :

  Nieuwe seksuele revolutie op internetDe resultaten van het onderzoek naar de seksuele ervaringen van jongeren op internet zijn bekend.

  PERSBERICHT

  1 juni 2006
  Op internet voltrekt zich een nieuwe seksuele revolutie. Net als bij de eerste seksuele revolutie in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw ontstaan er vele nieuwe seksuele contacten. De huidige generatie jongeren tussen de 12 en 18 jaar maakt er massaal gebruik van. Voor veel jongeren is dit een positieve ontwikkeling: ze vinden het leuk om te flirten en te experimenteren met seksueel gedrag op internet en kunnen over het algemeen goed met ongewenste ervaringen omgaan. Evenals tijdens de seksuele revolutie van de vorige eeuw, zijn er echter behalve winnaars ook verliezers. Vooral meisjes vinden het soms moeilijk om dingen te weigeren die ze eigenlijk niet willen doen of gaan in de seksuele interactie verder dan ze eigenlijk willen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Stichting Mijn Kind Online liet uitvoeren door de Rutgers Nisso Groep, in opdracht van KPN.
  Het aantal aangiftes van seksuele intimidatie van tieners op internet neemt flink toe, volgens de KLPD. KPN acht het zijn plicht om maatschappelijke vraagstukken die spelen rond zijn producten en diensten actief op te pakken. Stichting Mijn Kind Online is een initiatief van KPN en heeft tot doel inzicht te bieden in vraagstukken die verband houden met veiligheid van kinderen op het internet.

  Seks is een belangrijk thema op internet
  Uit het onderzoek dat is gehouden onder 11.000 jongeren blijkt dat de zoektocht naar seks of een relatie op internet een nieuwe en frequente bezigheid van de huidige generatie jongeren is. Een overgrote meerderheid van de profielsitebezoekers (82% van de jongens en 73% van de meisjes) heeft het afgelopen half jaar wel eens geflirt op het net. Eén op de vier jongens en één op de vijf meisjes heeft naar eigen zeggen het afgelopen half jaar wel eens cyberseks met iemand gehad. Iets meer dan de helft van de jongens (57%) en iets minder dan de helft van de meisjes (42%) heeft in het afgelopen jaar een afspraakje ‘in real life’ gehad met iemand die ze op internet hadden ontmoet.

  Seksuele vragen en verzoeken
  Jongeren stellen elkaar regelmatig seksueel getinte vragen. Tweeënzeventig procent van de jongens en 83% van de meisjes die profielsites bezoeken heeft het afgelopen jaar een vraag gekregen over zijn of haar uiterlijk (’heb je grote borsten?’) of seksleven (’heb je het al eens gedaan?’). Veertig procent van de jongens en 57% van de meisjes hebben in die periode wel eens het verzoek gekregen om iets uit te trekken voor de webcam of iets seksueels te doen. Tweederde van de jongens en negen van de tien meisjes gaan niet in op een dergelijk verzoek. Ze geven aan dat ze dit niet willen en blokkeren de ander desnoods. Degenen die wel iets seksueels laten zien voor de webcam doen dit over het algemeen omdat ze het zelf leuk, spannend of opwindend vinden. Voor de jongens geldt dat sterker dan voor de meisjes. Over de hele linie zien we grote verschillen tussen jongens en meisjes, vooral in de beleving van seksueel getinte ervaringen, de manier waarop ze hiermee om gaan en de reden om wel of niet op seksueel getinte vragen en verzoeken te reageren. Zo vindt 62% van de meisjes het over het algemeen (helemaal) niet leuk om een seksueel getinte vraag te krijgen, tegenover 13% van de jongens.

  Niet heel vervelend
  Veel jongens en meisjes die in het afgelopen jaar werden geconfronteerd met seksueel getinte vragen, verzoeken en beelden én die aangaven dat ze dit over het algemeen niet leuk vinden, vinden toch niet dat ze 'iets vervelends' hebben meegemaakt. Kennelijk kunnen jongeren dergelijke ervaringen makkelijk van zich af laten glijden. Mogelijk zorgt de anonimiteit op internet, die de kans op vervelende ervaringen vergroot, er ook voor dat vervelende ervaringen op internet minder ernstig worden ervaren dan ervaringen in het echte leven. De kans dat je op internet iemand tegenkomt die zijn geslachtsdeel laat zien is bijvoorbeeld veel groter dan dat iemand dat op straat laat zien. Maar wanneer dit op straat gebeurt, is de impact veel groter.
  Wanneer op een vraag of verzoek wordt ingegaan omdat de ander druk of dwang uitoefende, wordt de ervaring, begrijpelijkerwijs, veel vaker als 'vervelend' betiteld. Dit komt bij meisjes van 12 tot 14 vaker voor dan bij meisjes die ouder zijn, vermoedelijk omdat de vaardigheden om de eigen grenzen te bewaken op deze leeftijd minder goed ontwikkeld zijn. Een deel geeft aan bang te zijn preuts over te komen, een klein deel wordt bedreigd.

  Rol voor de ouders
  De mate waarin ouders op de hoogte zijn van het gaan en staan van hun kinderen blijkt duidelijk een beschermende factor in de confrontatie met seksuele contacten. Op de hoogte zijn gaat daarbij verder dan ‘in de gaten houden.’ Het gaat ook om de algehele verhouding tussen ouders en kinderen. De verhouding moet zo zijn dat kinderen zelf bereid zijn om aan ouders te vertellen wat ze doen en met wie. Zowel op het internet als elders.

  Conclusies
  Volgens de Rutgers Nisso Groep en de Stichting Mijn Kind Online moeten kinderen meer bewust gemaakt worden van de risico’s van internet. Kinderen moeten vaardigheden leren die voorkomen dat ze dingen doen en zien die ze niet willen. Jongeren zijn zich bewust van de waarschuwingen maar hebben er geen boodschap aan. Voorlichting is nodig.

  Verliefd op internet
  Mede op basis van het onderzoek hebben Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online en Remco Pijpers, specialist jeugd en media van KPN het boek ‘Verliefd op internet’ geschreven voor ouders. In het boek staan interviews met jongeren en deskundigen. Het boek biedt niet alleen een blik in de digitale jeugdcultuur van dit moment, maar ook tips hoe problemen met internet en seksualiteit voorkomen kunnen worden. ‘Verliefd op internet’ is verkrijgbaar in de boekhandel en Primafoon.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 5. #5
  Geregistreerd
  23 oktober 2005
  Last Online
  22 juli 2023 @ 00:38
  Berichten
  1.959
  Discussies
  127
  Thanks
  422
  Thanked
  969 in 303 posts

  Standaard

  Als ze maar wel een condoom om de vingers doen want je hebt zo een virus opgelopen

  Knabbel :zauberkis

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:13.

FKK Artemis 468*60   Babylon 468*60